УЕФА няма право да обяви Ливърпул, Барса и Юве за шампиони

Федерациите ще решават какво да стане, ако първенствата не започнат
17 мар 2020 13:42, Красимир Ангелов
9
УЕФА няма право да обяви Ливърпул, Барса и Юве за шампиони
Снимка: БГНЕС

УЕФА няма правомощията да обявява шампионите на вътрешните първенства, ако се стигне до тяхното окончателно спиране, обяви човек от централата пред A Bola.

Наскоро се появи информация, че лидерите във всяка страна могат да получат титлата според класирането до този момент и с това кампаниите да приключат. Сред тези отбори са Барселона, Ювентус, Ливърпул, Байерн Мюнхен, ПСЖ, както и у нас - Лудогорец.

От Нион обаче са категорични, че не могат да се бъркат в решенията на отделните футболни федерации, които организират първенствата. Не е ясно при подобен развой дали и самите клубове биха приели названието "служебен шампион", защото това ще остави черно петно в историите им.

От 14.00 часа днес УЕФА има насрочена спешна среща. На специална видеоконференция ще бъде обсъдено бъдещето на Евро 2020, Шампионска лига, Лига Европа.

България ще бъде представлявана от временния президент на БФС Михаил Касабов. В разговора ще участват представители на 55 национални федерации, асоциацията на клубовете и профсъюза на играчите.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при нас е лесно, Ловеч се припознават като шампиони във всички първенства и айде
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 7 Даже не знаеш на колко метра е бялата точка в наказателното от голлинията! )))))
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързо да се променят правилата и при такива ситуации,отборите да излизат и да си бият по 10 дузпи!Играчите са на цели 9 метра един от друг и няма да се заразят!Всеки ден кръг от първенството ,бързо ще приключи и няма да има служебни шампиони.И вълкът сит и агнето цяло/не заразено/
6
0
 
1
 
! Отговори
lol преди 4 години
"Не е ясно при подобен развой дали и самите клубове биха приели названието "служебен шампион", защото това ще остави черно петно в историите им." - ахахахаххаха, че те интер си взеха една такава титла и даже искаха и втора, хич не им пука на лешоядите.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Братле, спор няма , че Ливърпул са на 99 процента шампиони, но... Не искам след година да ме подиграват, че отборът ми е станал служебно шампион. Да се доиграе като свърши всичко това
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2Тоз пък и той....Ливърпул най-малкото може да се притеснява от морална гледна точка ако бъде обявен за шампион. Те са на 99,99 % даже на теория шампиони. По- скоро аз като фен на Барса не искам да стават Меси и компания шампиони служебно, вярвам и че феновете на Ювентус не го искат, защото това ще е най- голямата несправедливост спрямо Реал М и Лацио предвид броя на оставащите мачове и преднината между първите и вторите в испания и Италия. Не ми се вярва да ги обявят за шампиони.
3
1
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Абе то при нас и без да играят, ЮЛудогорец" са си шампион, другите са гола вода спрямо тях !!!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Фен съм на Ливърпул, но не искам така да вземем титлата. Нека да е нулева година, или да се доиграят мачовете лятото евентуално.Най-важното сега е да итми е опасността за хората
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да липсват на никой.