Бербатов vs Лечков: Провал ли е БФС или вината е на държавата?

Двамата с взаимни критики
18 окт 2023 19:04, Александър Попов
53
Бербатов vs Лечков: Провал ли е БФС или вината е на държавата?
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и вицепрезидентът Йордан Лечков си размениха остри реплики в спортното шоу на Дарик радио.

Бившият голмайстор на Висшата лига демонстрира самочувствие и заяви, че с Лечков не може да дебатира, освен ако и той не се кандидатира за стола на Борислав Михайлов.

"Аз мога да говоря с президента. В случая той може да говори с моя екип. Лечков може да си говори глупостите, които си говори по принцип и симулира дейност", атакува Бербатов.

Според него в БФС е провал и синоним на компетентност и обвини спортната общественост, че е изпаднала в апатия, която помага на управляващите футбола в момента.

"Ножът не е в кокала, ножът е преминал през кокала и реже в другата страна. Резултатите ги няма, а ти в цялата си безочливост и наглост твърдиш, че правиш нещо. За тях работи тази апатия, която е обзела българската футболна общественост. Трябва да се събудим", призова Бербатов и заяви, че на всяка цена трябва да има смяна на ръководството на БФС.

"Това е борбата. В последствие клубовете преценяват кой да ги води и кой да ги преценява. На живот и смърт трябва да е на цялата общност това управление да го няма", каза той.

Според Йордан Лечков пък слабите резултати на националния отбор се дължи на слабата физическа подготовка на играчите ни.

Той обвини държавата, че не дава пари на централата и за липсата на модерен национален стадион и каза, че екипът на Димитър Бербатов е раздавал подкупи по време на последния Изпълком.

"Видяхте ли стадионът на Албания? Да не би съюзът да го е направил? Футболът е отражение на това, което се случва в държавата. Държавата трябва да предприеме законодателни промени за финансирането на българския спорт. През 2009 г. Бойко Борисов каза че ще помага за нов стадион, но после се отметна. Футболният съюз не строи стадиони. Ние откъде да извадим пари като футболен съюз? 360 милиона струва един стадион. Няма поле за стадион. Най-важното е да има помощ от държавата. Ако това не се случи, ще продължаваме да затъваме. А ние се сърдим на Кръстаич, той няма как да направи Пеле и Марадона. Насреща нямаме страна. Да чуваш някой да говори за спорт? Държавата, народното събрание ще приема бюджет. Никой не говори за спорт. Слушах спортния министър, той каза, че няма пари. А ние откъде да ги извадим. Не получаваме и една стотинка от държавата. Каквото можем, правим", заяви Лечков.

Той не пропусна и да захапе Бербатов.

"Думите на Бербатов ми прозвучаха като предизборна платформа, но хайде да си говорим по-сериозни неща.Бербатов не си говореше едно време с колегите си в отбора. Благодарение на нас той и другите направиха кариера в чужбина. След това какво свършиха?", попита той.

Всичко за несъстоялия се дебат между двамата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
Вината не е на държавата,а на хората в нея.Хората създават държавата г-да спорещи!
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мисирчо, пичленце малко, ясно е от над 10 години че Лечков и Михайлов са провал. В какви филми се опитвате да ни вкарате с такива елементарни въпроси.
20
1
 
22
 
! Отговори
пасарела преди 7 месеца
Леца , мойте уважения , но трябва вече да си ходите !! Стига ви толкоз уважение , пари , внимание !! Вече нищо не правите за футбола , освен за вас !! Махни ги тия изтъркани лафове , че виж ,държавата не помага , ама вие кажете колко взимате на месец и тогова да говорим за свършена работа !! Сигурно с Гонзо ще искате и самолетните билети да ви се осребят ? Чест е да се махате !!
19
0
 
19
 
! Отговори
Фен преди 7 месеца
Защо Лечков не разкаже защо кафенето на терасата на базата на БФС в Бояна се държи от сина на Боби Михайлов?Никито? Или не е много удобно?
18
2
 
20
 
! Отговори
Някой си преди 7 месеца
До 9 . Ти наистина си расъл в саксия а? Бербатов беше 1 вият качествен български футболист,отказал се от националният ни отбор,в точният момент! Той беше заобиколен тогава от " куци коне" футболисти! И сам футбол " не се играе"!-:) Не знам колко си годишен Дечо,но Стоичков направи Огромна грешка,че остана до последно играейки сред " куци коне"! За това и Стоичков си " тръгна" Оплют от цял един народ! Защото Не успя да улови мига кога да си тръгне! И ето че го оплюваш,че Не е " играл"! А не " Как
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лече 20 години с Перукан сте кръгла нула, не даже не сте и нула защото вече копаете дъното. В друга бяла европейска държава, да са ви изгонили с прътове отдавна. Не те знам какво правиш в тея предавания, стой си по нисък от тревата и се гушете с незаслужените заплати и квото там сте присвоили от УЕФА, за какво се излагаш по медиите?
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лечков: Дайте да дадете. Бербатов: Да изчистим старчовината, мухъла и киселия въздух от футбола и държавата. Вие избирате.
15
0
 
