34 държави против спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж

МОК ще обсъди участието им под неутрален флаг
21 фев 2023 09:14, Елка Василева
31
34 държави против спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж
Снимка: архив, БГНЕС

Домакинът Франция е сред 34-те държави, които призоваха Международния олимпийски комитет (МОК) да забрани участието на спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж през 2024 г., предаде ДПА.

САЩ, Великобритания и Австралия също са сред обявилите се срещу участието на руските и беларуските спортисти.

В съвместно изявление тези страни се аргументираха с това, че "умишлената непровокирана и неоправдана война на Русия (срещу Украйна) е улеснена от беларуското правителство".

Руският министър на спорта Олег Матицин каза по-рано този месец, че е "абсолютно неприемливо" чужди правителства да се опитват да повлияят на МОК.

Самият МОК потвърди миналия месец, че възнамерява да подкрепи санкциите срещу руските и беларуски официални представители преди предстоящата Олимпиада във френската столица, но добави, че ще разгледа възможността спортистите от двете държави да се състезават под неутрален флаг.

В изявлението си 34-те държави, противопоставящи се на участието на Русия и Беларус в игрите, приветстват "придържането на МОК към съществуващите санкции", но посочват, че предложението за участие под неутрален флаг повдига "много въпроси и опасения".
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 1 година
Ето на какво му се вика сервилност и Нацизъм в чиста форма. Пише в светото писание: По делата им ще ги познаете. (Матей 7:20) Това е универсална истина. Така, че да можем навреме да разпознаваме злото. Евро Католически и Ватикански ценности, грозно та не е за думане.
26
1
 
9
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
На САЩ войните дане би да са оправдани ?
25
0
 
8
 
! Отговори
гкгщ преди 1 година
тези 34 държави са расистки никаква политика в спорта
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никакъв неутрален флаг. Вън.
23
1
 
8
 
! Отговори
Petar преди 1 година
Какво общо има воината със спорта?Кога на спортистите на ФАЩ им забраниха ,да участват на Олимпиада?
22
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 1 година
Напоследък всичко е пародия, а не спортни състезания или песенни конкурси. Навсякъде зеления диктува, кой да участва и кой не.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20. Ами те тези 34 страни са си изключителни. Ти като искаш се състезавай със спортисти от Венецуела, Сомалия и Папуа.
20
12
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
И правилно. Защото огромна част от руските и беларуските спортисти са путинисти и одобряват войната. И мен би ме било гнус да се състезавам до такива иззроди.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как 34 страни да ми се пишат изключителни и да надделеят на 191. Айде у/лево
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щото ги е страх, че ще ги бият. Ако не ги беше страх, щяха да кажат "елате на олимпиадата да ви победим!" Така е в спорта. Ама и спортът много се изнежи напоследък.
17
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A руснаците какво очакват, след като обявиха всичко на запад от тях за пропаднала идеологгия и первезия, защо им е МОК? МОК е изцяло европейско творение (швейцарско ), стъпило на древногръцка концепция, и няма нищо общо с Русия. Русия е обикновен член, който дори няма да спре военните действия по време на олимпиадата ..
16
1
 
8
 
! Отговори
до млъкнете рашисти преди 1 година
Абе я изучи малко история на МОК,ДВОЙКАДЖИЯ.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В МОК членуват 206. Колко са за като извадиш 34?!
14
0
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
..от 192 ли бяха държавите..като знаем ,че всички в ЕС СА ПРОТИВ +Канада,Япония,Австралия...вечно заподрозените...то останалият свят нямат нищо против.
13
20
 
6
 
! Отговори
Млъкнете рашисти преди 1 година
Както по времето на ВСВ германските спортисти не са имали състезания в демократичния свят,така и сега...нека рашистите да се състезават с белорашисти,талибани и еритрейци.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бихте ли ни информирали колко общо са членовете на МОК? Благодаря!
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двойния стандарт на уж западните "демокрации". А защо нямаше забрана на американски спортисти когато сащ направиха инвазии в няколко страни ? Продължавайте да лижите американски .адници Скот Ритър ни го када право в очите Българите са по низши хора от американците видеото го има в Тубата Мартин Карбовски в разговор със Скот Ритър.
10
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Цирк, по добре да не ходят при тия лигльовци
9
6
 
21
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Гледат как по административен път да елиминират от участие в олимпийските игри най-силните атлети. Ако може някой друг да се добере до златните медали. Грозна работа, нямаща нищо общо със спорта.
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Беларус защо ?Да не би да са нападнали някого ,или съм пропуснал нещо?То по тази логика и Китай не трябва да ходи,защото провежда с Русия съвместни военни учения

Спонсорирани публикации