8 медицински лица ще бъдат съдени за смъртта на Марадона

Футболната легенда е оставена да умре
Обновена: 23 юни 2022 22:37 | 23 юни 2022 22:36, Нели Христова
7
8 медицински лица ще бъдат съдени за смъртта на Марадона
Снимка: БГНЕС

Осем души ще отидат на съд по обвинение за убийството на великия футболен магьосник Диего Армандо Марадона.

В сряда в Буенос Айрес бе разгласено, че обвинителният акт е от 236 страници, а осмината - лекари, сестри и един психиатър, които са се грижили за легендата преди смъртта му през ноември 2020-а, могат да получат присъди до 25 години затвор.

След като разгледа фактите и разпита свидетели, съдебният състав възбуди дело срещу тези хора, а обяснението пред обществеността е "неподходящо лечение, липса на необходимите грижи и умишлено лишаване от медикаменти, нужни за здравето му."

Марио Баудри, адвокат на сестрите и един от синовете на Диего, както и дългогодишен приятел на фамилията, обяви пред "Ройтерс", че Марадона е "оставен да умре", след като екипът, който е трябвало да се грижи за него, се е възползвал от безпомощното му състояние.

"Аз знам какво се е случило в онзи проклет ден, 30 ноември 2020-а - цитиран е адвокатът. - Те са го чакали да умре и не са направили нищо по въпроса. Цяла Аржентина го знае, но сега ще има справедливост."

След решението да се даде ход на делото, още късно снощи (рано тази сутрин наше време) прокуратурата нареди обиск в домовете на Леополдо Луке, неврохирург и личен лекар на Диего, Агустина Косачов (психотерапевт на легендата), медицинската сестра и нейният и асистент - Гисела Мадрид и Рикардо Алмирон, които са били постоянно в дома на Марадона в предградието на Буенос Айрес, където издъхна, шефът на клиниката, която е осигурила грижите за него - Рикардо Алмирон, както и на докторите Педро ди Спаня и Нанси Форлини.

Това са обвиняемите за убийството на човека, когото мнозина продължават да смятат за най-велик в историята на най-великата игра.

Всички те ще пледират невинни, твърди Вадим Мишанчук, който е адвокат на психиатъра Косачов.

Той коментира решението да се възбуди дело по такова обвинение така:

"Търси се виновник, защото цялата страна се интересува от случая. Но не е редно да обвиняваме хора, които са си вършили работата за това, че си е отишъл от този свят Марадона. Да, всички аржентинци скърбим за него, но има неща като обективна истина и реалност. Убеден съм, че съдът няма да се влияе от емоции, а от факти."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са пълни глупости. "Оставили го да умре." Там вероятно вярват във вечния живот...
4
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
От какво е умрял :)))
3
0
 
3
 
! Отговори
7455 преди 1 година
възбуди дело?
2
1
 
6
 
! Отговори
Еленко Йосифов преди 1 година
А парите *** Марадона кой ги взе? Тия майкъл-джексъновите истории ги пишете другаде.
1
4
 
15
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
Ако осъдят лекарите, заради тоя пропаднал наркоман, значи аржентиците са по-*** дори от у$раинците.

Спонсорирани публикации