24
 
! Отговори
До 9 преди 7 месеца
Бербатов се отказа точно защото тия които до днес управляват си правеха далаверите и не ги беше грижа за националния отбор както и сега. Бербатов им каза че един ден ще дойда да оправи футбола. Трябва да се сложи квота на чужденците и да се развиват школите иначе ще се купуват играчи от Африка и ще се преследват пари от участие в турнири в Европа и български футболисти няма да има.
14
0
 
18
 
! Отговори
Някой си преди 7 месеца
Сашо " мамин"! Вместо да ни занимаваш с Лечков,който много добре познаваме,за разлика от теб! И вместо да си правиш труда да пишеш.Редно беше Просто да Поискаш ОСТАВКА на Борислав Михайлов! След тези Резили от загуби,вече се питаме,какво прави още на този пост начело на БФС ??? Или не ти идва от вътре да зададеш правилният въпрос? Ами значи Не ти е местото тук!!!!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сериозно ли питате дали Михайлов, Лечков и Костадинов са провал или се шегувате?
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спрете да намесвате държавата в това. Много правителства се смениха, странно как те бяха единодушни - докато тези хора са в БФС, пари за стадиони и футбол в големи количества няма да има. Положението е такова заради тях. Докато те не се разкарат няма да има прогрес. Те упорито стоят и това е положението.
11
2
 
18
 
! Отговори
ПРЪЧЧ преди 7 месеца
ЛЕЧКОВ СТАНА КМЕТ В СЛИВЕН НА 20 ОКТОМВРИ 2003 ГОД.. = ДВА МАНДАТА---ДО 25 ОКТОМВРИ 2011 ГОДИНА..КАТО ВТОРИЯ МАНДАТ БЕШЕ ВЪВ ГЕРБ = ЧЛЕН НА ТИКВЕНАТА ПАРТИЯ ГЕРБ, ОТ 2006 ДО 2015 ГОДИНА !!!..ЛЕЧО Е РОММ ОТ СТРАЛДЖА, И ТРЯБВАШЕ ДОСЕГА ДА Е В ЗАТВОРАБ С 10 ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ ....А ГЕРБ ПОГУБИ СЛИВЕН---ОТ 2007 ГОДИНА = ВЕЧЕ 16 ГОДИНИ ПОРЕДНИИИ ГЕРБ РАЗМАЗА ГРАДА НИ -- ЧРЕЗ КАЗИНА, РАЖДАНЕ НА РОМИ, И ФИРМИ ЗА ЗАЕМИ .
10
7
 
2
 
! Отговори
стоев преди 7 месеца
Не може на тази територия наричаща се държава всичко да е блато а спорта и футболът в частност да е бистро езеро.Това е положението.Свиквайте
9
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бербони като толкова знае, да обясни, защо не игра на нито едно европейско и световно първенство? А, уж той, Стилян, Петров, Мартин Петров, Благо Джизъса, Валери Божинов, играеха в топ отбори на Европа.Почти всички кфалификации завършваха 4ти в групата. А, освен тиваБербони се и отказа от националният отбор, за който сега се е загрижил.
8
0
 
20
 
! Отговори
Сержант преди 7 месеца
Лечков беше футболист и до там. Едно време, заради футбола завърши средно образование със среден успех 3.00. Пишеха му оценките по милост. Че толкова за този. Всеки да си прецени какво има зад златното чело.
7
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Б. Михайлов и компания трябваше да бъдат изметени от управата на футбола с *** метла не сега, и дори не вчера, а много-много по-отдавна.
6
2
 
20
 
! Отговори
бай работник преди 7 месеца
Футбола с Бълария на професионално ниво трябва да се забрани със закон. Цялата тая гад да отиде на улицата и да остане само аматьорски и на любителско ниво без заплащанне. Тогава ще дръпнем много напред!
5
0
 
25
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
Цялата лакърдия на Лечков може да се събере в едно изречение: държавата не ни отпуска бюджет който ние да крадем! За това е целият писък на тоя, че няма какво да краде! Това му е извинението за състоянието на ритнитопковците, че понеже няма бюджет от който да крадат им се налага да крадат от други места като комисионни за това едно мамино синче да е национал! БФС да се закрие като напълно ненужен и паразитен орган!
4
1
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
БФС не е провал, а ОПГ(организирана престъпна група). За себе си са успешни.
3
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Направо е на..л Бербатов и сие.