Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?

Българската федерация по художествена гимнастика иска честно разследване
Обновена: 4 юли 2020 16:20 | 4 юли 2020 16:05, Веселина Йорданова
111
Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?
Снимка: БГНЕС, архив

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри, пише "24 часа".

Решението дойде, след като неназована гимнастичка се оплака от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена.

Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е имало оплаквания от нея. Тя вече си е наела адвокат и смята да съди федерацията. На пресконференцията пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.

Българската федерация също защити треньорките. В писмо президентът Илиана Раева посочва, че това не е първото подобно решение на швейцарците. Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до безпрецедентното осмо място на Световно първенство. След това Димитрова, която в момента е начело на родния ансамбъл, печели делото срещу федерацията. По-късно същата е съдбата и на Мирела Пашалиева, освободена поради липсата на резултати.

Българската федерация иска честно разследване на случая и изчистването на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че просто няма как в спорта да станеш шампион, без да тренираш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
19
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Трябвало е просто да я нарече "Милка".Аре стига глуп.ости! Това е професионален спорт! Там, както в армията, няма хъм-мън и цивр.ене! Или слушаш какво ти казват или си отиваш! След като треньорът ти казва, че си де.бел, значи си д.ебел.Пък който иска да си играе на "гиманстика" да ходи в местния аматьорски спортен клуб. Там и 60 килограмовите т.юлени не ги връщат и обиждат. Медали не се печелят с "айде моля ти се, слънчице, направи това".
11
27
 
9
 
! Отговори
Бай Х преди 3 години
Кажи им българи и не ги обиждай.....
10
6
 
12
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Не може да станеш спортист и още повече шампион без да тренираш и да даваш всичко от себе си!Нормално е треньорът да мотивира състезателите и с по-остри изрази понякога. Тая глезена кифла като не иска да тренира да освобождава мястото в отбора за някой наистина мотивиран човек!
9
7
 
10
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Не знам защо им лижат задните части на тия еврейски фашунгери швейцарците !?!???!
8
23
 
10
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Те по принцип в БГ учителите и треньорите като цяло обичат да се заяждат и обиждат с учащи се. Включително и мен.Затова се махнах от клоаката БГ и сега съм с нормални и цивилизовани хора на не с балкански скотове
7
0
 
12
 
! Отговори
Световна новина преди 3 години
И то в един от най-"клановите" и несправедливи спортове с най-пристрастното и корумпирано съдийство редом с фигурното пързаляне. И то в една от най-пропадналите федерации. Ау, изтръпнах чак.
6
1
 
4
 
! Отговори
Буржоа преди 3 години
Ама по цвички ли ли ги изпъдия бре
5
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е било комплимент, защото в Швейцария кравите са по-красиви от жените.
4
15
 
20
 
! Отговори
В нормалните преди 3 години
Държави е така, никой не може безнаказано да те обижда и да ти мачка достойнството. Селският и просташки език не се толерират и те уволняват позорно. Скоро и в България ще е така.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може па наистина да е била дебела крава което е нормално за средностатистическо то швейцарско момиче.
2
7
 
22
 
! Отговори
Нищо ново.... преди 3 години
Наши треньорки, дори бият гимнастичките..АБСОЛЮТЕН ФАКТ! И Н. РОБЕВА ГО ПРАВЕШЕ..!
1
5
 
22
 
! Отговори
ined преди 3 години
Това е долна лъжа, няма как да и е викала "дебела крава" като в Швейцария кравите са прекрасни, а състезателките им са дебели.