Маша изгърмя с положителна допинг проба!

Спира временно с тениса, но иска някога да се завърне
Обновена: 8 мар 2016 06:39 | 7 мар 2016 22:31, Александър Попов
81
Маша изгърмя с положителна допинг проба!
Снимка: Reuters, архив

Голямата звезда в женския тенис Мария Шарапова е дала положителна допинг проба, заради която временно се оттегля.

Бившата приятелка на Григор Димитров обаче изрази желание да се завърне на корта, когато ситуацията се изясни.

Както е известно, рускинята свика извънредна пресконференция тази вечер, която беше очаквана с огромен интерес. Предполагаше се, че Мария ще прекрати кариерата си. Имаше и версия, че тя е бременна.

"Преди дни получих съобщение от ITF, че направената ми допинг проба е положителна. Със сигурност не искам кариерата ми да приключи по този начин. Ако реша да се откажа, няма да свикам пресконференция в хотел в Лос Анджелис, на такъв грозен килим", отсече Шарапова.

Тя обясни още, че забраненият препарат се нарича Meldonium и е в списъка със забранените от WADA препарати от 1 януари 2016 година, но тя не е видяла обновения списък, който получила на 22 декември миналата година.

"За първи път взех лекарството през 2006 г. заради здравословни проблеми. Често ми ставаше зле и изследванията показаха, че не ми достига магнезий, така че лекарите ми предписаха това лечение. През последните 10 г. съм приемала препарата в различни периоди и той не беше в списъка със забранените от WADA", обясни рускинята.

Според описанието, медикаментът помага при исхемия и нарушено кръвообращение, особено при крайниците. Подобрява се способността на тялото да издържа на стрес и да се възстановява по-бързо при загуба на енергийни резерви.

"Поемам пълната отговорност за тази ситуация. В крайна сметка става дума за моето тяло и макар да имам около себи си щаб с доста специалисти, последното решение е мое. Не знам, какво ще се случи сега, но не искам да приключа кариерата си по този начин. Извинявам се на феновете ми, сбърках, и поемам отговорността за грешката си", добави разстроената Маша.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Мария Шарапова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Абе келешЗабраната е от 01. 01. 2016, но за това пък са били предупреждавани /спортистите/ още от септември 2015 г.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са комплексари, не обичат да губят въпреки че винаги губят и във всичко са последни, за това и спортистите им се праскат с допинг всичките а обикновените руснаци се наливат с водка да измият мъката си, за загубата на НаСеСеСеРа за превръщането на русия в партньор само на арабски диктатори, по точно един единствен диктатор чиито сирийци на заливат днес
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я сега Nike да я съди и да си вземе обратно всичките тези десетки милиони от реклами които и наливаха всичките тези години в бедния руски ***
40
0
 
7
 
! Отговори
вЕрвай си преди 8 години
До Анонимен: "Става въпрос за лекарство. Сега изведнъж го обявили за допинг,"понеже ме интересува въпроса за лекарството, не ми беше известно, потърсих да видя как се продава. Не се предлага. Било е неизвестно, когато е започнала да зоба, но... и останалите не спят. До тук беше.
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
килима бил грозен. Ами ти? Без фотошоп човек кошмари може да сънува...
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тц-тц, сега стана ясно, що Гришо така скоропостижно й би шута. Няма да залага на губещи коне я. Кобили в случая.
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според описанието, медикаментът помага при исхемия и нарушено кръвообращение, особено при крайниците."Става въпрос за лекарство. Сега изведнъж го обявили за допинг, а тя го е вземала от доста време. Какво очакват? Като обявяват нещо за допинг, трябва да се оставя по няколко месеца, за да може тези, които са го вземали, когато не е било забранено, да се изчистят от него. Иначе си прилича отвсякъде на нагласена работа с цел да се компрометират определени спортисти.
36
10
 
11
 
! Отговори
алстер преди 8 години
Контузии ли? Чистила се е от допинга цяла година, но уви пак са я хванали.
35
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мнооу го кльопат тоя допинг руснаците, колко "спортисти" изгърмяха - хиляди! Стрес - бе, дребни душици сте вие и все искате да сте най-най, тва ви е проблема, за тва жикате водка до смърт, поне за малко да се почуствате великани!
34
1
 
26
 
! Отговори
Бившия преди 8 години
С Фармахим - непобедим!
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Многоооого важно, няма що!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шефе, от много рано си се подкарал с коз-а, бе брат. Изчакай поне обяд да стане.
31
0
 
22
 
! Отговори
Medved преди 8 години
Излиза, че не се оттегля, а са я оттеглили от ITF.
30
5
 
0
 
! Отговори
Шефът преди 8 години
До 60Верно е тва за убийствата но се отнася само за столицата Кингстън там си е доста опасно и почти всички емигранти са от Кингстън щото не издяржат на стреса и насилието там. Тревата там еххх тва е друга култура за тях това не е дрога и е почти легална и и казват сес. Сега Джамейка е най големият производител на медицинска марихуана ... превърнаха културната си особенност в бизнес, е тва е то да си умен. Както и да е аз ше ходя да пояздя моя додж чаленджър :-)
29
2
 
1
 
! Отговори
Шефът преди 8 години
До: ЗН{-_-}ИКО Пожелавам ти даможеш да си го позволиш ... скоро :-) за 10 дни е $2500 за двама ... и там е рай ... А вие живеете в ада и поради злобата си там ще си останете ама мие кеф да ви го напомням и да ви тормозя и никога няма да спра понеже навремето вие ме тормозихте и сега нека ви е гадничко да се самоизяждате докато никои не остане от лошите
28
13
 
2
 
! Отговори
Шефът преди 8 години
До 55 Квот си имам си е мое а ти нямаш нищо нито в душата нито в джоба нито в кревата щот по тва време хората в Бг спят или се гушкат. Същувствали сте на Маша дрън дрън завиист завист е тва .... Аз летя за Джамейка по вашему Ямайка другата седмица а ти си се заяждай :-)
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май се засегна ааа :-)====Oт какво да се засегна? Виждам, че си тотално сбъркан и предполагам, че си доста пиян и дрогиран. Факти:-Статията е за положителна допинг проба на Шарапова, а не за БАН-95% от пишещите съчустват на Шарапова, а ти пишеш противното-Ползваш грешна структура на изреченията си, следователно имаш ниско образование-Ползваш думи от речника на ниско грамотните хора - "ся", "квото", "кинти", "***"-Ти си шега на природата
26
15
 
2
 
! Отговори
Шефът преди 8 години
До 52Май се засегна ааа :-)Пишете квото си искате, мен не ми дреме за вас *** щот ходя на почивка за 10 дни на всеки два месеца и обикалям света имам яко кинти и съм здрав и млад шеф имам си моя компания и много служители и няколко секретарки, другото не е важно ...
25
0
 
24
 
! Отговори
До Bibio: преди 8 години
Проверих оригиналното изказване на Шарапова и то се покрива до голяма степен с твоя превод.Четох и коментарите на специалистите - най-вероятно ще получи наказание от 12 месеца.Нека да не я мислим, тя има достатъчно мозък в главата си и $90 милиона в банковата си сметка.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интелигентен или не моите проекти са на ниво...-----Имаш словоред на каруцар и тон на квартален алкохолик и скандалджия. Нито можеш да построиш правилно едно изречение, нито можеш да се изразиш разбираемо.А темите на твоите проекти са ми ясни:"Отражение на алкохола и дрогата върху мозъка на комплексирания ***."