Неделни шпаги: Бербатов в ПАОК – залез или зора?

Грандът от Солун ли ще бъде последния отбор на нападателя ни?
20 сеп 2015 17:18, Красимир Ангелов
32

Бербатов е звезда и ще го докаже в Гърция. Снимка: Reuters
В Гърция ще бъде "лебедовата песен" на Бербатов. Снимка: Булфото

Общо гласували: 152
Бербатов е звезда и ще го докаже в Гърция
47%
В Гърция ще бъде "лебедовата песен" на Бербатов
53%

Трансферът на Димитър Бербатов в ПАОК Солун се превърна в истинска сензация във футболните среди в съседна Гърция. Над 10 000 фенове на "Тумба" посрещнаха своя нов идол, от когото се очаква да поведе отбора в битката с грандовете Олимпиакос и Панатинайкос.

И все пак мнозина се питат: Това ли ще бъде "лебедовата песен" на Бербо? В Неделни шпаги мнения кръстосват редакторите в Dnes.bg Красимир Ангелов и Александър Попов.

Бербатов е звезда и ще го докаже в Гърция. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Мнозина виждат в трансфера на Димитър Бербатов в ПАОК (Солун) знак за идващия край на неговата кариера. И може би са прави в известна степен – Митко е на 34 години и е повече от ясно, че не му остават още много сезони на зеления терен. За съжаление! Но това изобщо не означава, че Бербатов не остава футболист от световна класа. И той ще го докаже в Гърция.

През лятото най-добрият голмайстор в историята на националния отбор бе свързван с преминаване в редица интересни отбори – Олимпиакос, Галатасарай, Астън Вила, Тотнъм, Аякс, Сампдория... Но изненадващо избра ПАОК. Защо, само той си знае, но такъв трансфер със сигурност не може да бъде крачка назад за него. Защото той отдавна си е изградил име в световния футбол. И след като играчи като Шави, Давид Вия и Франк Лампард например могат да отидат да играят в Мейджър Сокър Лигата на САЩ и това да не е крачка назад за тях, защо един Димитър Бербатов да не може да отиде в един от най-големите и подкрепяни отбори в Гърция?

Всъщност, нападателят може само да спечели от такъв трансфер. Да спечели любовта на едни от най-колоритните и предани фенове в съседна Гърция и да стане легенда и там. Фенове, каквито Монако няма и едва ли някога ще има. Освен това на края на своята кариера Бербатов ще бъде доста близо до България. А какви ще бъдат неговите планове след края на футболната му кариера още не знаем, но не е тайна, че мнозина фенове на футбола виждат в него надеждата за смяна на самозабравилото се сегашно ръководство на БФС.

Но да се върнем към днешния ден, където Бербатов е най-голямата футболна звезда в гръцкото първенство. И ще го докаже с играта си!

В Гърция ще бъде "лебедовата песен" на Бербатов. Александър Попов, Dnes.bg

За футболисти като Димитър Бербатов България може само да мечтае. Той остана последният кон от "каляската", която теглеше националният ни отбор. Неговите заместници не могат да го доближат като класа. С отказа да играе за България Митко си навлече доста критики, но пък му позволи да продължи да играе на високо ниво. По всичко личи, че за 34-годишният нападател ще пее своята "лебедова песен" в Солун. Кариерата му затихва там, откъдето започна - на Балканите.

И в най-силните си години Бербатов винаги е определян от медиите като "мързеливец", макар и гениален. В Гърция обаче той уцели десетката - там ще го боготворят почти като земляк, самото му присъствие донесе солидни печалби на ПАОК още преди да е стъпил на тревата. И заслужено ще се радва на горещата подкрепа на "лудата" черно-бяла агитка.

Истината е, че ако беше останал в някое от големите първенства щеше да се застоява повечко на пейката, както бе дори в Монако. Защото в силните първенства футболът е силов. Бегачите изместиха техничарите и хората с усет към красивото. Там е важно да пробягаш 10 км до 60-тата минута, а не с миг на гениалност да решиш даден мач. А Бербатов не е от тези, които пресират по целия терен. Не защото е на 34 години, а защото стилът му е такъв.

Най-хубаво би било след гръцката одисея Митко да се върне у нас и да направи прощален сезон. На фона на всички играчи от А група и на 36 години ще бъде незаменим. За родните фенове ще остане удоволствието да го гледат на живо, а не по телевизора.

А за нас остава горчилката, че дори и в най-голямата си криза гръцки клуб може да си позволи да му плаща солидна заплата...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грандът от Солун?? Айде стига глупости! Бербатов приключи с футбола, това мисля че е повече от ясно. Няма лошо. И Федерер трябва да приключва с тениса, но играе така сякаш току що започва кариерата му. Приликата? И двамата са на по 34, известни и богати. Разликата? ЧИПЪТ!
22
5
 
3
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 8 години
До vargНо не и с парите !!! А гърците пари напразно не дават !!!
21
4
 
5
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 8 години
До Контрафалц !!!И седейки на резервните скамейки,вкара 251 гола...
20
4
 
5
 
! Отговори
ставри преди 8 години
До Контрафалц !!!Май от завист не можеш да спиш.Успял-изкарал пари/изкарай и ти/
19
4
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Всяко начало има край. Така е и с футбола на г-н Бербатов. Сега единствено може да играе за да запази в известна степен финансовото си състояние. Вече бомбастичните трансфери няма да ги има, ще го желаят все по слаби отбори за Европа. За България - може би той никога повече няма да играе. Той ще бъде новата опозиция на БФС.
18
3
 
8
 
! Отговори
Контрафалц !!! преди 8 години
До некакъв анонимен специалист(бивше ТРЗ) по различните видове труд-честен,получестен и 100% нечестен! Скивай ся експерте-Барбуков(както сполучливо го нарича чичо Митко-мировянския стратег!) си изкарва(ха ха!!!) парите по изключително НЕЧЕСТЕН начин,обиграно симулирайки участие във футболните срещи на отборите си!Над 65% от парите си той е изкарал,седейки удобно на резервните скамейки и пейки на Байер Леверкузен<Тотнъм Хотспърс,Манчестър Юнайтед(особено!),Фулъм(най-вече!),Монако и ПАОК от Солун!
17
15
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Просто е голям за БГ реалноста
16
14
 
22
 
! Отговори
Пешев преди 8 години
Бербатов приключи още като напусна националния. Защо журналятя още шумят около него. Той се мъчи как да попълва банковата си сметка. Много му пука за България и това което става тук и най-вече с футбола. Той и Гришо отдавна идват в страната, за да се напомпат със самочувствие от журанилистическите писания. Щом не уважават Родината, то и ние трябва да ги изтрием.
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре са му я присадили косата
14
6
 
13
 
! Отговори
лупи преди 8 години
Диадемата приклячи още през втората година в Манчестър Юн.,когато напусна и националния отбор.
13
6
 
9
 
! Отговори
svedust преди 8 години
Та пикливата ни страна от 6 млн население тук и още 4 милиона навън, въобще не може да се сравнява с Мексико или Щатите. Та в тази игра всичко е пари и интереси, няма нищо общо с качествата на самите футболисти.
12
8
 
10
 
! Отговори
svedust преди 8 години
Хайде стига писахте глупости без да ги разбирате нещата. Махнали го защото не тича, бил мързелив и какви ли не глупости прочетох тук. Не съм гледал много мачове на Бербатов, признавам, че които съм гледал с него, определено много техничен, винаги се включва, когато трябва, много приятен за гледане. Но, реалността е друга, не е проблемът в него, а малкия пазар България. Когато беше в най-добра форма, Съра не го пускаше, за сметка на Чичарито, но Чичарито се гледа от огромна публика в Щатите.
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде си е правил перуката? Манекенче... Ще дефилира от дъжд на вятър по тревата.
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toya go iskaha i v Turcia ,no jena mu se e uplashila
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kak zalez be - toi sega zapocva - lakomia Dan4ev shte go urka oshte pone 10 sezona.
8
6
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 8Бе натрупа кинти, натрупа слава и сега бере плодовете от нея от разни гръцки балъци. Няма лошо. Не е луд тоя, който яде зелника.....
7
6
 
12
 
! Отговори
!!! преди 8 години
До АТАКИСТЕ, нали всички го смятат за уникална звезда!Та реших да го поставя до наистина такива, за да се види разликата!!! И аз смятам, че е звезда, но само за територията на балканския п-ов!
6
4
 
18
 
! Отговори
dam преди 8 години
Повярвайте ми много искам Бербатов да успее, но истината е една махнаха го от много отбори защото 10 играят за 1, при него има техничност но той не е борбен няма го големия хъс в него, за това и не го искат в големите отбори факта си е факт аз ако не разбирам сигурно тия от големите отбори има нещо щом не го искат :)
5
2
 
16
 
! Отговори
!!! преди 8 години
До АТАКИСТБягат тези, които могат да вземат доста повече - вземи за пример Джерард, Батистута, Шави и т.н. За два милиона дори няма да станат от леглото!!!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде ще играе, ЦСКА са в пета глуха, а той сигурен съм няма да играе в друг отбор в БГ?

Спонсорирани публикации