Опитната Ализe Корне срещу Вики Томова в Мелбърн

Българката преодоля квалификациите на първия турнир от Големия шлем
14 яну 2022 15:23, Красимир Ангелов
5
Опитната Ализe Корне срещу Вики Томова в Мелбърн
Снимка: Lap.bg

Виктория Томова ще започне участието си в основната схема на Откритото първенство на Австралия с мач срещу французойката Ализе Корне.

Томова преодоля пресявките с последователни победи над Деспина Папамихаил от Гърция, Кейти Суон от Великобритания и Ирина Мария Бара от Румъния.

До момента 26-годишната Томова и 31-годишната Корне са се срещали само веднъж - през 2019 година в Осака, като тогава българката спечели в три сета. Французойката заема 62-ро място в ранглистата на WТА, а Томова е на 119-а позиция.

При успех над Корне във втория кръг Томова ще играе с победителката от мача между номер 3 в схемата Гарбине Мугуруса (Испания) и Клара Бюрел (Франция).

Още новини преди старта на Откритото първенство на Австралия четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимния изказал се първи - че кого го интересува дали ще гледаш или не , аз пък ще гледам с интерес шом е така !
2
2
 
5
 
! Отговори
Тенис фен преди 2 години
Пак ли ще дават "АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН" единствено по двата "Евроспорт" - та ?!?! Което директно означава , че мача на Вики в понеделник сутрин ще остане скрит за нас. Защото не е атрактивен за телевизиите и най вероятно ще е на някой малък корт. Няма ли някоя ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКА телевизия , която да закупи правата за срещите на двамата Българи там - Григор и Вики и да ги гледаме?!?! Иначе , то е ясно , ще ги търсим по интернет някъде... Има няколко такива сайта !!!
1
1
 
7
 
! Отговори
Мико Кузманов преди 2 години
Много хора предполагам ще се учудят на мнението ми. Но смятам , че победата ще бъде за нашето момиче ! Прогнозата ми е 2:1 сета за Вики и много здрава битка !!! Вече имат един двубой помежду си и той е точно на хард настилка. В Осака. Победата е била за Вики. След трисетова битка. Сега мисля , че отново ще е точно така !!! Освен това Томова има вече и три срещи в Мелбърн! Доста по адаптирана е! ....... Изненада ме страшно приятно как остави на "геврек" - Кейти Суон и смачка Ирина Бара....... :)