МОК почете жертвите на пандемията с минута мълчание в Токио

Президентът на МОК Томас Бах смята, че света ще се възхищава на японците
20 юли 2021 08:11, Ния Христова
0
МОК почете жертвите на пандемията с минута мълчание в Токио
Снимка: БГНЕС
Участниците в сесията на Международния олимпийски комитет (МОК), която се провежда в Токио от 20 до 21 юли, почетоха жертвите на пандемията с минута мълчание, съобщава ТАСС.
 
Японският премиер Йошихиде Суга, който също присъства на сесията, потвърди, че японските власти са решени да проведат Олимпиадата в безопасен формат. 
 
"Животът и здравето на хората в Япония остават наш приоритет и ние също правим всичко възможно, за да гарантираме, че спортистите могат безопасно да се състезават. Решени сме да проведем игрите в безопасен формат," каза Суга.
 
Президентът на МОК Томас Бах изрази мнение, че световната общност ще се възхищава на японците заради Олимпиадата.
Още по темата
 
"Най-накрая идва моментът за Олимпийските игри. Мисля, че няколко милиарда души ще се възхищават на хората в Япония, които гледат състезанието", каза Бах.
 
На сесията членовете на МОК ще оценят готовността на Япония за провеждането на игрите в условията на пандемия. На втория ден ще бъде избрана столицата на Летните олимпийски игри през 2032 г. Изпълнителният съвет на МОК миналия месец препоръча сесията да одобри единствения кандидат - австралийския Бризбейн. В рамките на сесията ще се проведат избори и за ръководни длъжности в МОК.
 
На 18 юли агенция „Kyodo“ публикува резултатите от анкетата си. Според нея 87% от жителите на Япония се страхуват, че Олимпийските игри в Токио могат да доведат до още по-голямо разпространение на коронавируса в страната.
 
Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанията бяха отложени за една година, сега те ще се проведат от 23 юли до 8 август. Организаторите решиха да проведат игрите без чуждестранни фенове, а местните зрители също няма да бъдат допуснати до събитията в шест японски префектури, включително Токио. От 12 юли, поради влошената епидемична обстановка в Токио, аварийният режим отново влезе в сила, който ще продължи до 22 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари