Шарапова вероятно не е знаела за допинга

Справедливото наказание – 1 или 2 години
9 мар 2016 11:44,
48
Шарапова вероятно не е знаела за допинга
Снимка: архив, Reuters

Наистина новината за положителната допинг проба на Мария Шарапова шокира целия свят. Надявам се да не окаже негативно влияние на тениса. Наистина за първи път състезател от нейния ранг е уличен в допинг. За мен това е грешка на нейния екип. Не вярвам, че тя самата е знаела за тези медикаменти.

Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR капитанът на националния отбор по тенис Тодор Енев.

Носителката на пет титли от Големия шлем Мария Шарапова преди дни разкри, че има положителна допинг проба.

От 12 март Международната федерация по тенис спира правата на рускинята, като е възможно да й бъде наложено наказание от 2 до 4 години да не играе. А пък бившата тенисистка №1 в света Дженифър Каприати дори поиска всички титли на Шарапова да бъдат отнети.

"Не би трябвало да й се отнемат сега всички успехи, може би и нейни колежки са взимали", каза Енев. "Не би трябвало да я съдим чак толкова много", настоя той.

Още по темата

Според тенисиста вината по-скоро е на лекарите на Шарапова. По думите му абсолютно недопустимо е те да не знаят за допинга.

"Сега е много важно нейните адвокати да са много добре подготвени и да знаят как точно да я защитят, защото това й е първа положителна допинг проба и мисля, че поне 1-2 години няма да може да се състезава", каза Тодор Енев.

Във връзка с предстоящия мач на националите в Тунис, капитанът заяви, че се надява Григор Димитров "да дойде да помогне".

"Той никога не е отказвал да играе за родината си", категоричен бе Енев. "Винаги е участвал, когато може", защити го той.

Мачът в Тунис ще се играе от 15 до 17 юли след загубата на отбора ни по тенис в Анкара. Родните тенисисти ще играят за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира на купа "Дейвис" - световното първенство по тенис за мъже.

На въпрос какво го мотивира, Тодор Енев заяви: "Имаме млад отбор, имаме отборен дух. Момчетата разбират, че е много важно да се състезават за родината си и дават всичко от себе си и това е най-важното. Да чуеш химна това е нещо невероятно", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
От 10 до 20 преди 8 години
Провери - от 2015 е под наблюдение от 2016 е забранен. И двете са комуникирани на Мария - няколко пъти ш. Обори ме моля!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Темата за допинг е много *** ,особено като говорим за тенис където основното е което дава предимство е техническата подготовка на състезателите, а после физическата.Това не е лека атлетика ,плуване или колоездене където това е абсолютно предимството.
19
1
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Разбира се че е знаела. Медикамента е под наблюдение от УАДА от 1 Януари 2015 и всички са получили предупреждение..............................не бе , четеш май между редовете и се изказваш неподготвен , не от 01.2015 а от 01.2016 са го вкарали
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ситуацията с това лекарство много напомня на случая в биатлона от преди десетина години.Тогава една трета от биатлонистите взимаха лекарство против астма,което им даваше предимство.Сега освен Шарапова има още 5-6 спортиста хванати за последните два дена със същото лекарство.Очевидно е,че не са го взимали по здравословни причини.Съдържало е някаква съставка,която им подобрява постиженията и не е било в списъка.Шарапова излъга за здравословните проблеми,взимала го е като легален допинг
17
1
 
0
 
! Отговори
От 10 до 12 преди 8 години
Още чакам да обориш логиката ми!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно всяко лекарство попада под наблюдение на УАДА тези които взимаш , това че едно лекарство е под наблюдение не означава че Уада ще го класифицирали като допинг, то и бананите и водата ги разглеждат примерно като стимул и даващи предимство на състезателя но не са ги класифицирали като допинг.
15
7
 
6
 
! Отговори
Мара преди 8 години
Да си отнесе 4 години както си му е редно. Момичето добре е знаело какво взема, след като го е правила 10 години, при положение че лекарството се предписва за лечение за не-повече от няколко седмици. Та кого се опитва да лъже Марийчето!? Колкото до сестрите, след като не са ги хванали, значи са чисти...говорете и коментирайте когато и те изгърмят...
14
3
 
8
 
! Отговори
тенисфен преди 8 години
Едно е сигурно - сестрите Уилиамс не са пили никога и минерална вода, нищо че физически и кличко им завижда, а сервисът природно е по силен от този на Надал примерно....
13
0
 
3
 
! Отговори
10 до 12 преди 8 години
Това е логиката: ти си тенесист от ранга на Мария и има десетки милиони приход и огромен ***. Взимаш лекарство ( едно две не повече нали?) УАДА добавя ново лекарство към наблюдението си. Каква е първата стъпка да видиш дали то не е нещо което взимаш. Същото е и ако и предпишат ново. Това е игра с голям залог! Тя не взима 10000 лекарства нали!? Останалото са обяснения, извинения и конспирации!!
12
3
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
бавен, и един милион да са лекарствата никой не ги кара да проследят всички - а само тези, които тя зоби! Освен това тук информацията не е актуална, оказа се, че няколко пъти е била предупредена, че стимулнатът ще бъде забранен след 01.01.2016г. Иначе поредната измишльотина за конспирация е нелепа - Серена я дъни, където я хване, никаква причина няма да я дискредитират.
11
0
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Имаш ли престава колко лекарства са под наблюдение на УАДА.Десет Хиляди са.Казваш че ти можеш да проследиш този хиляден списък без проблем ,е явно си много умен човек, Но не всички притежават твоя интелект.Но е хубава че ти го можеш поне тебе няма да те мислим ,защото си успял човек с сигурност.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено Шарапова няма никакъв шанс да докаже че не е взимала това лекарство след 01.01.2016.И с това стана ясно не само на нея а и на нас ,благодарение на невероятната постъпка която направи откровеност а не опит да замаже положението.Постъпка не на измамник а на борец .Което е била винаги.
9
11
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 8 години
Разбира се че е знаела. Медикамента е под наблюдение от УАДА от 1 Януари 2015 и всички са получили предупреждение. Мария получава милиони и има огромен екип. Обяснения, че не е знаела са наивни!!! Голяма тенесистка, но това е истината. Стига с тези конспирации срещу Русия! Това са тролови опорни точки. Като хванаха Ланс Армстронг и Карл Луис и сума си Американци нямаше конспирации ... Сега има!? Явно е, че руснаците зобат както и ние по време на соца!
8
3
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Предполагам, че Шарапова вече се е "осведомила"?!?!? Аз когато приемам лекарства, чета инструкциите.
7
2
 
11
 
! Отговори
Сега е .. преди 8 години
на 28год. Точно да си роди дете и след 1-2 години на 30 да ги разбива по кортовете!Жалко за ***, че пак изтегли късата (и дърта) клечка.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но има една тънкост употребата на лекарството може да се открие и след 120 дни след употребата му , а това е много удобно на УАДА за отстраняване на неудобните спортисти, много е просто днеска сме 09.03.2016 забранено е 01.01.2016 въпреки че не си в нарушение за това че си го взел след датата, си в нарушение за това че си го взел с по стара дата.Затова е скарано това лекаство в списъка.Практична работа.А ембаргото за русия си е в пълна сила.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че не е знаела че това е допинг е ясно.То и УАДА не са доказали че е допинг единственото което са доказали е че го приемат за забранено лекарство.При условие че специалистите не са наясно дали е допинг как може да се твърди че нефармацевтичка може да знае че това е допинг.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чух някакъв слух, че това, което е взимала не е допинг, а нещо, което може да прикрие употребата на допинг, но такива има и други, които не са забранени и яко се зобят от спортисти всякакви, най-вече които не са от Източна Европа, вкл. и Русия.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаела е, днес в руската преса има факти, които посочват, че тя е била предупредена 5 пъти за забраната на този медикамент.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам една проядена от молци вълнена шапка на тавана, та машинка може да се пробва да се обясни на шапката ми за недоразумението с допинга.