Левандовски дава кураж на Дортмунд

"Борусия няма късмет с контузиите на доста играчи, но си остава наш голям конкурент"
Обновена: 8 окт 2014 11:20 | 8 окт 2014 10:28, Друми Георгиев
0
Левандовски дава кураж на Дортмунд
Левандовски е сигурен, че бившият му тим ще се изправи на крака. Снимка: Ройтерс

Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски даде кураж на бившия си отбор Борусия Дортмунд, който направи кошмарен старт на сезона в Бундеслигата.

Вицешампионите загуби цели четири мач и след първите седем кръга имат скромния актив от седем точки. Все пак в Дортмунд виждат и светлина в тунела, защото за осмия кръг се очаква в групата на тима да бъдат отново Марко Ройс, Илкай Гюндоган и Оливер Кирх.

"Борусия си остава наш голям конкурент и труден съперник, в това съм напълно убеден. В момента те нямат късмет с контузиите на доста футболисти", сподели Левандовски пред списание "Шпорт Билд".

Полякът коментира и трудностите, с които трябва да се справят баварците в двубои срещу съперници, които се защитават дълбоко в половината си. Той сподели и очакванията си от европейската квалификация между Полша и Германия.

"Понякога не е приятно, когато около теб са постоянно трима-четирима противникови футболисти. Не получавам толкова много топки и понякога трябва да чакам дълго време за своите шансове."

"В събота със сигурност не ни чака лесен мач, но няма нужда да се страхуваме. Ако играем на най-високото си ниво, със сигурност можем да спечелим", каза още стрелецът, който беше похвален от спортния директор на Байерн Матиас Замер за бързото си интегриране в тима.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Роберт Левандовски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари