Вдовицата на Бекенбауер ще донесе трофея на откриването на Евро 2024

Така домакините ще отдадат уважение на най-голямата си футболна легенда
11 юни 2024 17:22, Красимир Ангелов
1
Вдовицата на Бекенбауер ще донесе трофея на откриването на Евро 2024
Снимка: БГНЕС

Вдовицата на германската футболна легенда Франц Бекенбауер - Хайди, ще изнесе на терена на "Мюнхен Арена" трофея, който ще бъде връчен на победителя на Европейското първенство по футбол, по време на церемонията по откриването на континенталния шампионат на 14 юли (петък), съобщава ДПА.

Тя ще бъде съпроводена от европейските шампиони с Бундестима Юрген Клинсман през 1996 година и Бернард Дийтц през 1980 година.

В откриващия двубой от Евро 2024 ще се срещнат домакините от Германия и Шотландия. Преди това ще има специална церемония за откриването на най-големия футболен форум в Европа.

Клинсман и Дийтц бяха капитани на Маншафта при съответните евротриумфи на германците, а Франц Бекенбауер носеше лентата при първата континентална титла за страната през 1972 година.
     
Франц Бекенбауер, смятан за най-великия германски футболист в историята, почина на 7 януари тази година на 78-годишна възраст. Той е един от едва тримата във футболната история, ставали световни шампиони и като футболисти, и като треньори. Другите двама са Марио Загало от Бразилия и настоящия треньор на Франция Дидие Дешан.

Загало почина на 5 януари тази година, 2 дни преди да си отиде и Кайзер Франц.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърта ли е вдовицата или млада :)))