Клоп: Между 1 милион варианта за отпадане избирам този

"Не обвинявам никого за пропуските", заяви треньорът на Борусия
9 апр 2014 11:55, Друми Георгиев
3
Клоп: Между 1 милион варианта за отпадане избирам този
Клоп е горд със своите момчета. Снимка: Ройтерс

Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп остана горд от представянето на своя тим, който надигра Реал Мадрид с 2:0 снощи, но отпадна от Шампионската лига с общ резултат 2:3.

"Така е в този турнир. В Мадрид трябваше да играем по-добре, там Реал беше категорично по-добрият отбор. Снощи ние бяхме по-добрият отбор, но спечелихме само с 2:0. Нещата са такива, каквито са. В Мадрид трябваше да вкараме попадение и щяхме да се класираме напред", сподели Клоп.

"Дали съм успокоил Хенрих Мхитарян? Той направи изключителен мач, наистина изключителен! Имаше две положения, които всеки, който е играл футбол е пропускал. Това се случи в тази фаза от срещата, в която да вкараш гол не е толкова лесно. Ще бъде правилно да се гледа мача като цяло, а не само да се взираме в пропуснатите положения."

"Днес имахме и други възможности. Също така имахме 5 чисти голови положения в Мадрид. С един гол там и 2:0 снощи щяхме да продължим напред. От един милион възможности за отпадане, тази е най-добрата."

"Съдията? Аз съм горд от показаното от моя отбор. За мен има една решаваща сцена: Чаби Алонсо, когото ценя много, извърши тактически фаул, за който се дава жълт картон. А той вече имаше такъв и трябваше да бъде изгонен. Това беше в 52-та минута на мача. С оглед мощта, която показахме, на Реал щеше да му бъде много трудно."

"Дали спорните решения са повлияли на срещата? Не съм привърженик на подобни изказвания. Има много начини, за да се класираш напред. Ние поставихме Реал под такъв натиск, че те прибегнаха до средство, което по принцип не използват. Икер Касияс? Той е вратар от световна класа и спаси няколко чисти положения."

"Фридрих, Йожич и Кирх бяха изключително силни снощи. Милош Йожич е на 21 години и играе за първи път като титуляр за Борусия, при това в Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Рядко съм виждал такава естественост в играта."

"Оли Кирх бележи най-голямото развитие, което съм виждал при 30-годишен футболист. При него това отне малко време, но снощи той беше изключително силен, направо брутален. Мануел Фридрих иска да играе още един сезон в Азия и клубът, който го взима ще разполага с топ-футболист във форма."

"Нури Шахин имаше болки в гърба и затова не игра. От ден на ден състоянието му се подобрява, но все още не е оптимално. А Папа (б.р. Сократис) просто имаше нужда от почивка. В събота и двамата ще са готови."

"След мача един от много ни контузени футболисти Невен Суботич дойде при мен и ми каза, че е горд да бъде част от този отбор. Аз виждам нещата по същия начин. Видеото от този мач трябва да се покаже на всеки отбор, който е губил първия елиминационен мач с 0:3."

"Момчетата ми искаха да се класират напред. Трябваше да вкараме повече голове, но нашето представяне беше изключително. Няма да обвиня никого за отпадането ни.Атмосферата беше страхотна", добави Клоп.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
муньо преди 10 години
ДО 2 Ходи се застреляй бе ***
1
0
 
1
 
! Отговори
FCB преди 10 години
КАКТО ОБИКНОВЕНО РЕАЛ МАДРИД БЕШЕ ТОЛЕРИРАН ПО НАЙ-ГРОЗНИЯ И ПОГНУСЯВАЩ ФУТБОЛНИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НАЧИН -НО ПРОСТО НЯМА НАЧИН ПО-НАТАТЪК ДА ПРЕОДОЛЕЯТ ВЕЛИЧИЕТО БАЙЕРН МЮНХЕН ДОРИ И С ХИЛЯДИТЕ СЪДИЙСКИ АВАНТИ ЗА ТЯХ!!!