Мормони твърдят: Православен ни покани в бургаската църква

Скандалът с изгонените от храм мормони стигна до американски сайт
7 юни 2008 16:20,
77
Мормони твърдят: Православен ни покани в бургаската църква
Скандалът с изгонените мормони стигна и до американски сайт. Снимка: Булфото

Свещеници от Българската православна църква от черноморското крайбрежие са поискали от българското правителство да изгони всички мормонски мисионери, посочва американският сайт ksl.com. Искането дойде след инцидент в град Бургас.

"Сайтове от района съобщават, че свещениците са разгневени, защото мисионерите прекъсват техни богослужения"- отбелязва ksl.com.

Американският сайт цитира и съобщение до медиите от „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни“.

В съобщението се казва: „Противно на неверните информации в медиите двамата мисионери, действащи в Бургас (България), не са направили нищо, с което да прекъснат богослужението в местна църква, а когато са били помолени да напуснат, са го направили веднага. Мисионерите бяха поканени да присъстват на църковната служба от един от богомолците.“

Dnes.bg припомня, че група мормони нахлуха в четвъртък сутринта в православния храм “Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас.

Те са искали да проповядват на гражданите по време на литургия за големия християнски празник Спасовден, твърди отец Захарий- дългогодишен свещеник в храма.

Между отец Захарий и групата мормони е възникнал скандал пред очите на десетките посетители. Свещеникът е подал жалба в полицията.

Мормоните раздавали брошури и приканвали православните да последват тяхната вяра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
31
 
! Отговори
More преди 15 години
Някoи се нарекъл "Георги Д.". Квoе е тoве Д.? Да видиме дали не е дУпе?Правoславиетo и пo-спецялнo нашетo е oрганизиранo в краинo бедни църкви и мoнастири. Тoва е традициoннo така заради 5 векoвнoтo рoбствo. нашата църква не е издевателства с инквизиця и заграбване на имoти-мoжеби е щяла, нo истoри4ески не е мoгла. Интересни и бoгати са църквите и храмoвете на катoлиците и техните деривати Мурмoнците-нo как е пoстигнатo тoва бoгатствo-тoва Георги Д.-дУпетo* не казава. Нашата църква несмърди и не вoни. Смърди и вoни педoфoлната религия на Западът. тяхните разнoвидни религии смърдият на антисемитизъм, на анти арабизъм и анти азиятизъм. Те са вплетени във властта, здравната и oбразoвателни системи. те управляват ефективнo финансoвите пазари, икoнoмиката и пoлити4еският живoт. Затoва те смърдят на нафта и и инфлация. Те смърдият на кoмунизъм и фашизъм. Бoлшевишката партия е залoжила нoрмите на пoведение oт именнo катoли4еските пoриядки за изнудване, управа и наказание. Кладите и инквизицията са твoрения на западната цивилизация и църкви -не са плoд на нашата църква.Американски дoлари-да-защo не, нo не девалвирани и не oцапани с виетнамска и иракска кръв, не и oмърсени с пoлити4еските убииства на Кенеди, МЛ Кинг и Алиенде.За тoва, Миткo ти си един Зад*ник. И сигoрнo ти вoнят не4ии oфикалени килoти на катoли4ески свещенник oставил ти ги пoд възглавницата за хoмoсексуален спoмен oт пoредната ти любoвна ве4ер.
15
0
 
32
 
! Отговори
летиция преди 15 години
изцяло съм съгласна с мнението на 1!!!!! вън сектите от нашата държава!
14
0
 
32
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ КАТОЛИК преди 15 години
Вж. номер 13.По-внимателно с подобни коментари, да не си изпросиш някое Косово.
13
0
 
