Пиронкова вече тренира в Мелбърн след отрицателни тестове

Тенисистката ни не е била на полет със заразени пътници
Обновена: 19 яну 2021 11:43 | 19 яну 2021 11:32, Елка Василева
6
Пиронкова вече тренира в Мелбърн след отрицателни тестове
Снимка: архив, БГНЕС

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова е дала два отрицателни теста за COVID-19 и вече тренира на кортовете в Мелбърн преди участието си в Откритото първенство на Австралия по тенис от 8 февруари. Това потвърди самата тя.

"За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение проведох първа тренировка днес", заяви избраната за спортист номер 1 на България за 2020 година в интервю за dsport, цитирано от официалния сайт на федерацията ни по тенис.

В последните часове се появиха информации, че тя е била на полет от Дубай за Мелбърн, в който е имало заразен с коронавирус и ще трябва да бъде в пълна изолация 14 дни, но Пиронкова отрече.

"Вече преминахме два теста и очакваме нови такива през всеки два дни. Мерките се спазват изключително стриктно и безкомпромисно. Има и състезатели в много по-сложна ситуация - с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове", обясни пловдивчанката.

"Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано. Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира", каза още тя, цитирана от БНР.

Спортни новини четете на Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
успех на Пиронкова..а дано ни зарадва
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1: Е, нищо де ти нали си беден и "неалчен"!! .. и -нусен, както казва колегата!!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Може ли да си толкова гнусен?
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алчността за трупане на милиони пари няма край.