Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?

Българската федерация по художествена гимнастика иска честно разследване
Обновена: 4 юли 2020 16:20 | 4 юли 2020 16:05, Веселина Йорданова
111
Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?
Снимка: БГНЕС, архив

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри, пише "24 часа".

Решението дойде, след като неназована гимнастичка се оплака от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена.

Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е имало оплаквания от нея. Тя вече си е наела адвокат и смята да съди федерацията. На пресконференцията пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.

Българската федерация също защити треньорките. В писмо президентът Илиана Раева посочва, че това не е първото подобно решение на швейцарците. Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до безпрецедентното осмо място на Световно първенство. След това Димитрова, която в момента е начело на родния ансамбъл, печели делото срещу федерацията. По-късно същата е съдбата и на Мирела Пашалиева, освободена поради липсата на резултати.

Българската федерация иска честно разследване на случая и изчистването на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че просто няма как в спорта да станеш шампион, без да тренираш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
6
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Тая гимнастичка защо й е трябвало да се оплаква, дори да са й казали дебела? Сега никой няма да иска да я тренира. Звучи ми по-скоро като клевета. Треньорката й е казала, че е едра и една вечер не трябва да яде.И да й е казала станала си като дебела крава,отслабни на мен не ми звучи обидно, по-скоро загрижена за килограмите й. Тая гимнастичка прави от мухата слон. Защо й е на треньорката й да я лъже? Истината може да боли, ама трябва да се знае навреме. Наедрее ли, ще трябва да работи другоб
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не е бил на тренировките и никой не може да каже какво се е случило.В крайна сметка успехите в спорта идват след много тренировки и лишения, всеки има право да напусне една зала и да си търси друг треньор, който харесва по-закръглени момичета.
30
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко им е, трябва и да ги съдят тия прости селянки.
29
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България треньори няма. Има *** комплексари, които се изживяват като треньори, но са с манталитет на надзиратели. Да се вземе български треньор по какъвто и да е спорт е огромна грешка. Швейцарците са го разбрали, дано го разберат и други.
28
1
 
11
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Те другите треньори в другите спортове не казват сякаш същото на тия дето тренират? Щом й е казала дебела , значи си е дебела. За кравата си го е измислила. Ако е била с контузия да се откаже да се тренира. Никой не я кара насила да става гимнастичка.
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От коментарите се разбира, че аудиторията е предимно просташко-селска. Ами пратете си вие децата, гнусни, вонящи, селски животни, някоя от вашата селска семка да ги малтретира тогава. ***!
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма какво да се почувстват обиждат това е пътя да имаш златни медали
25
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са методите на нашите "треньори", така са възпитани и те и друго в празните им глави няма. Оная комунистка Нешка го въведе и така си остана. Който не вярва да прочете книгата на Бианка Панова.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швейцарският шоколад може да е вкусен, ама щом трябва да спазваш определена диета като спортист, трябва да се откажеш да го ядеш. Това не е разбрала малката пик.ла. Че трябва силна воля и постоянство , за да успееш не саво в спорта, а и в живота. Борбата за златото е жестока. Българките бяха най-добре в тоя спорт, ама Русия голяма и ни изпревари. Треньорката да й обясни какви жертви правят момичетата взели медали. Колко контузии са изтърпели, за да играят без грешка и да изглеждат перфектно.
23
0
 
15
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
"комунистическите мизерии от едно време не минават при швейцарците, айде куфарите и въз"Мхм.. затова с либералните не-"мизерии" сега сме на това дередже - медалите само ги миришем. Швейцарците и те така - 8мо място най-голямото им постижение.Има достатъчно материали в Интернет ( включително и документални филми ) за това как се подготвят медалистите... по-тежко и от военен лагер!
22
4
 
9
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Ами ако е била едричка за какво й е било да става гимнастичка? Дори да й е казала дебела крава, гимнастичката вместо да се обиди да се замисли над килограмите си. За гимнастиката трябва да си слаб и да се лишиш от доста храни. Това че ще пропусне вечерята ли е голямата мъка на гимнастичката? Ако се налага всеки ден ще пропуска вечерята. Златен медал се печели с жертви. Гимнастиката е до време. Минат ли по-младите години и не спечелиш ли медал, все едно напразно си се мъчил.
21
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунистическите мизерии от едно време не минават при швейцарците, айде куфарите и въз
20
4
 
1
 
! Отговори
хАНКО бРАТ преди 3 години
Всички знаем как гимнастичките могат да отслабнат -но не е за форуми,,,,
19
2
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
ВицВ съда. Съдията казва на обвиняемия:- Господине, ако публично не се извините на госпожата, че сте я нарекли крава, ще Ви осъдя с 6 месеца условна присъда!Обвиняемият:- Г-н, съдия, искам да Ви попитам: - Ако кажа на една крава - Гоаспожо - това подсъдно ли е?Съдията:- Не. Не е подсъдно.Обвиняемият:- Добре! Тогава - Извинявам, Ви се, Госпожо...
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тренировките са присъствали треньорката и засегнатата гимнастичка. Не виждам как й помага това някоя бивша да каже, че нея не са я обиждали. А раева както винаги с нейната лорогея не помага на ситуацията като казва, че теебировки се искат за да станеш победител - това е все едно оризнание как ги е юркала. Дума срещу дума е този казус, ще е интересно как ще се развие. Все ми се струва вероятно нашата да се е навикала едно хубаво както правят майките по детските площадки у нас.
17
6
 
16
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До Анонимен 17Ако треньорът, през който са минали 100ци състезатели, прецени, че имам достатъчно потенциал, даже след това ще съм му обиден ако не ме е бутал по всякакъв начин да го развия.. включително и да ме шамаросва!Пак казвам - това е професионален спорт! Веднъж решиш ли, че ще се занимаваш с това забравяш за всичко останало - тортички, вафлички, алкохол, гаджета, деца. Чак като приключиш професионалната кариера тогава ще живееш. То този момент животът ти е спорт, а тренера - бог!
16
5
 
7
 
! Отговори
Аха.. преди 3 години
С повечко секс ще отслабне овреме
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау горката ... наранила и жалките чувства...
14
3
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Навсякъде взеха да ни "цакат" Запада ни обръща гръб ,,,положението е Блякаут!!
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай МилеМи айде да те бием по дуупето с една дебела тояга до припадък да правиш овчарски скок а?Нас не ни интересува че те боли но да ти създадем условен рефлекс че ако не спечелиш ще има болка и травма на съзнанието ти независимо дали ще бъде увредено необратимо заради моите комплекси да спечелиш заради единия медал от ЦАМ....