Бьорндален: Ще се състезавам до 2016 година

"Гладът ми за победи стана по-голям, след Сочи бях изпълнен с емоция"
4 мар 2014 13:25, Друми Георгиев
1
Бьорндален: Ще се състезавам до 2016 година
Бьорндален отчая съперниците си с новината, че няма да спира с биатлона. Снимка: Ройтерс

Легендата в биатлона Оле-Ейнар Бьорндален зарадва многобройните си почитатели, след като обяви, че няма да прекратява кариерата си.

40-годишният норвежец, който отново отвя конкуренцията и на Олимпийските игри в Сочи през февруари, ще сложи край на активната си състезателна кариера най-рано през 2016 година.

Носителят на осем златни медала от зимни олимпийски игри обяви това на профила си в социалната мрежа Фейсбук, след като се появиха слухове, че настоящият сезон е последен за него.

"Преди този сезон не бях сигурен дали това ще бъде моят последен сезон в кариерата като топ-състезател. Моят план беше да прекратя кариерата си в края на кампанията и да започна нов живот", сподели днес Бьорндален.

"Но по време на сезона гладът ми за победи стана по-голям, но исках да изчакам олимпийските игри. След Сочи бях изпълнен с емоция, бях вдъхновен. Обсъдих ситуацията с моя отбор и обкръжението ми и реших, че ще се състезавам до световното първенство в Осло през 2016 година."

"Сега ще се концентрирам в оставащите три състезания за Световната купа и после ще започна тренировки за следващия сезон. Чувствам се много добре, че взех това решение и очаквам с нетърпение следващите две години. Харесва ми да съм спортист и биатлонист. това е моят живот", добави Бьорндален.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Avi преди 10 години
Браво,браво наистина легенда си,вси4ко най добро ти пожелаваме.