Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?

Българската федерация по художествена гимнастика иска честно разследване
Обновена: 4 юли 2020 16:20 | 4 юли 2020 16:05, Веселина Йорданова
111
Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?
Снимка: БГНЕС, архив

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри, пише "24 часа".

Решението дойде, след като неназована гимнастичка се оплака от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена.

Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е имало оплаквания от нея. Тя вече си е наела адвокат и смята да съди федерацията. На пресконференцията пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.

Българската федерация също защити треньорките. В писмо президентът Илиана Раева посочва, че това не е първото подобно решение на швейцарците. Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до безпрецедентното осмо място на Световно първенство. След това Димитрова, която в момента е начело на родния ансамбъл, печели делото срещу федерацията. По-късно същата е съдбата и на Мирела Пашалиева, освободена поради липсата на резултати.

Българската федерация иска честно разследване на случая и изчистването на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че просто няма как в спорта да станеш шампион, без да тренираш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен в Европа има 2 измислени държави - Швейцария и Белгия. Известни са че имат пари и със зверствата си. По настоящем и 2те изобщо не е ясно от какво и как живеят и ги имат въпросните пари.
71
3
 
26
 
! Отговори
Чичу преди 3 години
Ето това е проблемът на "ти можеш да бъдеш всичко" движението!Не! Ти не можеш да бъдеш всичко! Един мъже не може да бъде жена, една жена не може да бъде мъж и една дебелана не може да бъде гимнастичка! И като им го кажеш в лицето и започват да реват на умряло, да хвърлят сополи и лиги в амок все едно си им отрязал крак.
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, Репичка ли си, Алабаш ли си , не знам, ама защо все учителите и треньорите са ви виновни? Когато някой няма хъс, желание, възможности; талант, интелект, ако щеш.. веднага някой друг ви е спънал, пречел, обиждал..Както и когато кажеш на някого истината в очите, си хейтър. Сериозният човек първо търси вината в себе си, некъдърника в - другите!
69
4
 
4
 
! Отговори
злобни и дебели преди 3 години
Абе, много сте злобни! Да не би ида сте дебели та тъй се запалихте?
68
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Световноизвестни са бг методите в художествената гимнастика. Не е една гимнастичката, която се е оплакала, а са повече. Не ме интересува осмо или първо място. Ако някоя травмирана тренерка каже на детето ми обидна дума, ще й е за първи и последен път.
67
6
 
6
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Пак се проявихте...
66
0
 
9
 
! Отговори
1928 преди 3 години
До Анонимен69. Значи всички, които работят навън са предатели?Така е казвал Сталин на подчинените си.Т.е. на целлия СССР.,,Браво" на теб, другарю.Грабвай червеното знаме и на .....м.....
65
5
 
4
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Мурвенски драми.
64
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво майната си търсят в Швейцария, тренират чужд отбор който да играе срещу България ? Тия са предателки, не ни интересува колко адвокати имат.
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно момичето си е измислило това, за което обвинява треньорката. Не е издържало на натоварването. Почти сигурно е, че нашите треньорки ще осъдят федерацията. Там няма шуробаджанащина.
62
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя вече си е наела адвокат и смята да съди федерацията......Само че в Швейцария връзки и шуробаджанащина няма!
61
7
 
6
 
! Отговори
А, ЗАЩО.... преди 3 години
ЩО ДА НЕ ГИ УВОЛНЯТ...?!!ДА НЕ СА СВЩЕННИ КРАВИ, БЕ.. ХАХАХААА.... ИМА И ДРУГИ ТРЕНЬОРКИ...!!
60
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си се хванал с профи спорт - ще страдаш и ще си мълчиш.Аз имах голямо желание да карам пистови мотори, ама съм 1.80, не ставам. Затова се пускам ей така по пистите, за кеф. Ако бях 1.60, да сваля до 55 кила - щях много да се кефя. И да карам.А тая решила че може да е гимнастичка и да дебелее, хахаха. Алоу, хората си бръснат космите по цялото тяло и брадите даже, да влязат в категория...
59
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българска глупост. Сега ще са без работа.
58
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаа, тия от художествената гимнастика май са още в соца.
57
1
 
1
 
! Отговори
От 60 преди 3 години
Думата е гонили
56
5
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Не вярвам някой насила да те кара да тренираш, ако си контузен. Затова смятам, че е измислица. Щом и преди са години българките, значи не искат българи треньори.
55
4
 
16
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До МърррТи гимнастички виждал(а) ли си?Да, има спортове, в които 60 кила за жена не са много, но гимнастиката не е един от тях..Баси, разберете, че тука става въпрос за професионален спорт! Това не ви е групата по зумба във фитнеса под офиса! Почнете да правите разлика между професионален спорт, аматьорски спорт и спорт за здраве!
54
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия двете тъпеси някой чувал ли ги е?
53
2
 
8
 
! Отговори
Честно преди 3 години
А кой тренира Карате, Кунг фу няма ли контузии?. За самите тренировки също се изискват голяма физическа натовареност. Там ученикът оплаква ли се на тоя който го учи? Напротив , треньорът е на почит. Той може да не реши да тренира теб. Има и други ученици.