Забрана на строителството в община Балчик

Кметът на община Балчик Николай Ангелов забрани строителните работи от 15 май до 1 октомври
10 апр 2008 14:56,
4
Забрана на строителството в община Балчик
Строителството по морето трябва да престане. Снимка: БГНЕС

Кметът на община Балчик Николай Ангелов забрани със заповед строителните работи през новия туристически сезон. Ограничението важи в периода от 15 май до 1 октомври.

Всички фирми и граждани трябва да преустановят строителните дейности в приморската част на Балчик, курортния
комплекс "Албена", вилните зони "Белите скали", "Сборно място", "Изгрев", "Фиш-фиш", "Двореца", село Кранево и други територии.

Забранява се достъпът на едрогабаритна строителна техника, както и складирането на строителни материали и отпадъци по тротоари, улици, зелени площи, които са публична общинска собственост, се посочва в заповедта на кмета.

Строителите и инвеститорите трябва да оградят и обезопасят незавършените обекти, да възстановят и почистят уличните настилки и тротоари. До 20 май строителните отпадъци трябва да бъдат изнесени в специално депо на общината.

През сезона строителите могат да довършват работи вътре в обектите само, ако са изпълнили посочените разпореждания на кмета.

От общината предупреждават, че глобите за граждани, които нарушават спокойствието на летовниците, е от 1 000 до 5 000 лева, а за строителните фирми - от 5 000 до 20 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 16 години
не тебе не ти ли е известно че вече проверяващите вземат 35% от написаните актове. Така че едни такива тарикати като ги бумнат 10-15 пъти по 20 000 лева, спокойно ще могат и супер охрана да си наемат. Пък и в Балчик не е било толкова тревожно положението като в община Несебър. Там просто е.....
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
такива забрани се издават всяка година по цялото черноморие, но това никого не спира. Фирмите или подкупват контролните органи, или ако ги все пак ги глобят с месеци оспорват глобите в съда, обжалват на втора, трета и n-та инстанция, накрая евентуално ги плащат 'щото к'вото и да си говорим 20000лв са си жълти стотинки за тях... (всеки един руски или немски турист за двете седмици престой тук плаща на съответната фирма до 5000лв...). И след това продължават да строят. И пак им налагат глоби и те пак обжалват... и така си строят спокойно през целия сезон под балконите на туристите, и хич не им дреме. Така че тоя жест на кмета е чиста проба отбиване на номера за пред медиите. мерките които тряба да с вземат са доста по-радикални ама или го е шубе или не му изнася!
1
0
 
0
 
! Отговори
! преди 16 години
евалата!!