Пике гори за 4 мача

Защитникът на Барса напсувал здраво помощник съдия
18 авг 2015 11:24, Красимир Ангелов
0
Пике гори за 4 мача
Снимка: Reuters

Защитникът на Барселона Жерард Пике може да отнесе поне 4 мача наказание заради червения си картон от сблъсъка с Атлетик Билбао снощи.

Опитният футболист бе изгонен малко след почивката, когато недоволен от съдийско отсъждане, налетя към лайнсмена и го засипа с псувни и обиди.

Пике бе бесен, макар че повторенията показаха, че помощник-реферът е прав. Главният съдия Веласко Карбайо веднага го прати в съблекалнята и в доклада си е описал действията на играча, както и някои от фразите, които е използвал.

Според правилата, ако провинението бъде прието за сериозно, санкцията е между 4 и 12 двубоя. Освен това лошото е, че вече наказанието ще бъде изтърпяно в първенството, а не както бе досега в същия турнир, т.е. отново в двубои за Суперкупата.

Дори и да се размине по-леко обаче, Пике със сигурност ще пропусне първия двубой от Примера, който по ирония отново е срещу Атлетик, но на неговия стадион. Останалите срещи, в които може да не играе са срещу Малага, Атлетико Мадрид и Леванте, като решението ще бъде взето от Дисциплинарната комисия.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Жерард ПикеБарселона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари