Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?

Българската федерация по художествена гимнастика иска честно разследване
Обновена: 4 юли 2020 16:20 | 4 юли 2020 16:05, Веселина Йорданова
111
Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?
Снимка: БГНЕС, архив

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри, пише "24 часа".

Решението дойде, след като неназована гимнастичка се оплака от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена.

Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е имало оплаквания от нея. Тя вече си е наела адвокат и смята да съди федерацията. На пресконференцията пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.

Българската федерация също защити треньорките. В писмо президентът Илиана Раева посочва, че това не е първото подобно решение на швейцарците. Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до безпрецедентното осмо място на Световно първенство. След това Димитрова, която в момента е начело на родния ансамбъл, печели делото срещу федерацията. По-късно същата е съдбата и на Мирела Пашалиева, освободена поради липсата на резултати.

Българската федерация иска честно разследване на случая и изчистването на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че просто няма как в спорта да станеш шампион, без да тренираш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типична българска протащина. Отивам в клозета!
51
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистическата садистка Робева осведоми ли ви какво казва леля и Ванга по въпроса?
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се върнат в българия и да станат сервитьорки, очаква се бум в ресторантьорството. Хе-хе...
49
4
 
11
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
Една малка глезла се разревала, че треньорката й е казала ,, дебела си".Дори няма свидетел да каже истина ли е. Нямало е право дори да я гонят.
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите на детето да си намерят един добър адвокат и да съдерат просташките кожи на тия псевдотреньорки.
47
5
 
8
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Значи казала й е дебела и е казала ,,не вечеряй" и ти го изкара чак пък малтретиране? Трябвало е да я лъже.:,,Ах колко си финна и грациозна, яж яж, яж и пак ще тежиш толкова..." А да беше живяло туй момиче в България, имало късмета че всичко му е било дадено на готово в Швейцария.
46
5
 
0
 
! Отговори
Мъррр преди 3 години
До бай Миле Хаха жена 60 кг тюлен 😀🤣🤣 Ми ако е над 170 висока, а?
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв е проблема? Да не е забранено да ги уволнят?
44
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато един треньор е слаб и глупав, той не може да мотивира състезателите си по никакъв друг начин, освен с обиди и малтретиране. Добрият треньор е най-вече добър мотиватор. Тези две нашенски селянки (световно неизвестни) не са виждали добър треньор в живота си и понеже акълът им е малко, правят това, което могат...
43
6
 
8
 
! Отговори
От 36 до 38 преди 3 години
Момиче съм. Ако бях на мястото на гимнастичката, нямаше да се обидя. Напротив щях да помоля треньорката да помисли за друго меню, с което да не качвам килограми, нещо което се е случило, за да й кажат дебела.И щях да пропусна вечерята, не да се оплаквам. Ако е имала някаква контузия, докато се излекува крака й, е трябвало да каже на треньорката, че я боли и нямаше насила никой да я кара да се тренира. За килограмите обаче няма какво да се оплаква.
42
3
 
8
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До 40 До 33:Факт е, че много от добрите ни треньори вече не са живи или са се пенсионирали. Все още се намират добри, но няма материал!А няма материал иманно защото мисленето на хората е прекалено либерално, а отрочетата разглезени - *** от къде на къде ще лишава детето ми да не яде сладко, *** от къде на къде що го шамари.. а като поотраснат "талантите" още по-трудно се дисциплинират. Имаше един тренер на времето с шутове и шамари изкарваше от дискотеката нарушилите вечерния час..
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което минава в просташката българска действителност, завладяна от смърдящи селяни, не минава в Швейцария.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селяни, къпете се! Топло е, не се диша от вашата воня!!!
39
7
 
16
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Хората казват: Нешка няма грешка. По времето на лошия комунизъм нашите момичета вземаха злато в тоя спорт, а сега не могат и бронз да вземат.Да не мислиш, че ей тъй се взема медал? Тренировки, контузии, килограми, НО който печелеше злато, веднага апартамент, кола по времето на Бай Тошо и заслужено. Жертвал си много, но пък успееш ли , животът ти после е уреден финансово и си от златните момичета. Знаеш ли колко много момичета мечтаеха да са гимнастички? А сега силиконки и певачки
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаш да съсипеш един спорт-вземи български треньор.
37
4
 
10
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
аре бгмамите се включиха... хора, които през живота си не са се занимавали дори и аматьорски с някакъв състезателен спорт изказват мнение... Първо - за треньора се съди по успехите на състезателите му!Второ - професионален спорт за здраве няма! Трето - като не желаете да викат по отрочетата ви - запишете ги просто "някъде" да ритат топка, да се кълчат, да тичат, да плуват или там каквото изберете. Ако виждате в тях професионални спортисти - свиквайте с мисълта, че ще ги "травмират" всякак.
36
2
 
9
 
! Отговори
До 33: преди 3 години
В България нямало треньори?Ти си тотално изперкал. Все още действащия рекорд на скок височина при жените е български.Може да видиш класацията на България на олимпийските игри когато бяхме нормална държава, в Сеул бяхме преди много други държави по медали.
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега глупавата треньорка ще свали килограми принусително, ще погладува без работа, както и се полага.
34
5
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Ти дебела крава ли си или *** селянин?
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасната комунистка Нешка го въведе това. Те комунистите само така могат, с терор, защото са безмозъчни злокобни хуманоиди.