Пирло: Мечтая да спечеля Шампионската лига с Юве

"Конте трябва да остане в отбора", категоричен е халфът
18 май 2014 18:47, Георги Пешев
1
Пирло: Мечтая да спечеля Шампионската лига с Юве
Снимка: Ройтерс

Една от звездите на италианския шампион Ювентус Андреа Пирло разкри, че неговата цел е да вдигне Шампионската лига с торинци.

През настоящата кампания отборът спечели пореден трофей във вътрешния шампионат, но представянето му в Европа бе разочароващо, тъй като торинци отпаднаха още в групите на Шампионската лига, а освен това отборът бе елиминиран на 1/2-финалите на Лига Европа от Бенфика.

"Спечелването на три поредни титли без съмнение е запомнящо се постижение, но може би не всеки осъзнава, че хората смятат, че Шампионската лига е основната ни цел. Въпреки това те трябва да разберат, че да печелиш в Италия не е никак лесно, особено три титли една след друга", обяви Пирло пред "Тутоспорт".

"Освен това този сезон е още по-исторически. За съжаление в Европа не получихме това, което искахме, но ще се опитаме да се поправим през следващия сезон. Принципно през тази кампания нашата цел бе да защитим титлата си".

"Беше много болезнено да отпаднем от Лига Европа, но можем само да си взимаме поука и да се учим от подобни загуби. Урокът, който научихме, е че трябва винаги да сме концентрирани в Европа и да не подценяваме нито един противник".

"В Лисабон ние трябваше да вкараме втори гол, но загубихме концентрация и вместо това допуснахме попадение. В реванша пък Бенфика игра много умно. Трябва да се учим от тях.

"Моята мечта е да спечеля Шампионската лига, но това няма да бъде никак лесно, когато се вгледаме внимателни в отбори като ПСЖ и Манчестър Сити например, които харчат луди пари и не могат дори да стигнат до финала".

"Трябва не само късмет, но и проект, какъвто обаче ние нямаме. Точно сега има и малко хаос около Конте, но мисля, че всичко ще се успокои скоро. Аз не виждам никакво специално напрежение, така че двете страни ще вземат най-доброто решение, сигурен съм. Надявам се Конте да остане, тъй като той е много талантлив треньор", каза още Пирло.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Андреа Пирло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пирло: "Мечтая да спечеля Шампионската лига с Юве"Е, няма как да стане това...