Литекс изчезна, ЦСКА на Стоичков купи клуба

Ловчанлии вече не съществуват на футболната карта
27 май 2016 20:28,
139
Литекс изчезна, ЦСКА на Стоичков купи клуба
Снимка: архив, Булфото

ПФК ЦСКА 1948 АД купи Литекс, след като това стана ясно от документ, който бе публикуван в Търговския регистър по партидата на ловешкия клуб.

Така на практика в деня, в който Чавдар (Етрополе) бе преструктуриран в ПФК ЦСКА 1948 АД, то дружеството купи и клуба от Ловеч.

Проведено общо събрание на ПФК "Литекс" е решило да прехвърли капитала на дружеството си на ПФК ЦСКА 1948 АД и така на практика мъжкият отбор на "оранжевите" вече ще бъде част от новото дружество.
То се казва ПФК ЦСКА София ЕАД и мести своето седалище на столичната улица "Драган Цанков" 3, където е стадион "Българска армия".

В дружество главни акционери остават Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, но сериозно участие има и "червената" легенда Христо Стоичков.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро говедата пак ще мучат жално защо са допуснали ЦСКА в А група . Мъка говежда
46
31
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страх тресе говедата, две мнения няма!13 милиона бюджет, една дузина спонсори и пак НУЛЕВА ГОДИНА!Локомотив София бяха изхвърлени за милион и половина лева дълг, а говедата с 5,5 млн. лева останаха в А група!Със съдействието на Шиши и ДПС!
45
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Акционерното дружество на ЦСКА е регистрирано през 1999 година, когато са регистрирани и останалите акционерни дружества на останалите отбори!След като всички са наследили историята си, не виждам проблем това да стане и сега!
44
4
 
23
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Двама престъпници, *** и ч?ерепа, се карат кой да се скрие в дупката ЦСКА. А в дупката ЦСКА, са влизали доста престъпници до сега.
43
1
 
10
 
! Отговори
Hhh преди 7 години
Mafioti i bokluci
42
7
 
24
 
! Отговори
слава на Бога преди 7 години
Доживяхме Т.Живков да падне , сега доживяхме и комунистическия символ в спорта цска да умре !!!
41
3
 
19
 
! Отговори
но пасаран преди 7 години
Да видим : Чавдар Етрополе купува Литекс и си лепва стигмата цска + за заглавие и какво от това ? Новия клуб трябва да тръгне от Окръжна група , а титли , купи и история няма как да се наследят , да не говорим , че абревиатурата "цска" е собственост на НАП . А бе болшевишки номера на , които само комун***тата вярват !
40
4
 
24
 
! Отговори
Чавдар-Литекс-цска преди 7 години
Историеската справедливост възтържествува! Създадени с указ, унищожени с документ в Търговския регистър!
39
2
 
22
 
! Отговори
:))) преди 7 години
Закриха го!!!!
38
2
 
26
 
! Отговори
1948-2016 преди 7 години
Оранжевите от София! Хахахахаха
37
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябват спешно пари за лечение на обора на ФК Уефски от нодуларен дерматит! Нодуларния дерматит по говедата се разпространява чрез ухапвания от комари, трябват пари и за пръскане срещу комари, открита е банкова сметка. От вчера е започнала и дезинфекция на всички *** без изключения, съобщи за Бтв директора на синия обор г-н Мууу Гонзо!
36
17
 
7
 
! Отговори
ГОВЕДОЕБАЧ преди 7 години
ХА ХА ХА! МНОГО МЕ КЕФИ КОГАТО ГОВЕДАТА ОТ НАЙ ДОЛНОПРОБНИЯ КЛУБ РЕВАТ! ТАКА ДЕ МУЧАТ :))))))
35
4
 
9
 
! Отговори
БГ ТУРЧИН преди 7 години
ДЖУДЖЕТО,БОЙКО И БОБИ Е ДНЕС НАИСТИНА ЗАКОПАХА ЦСКА.....А ДЪРЖАВАТА ОСТАНА С ПРЪСТ В УСТАТА.....ЕДИН ЛЕВСКАР И ПОЧТЕН БЪЛГАРИН НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ВЕЧЕ БОЙКООООООООООООО.
34
3
 
7
 
! Отговори
БГ ТУРЧИН преди 7 години
ДЖУДЖЕТО,БОЙКО И БОБИ Е ДНЕС НАИСТИНА ЗАКОПАХА ЦСКА.....А ДЪРЖАВАТА ОСТАНА С ПРЪСТ В УСТАТА.....
33
12
 
5
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Щом Левскарите коментират, че нещо не е добро за ЦСКА, ЗНАЧИ Е ДОБРО ! Всички клубове са си сменяли регистрациите, и то по няколко пъти. Не съм чул някой от Левски да казва, че е фен на старото ИСТИНСКО дружество, което се държи от Петър Петров! Никой не е фен на фирма или Булстат номер, а на футболисти, стадион, публика.
32
5
 
8
 
! Отговори
БГ ТУРЧИН преди 7 години
ДЖУДЖЕТО ЗАТОВА ИЗВАДИ ЛИТЕКС ОТ ТЕРЕНА НА МАЧА С ЛЕВСКИ ЗА ДА НАПРАВИ ТАЗИ МОШЕНГИЯ И ДА НЕ ПЛАТИ ДАНЪЦИТЕ НА ДЪРЖАВАТА.....И ЗА ТАЗИ ДАЛАВЕРА МУ ПОМАГАТ СЕГА БОЙКО БОРИСОВ И БОБИ МИХАЙЛОВ.....ЕДИН ЛЕВСКАР И ПОЧТЕН БЪЛГАРИН НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ВЕЧЕ БОЙКООООООООООООО.......ТО БИВА БИВА АМА,ЧАК ТОЛКОВА .....
31
13
 
2
 
! Отговори
:) преди 7 години
Важното е да бием на терена. Честно казано малко ме интересува как ще бъде уреден, като документи въпросът. На нас цесекарите ни хареса и във В група. Сезонът ни е къде, къде по- радващ от на всички останали. Дори не сме зависими от А група, а точно обратното.
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ЦСКА се сдоби с отличията на Литекс. Хитро. Хем във В група, хем имат още 4 титли.
29
15
 
5
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Гавра с великия червен отбор мъчил Интер мачкал Аякс и Нотингам форест уплашил Байрен ,Барцелона и Ливерпул,но ще дойде време и отново знамето червено свободно ще се вее.Долу крадливите капиталистически ръце от Червената Икона!
28
10
 
2
 
! Отговори
БУНТ преди 7 години
Споко е , Емо Ротманса и Ицо си знаят работата, залагам че следващия сезон ще имаме нов шампион, коефициента е 1:6000, малко по добър е от този който беше на Лестър за изминалия сезон в Англия, така че залагайте.