31
 
! Отговори
Георги Д. преди 15 години
Ако искате да разберете как мирише мършата идете и помиришете православен свещеник. Българското православие отдавна е умряло и днес единствената му проява е да вони и да отблъсква всеки, който има някакви духовни интереси и търсения. Останките от БПЦ имат няколко занимания: дребна търговийка - свещици, календарчета и други дреболийки; дребни услуги - кръщенета, венчавки, опела, освещавания; управление на крупни поземлени имоти. Българският православен свещеник е един дребен търговец, но в никакъв случай не е духовна личност. Вижте им само ежедневното облекло - черни и грозни одеяния, сякаш са търговски представители на "Смърт" ЕООД. Защо смъртта е първото и основното понятие което се асоциира с православната църква? Православието не оставя чувството, че Христос е възкръснал, а че само е умрял. А православния храм прилича на един голяма погребална сграда пълна с мрак, скръб и безнадеждност.Не съм привърженик на мормонската църква като цяло, но БПЦ би могла много да научи от мормоните как се работи с хора, как се поддържа святост, как се поддържа единство и сплотеност между хората и други неща, които тя самата много отдавна не знае как се правят.Не мисля, че мормонската църква е носител на надежда за българския народ, но православната църква е носител на надежда за нас в още по-малка степен.Тук някои говорят за клади и моторни резачки. На това ли ви е научила "светата" "християнска" "православна" църква?
12
0
 
31
 
! Отговори
Борис Рашев преди 15 години
Само така, не може калта да се смесва със златото, те са тук ,за да разделят и да владеят!
11
0
 
31
 
! Отговори
главорез преди 15 години
я тия *** да ходят пред някоя джамия да дават листовки и да прекъсват турското отче и после да видиме какво ще пише в хамериканския сайт
10
0
 
31
 
! Отговори
Anonimna преди 15 години
Spored mene triabva pravoslavnite hristiani i katolicite vinagi da budat v dobri otnoshenia i da si pomagat, zastoto viarata v Gospod gi obediniava.:))) Sto se otnasia do mormonite, te ne triabva da se namesvat v viarata na iztochnopravoslavnite i katolicite. Tiahnata religia bi triabvalo da se zabrani!!! Sekti triabva da ima, no samo tezi koito imat razreshenie da propoviadvat hristianskata religia i koito da pokazvat na sveta, che Isus Hristos e ne samo Bogochovek, no i nai izvestanata lichnost na vsichki vremena, umrial na krusta zaradi grehovete na horata!:(((
9
0
 
31
 
! Отговори
UnderDark преди 15 години
Съгласен съм ,че сектите трябва да бъдат изгонени от България.Веднъж и завинаги.За мен всички те са *** с промити мозъци.Щом сам не можеш да управляваш живота си,тъпо е да се надяваш някаква божа сила да те води.А тези които убеждават ,че това е вярно са перфектни манипулатори. Секти нямат място в България.
8
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
... това е едничкото нещо което интересува повечето от днешните "българи".
7
0
 
31
 
! Отговори
theNiksan преди 15 години
ВЪН СЕКТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
6
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
защо е тази омраза
5
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Не си съгласен защото си едно противно мекотело!!Смърт на всякакви секти!!ОСНОВНАТА РЕЛИГИЯ В БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОСЛАВИЕТО!!
4
0
 
31
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ КАТОЛИК преди 15 години
Защо ли нещо не съм съгласен с коментара на 1?
3
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Не съм бил там. Това със "сектите" е много странно положение в БГ, защото според БПЦ и папата е еретик, а Джордж Буш и Ангела Меркел са сектанти.
2
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Качете ги на кладата!!! Да си горят с брошурките жалки !!!
1
0
 
31
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН преди 15 години
Незабавно трябва да бъдат забранени всички секти в България. Незабавно трябва да бъдат изхвърлени всички психопати, които проповядват изродщини - мормони, муун и прочие негодници. България е православна държава и според Конституцията. Много млади хора се самоубиха, подведени от всякакви негодници-сектанти, изпратени отвън. Спешни и жестоки мерки против всички секти! Защита на Светото Православие! Ние сме православен народ още от 865 г. от времето на св. цар Борис Покръстител. За да запазим България и нашата православна вяра и църква трябва да окажен жесток натиск срещу всички сектанти, които погубват лабилни човешки души. Да пазим Светото Православие като зеницата на очите си! Скъпи приятели, призовавам ви да подкрепите Святата Православна Църква, която е единствената спасителна и която ни е съхранила като народ хиляди години.