Везенков: Отказах да играя в НБА, оставам в "Олимпиакос"

Най-добрият български баскетболист гостува в рубриката "Златните"
29 юли 2022 10:06, Анисия Иванова
9

В рубриката "Златните" ви срещаме с най-добрия български баскетболист през последните години - Александър Везенков. Защо реши да откаже да стане част от НБА, трудно е ли да носи фамилията Везенков, какво е да носи националната фланелка, колко тренира в залата и остава ли му време за почивка? Отговорите на тези въпроси потърси Мария Константинова.

20 юли е бил последният ден, в който е можело да премине в отбора на "Сакраменто". Везенков обаче се радва, че ще остане още една година в гръцкия гранд "Олимпиакос".

"Имахме комуникация 20 дни с отбора на "Сакраменто", но най-правилното решение е да остана още една година в "Олимпиакос". Трябва да запазим двете титли, които спечелихме. Много съм радостен, че повечето играчи останахме", сподели баскетболистът.

Казва, че физически и психически се чувства готов да играе в НБА, но по думите му това е бизнес и в една сделка трябва да има разбиране от двете страни.

От много ранна детска възраст е в баскетболната зала и винаги е искал да се занимава с този спорт.

"Всеки треньор има нещо да ти даде. Започнах в Кипър, после отидох в Солун. Имал съм много треньори и от всеки съм научил нещо", сподели Везенков.

Запитан за своя известен баща - Сашо Везенков, събеседникът на Мария Константинова посочи: "Трудно е, но и удоволствие да се работи с него. Изисква и никога няма да ти каже само това, което искаш да чуеш. Макар и да не съм го гледал на живо, е бил един от най-добрите баскетболисти. Мечтата ми беше да стана като него и да го надмина. Той се радва повече от всички, вълнува се и преживява мачовете повече от мен. Винаги ще каже къде може да има корекции, но и къде нещо е добре."

Гледайте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така и не обясни точно защо е отказал, за да бъде в Олимпиакос, или така той е решил, или да изчака още една година?Няма топ играч, който не би желал да играе в НБА, но европейският баскетбол е различен от НБА.
5
2
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Цезар е казал : "По-добре първи на село, отколкото втори в Рим" В NBA щеше да заменим role-player с ограничено време
4
7
 
10
 
! Отговори
Рали преди 1 година
Коментарите са пълна трагедия. Браво на момчето!България е най-пропадналата държава в Европа и не е заради правителството, а заради хората.
3
5
 
8
 
! Отговори
007 преди 1 година
Кой ще го вземе в НБА?
2
13
 
12
 
! Отговори
ЖороИлиевПрякоОтАда преди 1 година
Кариерата му е в десета глуха. Нещо като Божинката във Враца.
1
11
 
9
 
! Отговори
рес преди 1 година
на кой му пука за теб