Еколози чистят плажовете

Почистването започва в събота
3 сеп 2008 21:12, Георги Савчев
9
Еколози чистят плажовете
Почистването започва в събота. Снимка: БГНЕС

Природозащитници от цялата страна организират кампания за почистване на морските плажове в края на активния летен сезон.

Като част от проекта "Повярвай в себе си, излез навън", Сдружение за алтернативни спортове „Баланс" и Община Варна ще почистват плажната ивица в местност Паша дере и Черноморец- на 10 км южно от  Варна.

Осигурени са чували за боклук, ръкавици, вода, храна и извозване на събраните отпадъци.

На мястото ще има лагер за палатки и отдих.

Почистването започва в събота, 6 септември.


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
16 годишна преди 12 години
Ако живях в някой черноморски град,с удоволствие бих помогнала за почистването на плажовете ... От година на година забелязвам,че стават все по-мръсни и мръсни ..за жалост.
7
0
 
1
 
! Отговори
ели преди 12 години
Ако ние не си помогнем никой друг няма да ни помогне.Това да се почистват плажовете е добра идея,но не само плажовете имат нужда.Просто във всички градове трябва да се помисли за почисването на улиците и около блоковите пространства и да се създаде закон с който да се глобяват хората замърсяващи околната среда.В момента околоблоковите пространства и улиците се почистват от хора които получават социални помощи.По добре околоблоковите пространства да се чистят от живущите а другите хора да се грижат за чистотата на улицата и да им бъде дадено право да глобяват.Защото примерно събота и неделя като си почистил около блока в който живееш едва ли в понеделник ще си изхвърлиш опаковката от закуската на улицата.Да разпределят хората по райони и те да си следят кофите за смет които са на улицата и да не се позволява да се препълнят и тогава може би нещата ще изглеждат по приемливи
6
0
 
1
 
! Отговори
Ra6o преди 12 години
ЕДНИ *** ЦАПАТ после чакат други да им почистят без пари за могат другата година пак да нацапат хубаво !!! абе... ЛАЙ-нариииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
хайде по примера на еколозите, всички кучезащитници от утре с по една лопатка и кофичка и да събират изпражненията на песовете
4
0
 
1
 
! Отговори
netakabe преди 12 години
Темата, за жалост не предизвиква нормалния порой от люти закани и сочни коментарии.
Дали е така, защото повечето българи са приели, че заобиколеният с *** пейзааж е важна част от живота и разделянето на *** не е за "бедни" хора. Защото съдейки по *** на варненци, никак не са бедни.
Помните ли хубавите контейнери на ЕКОПАК? Изчезнаха и ги замениха с метални, никой не ги ползваше по предназначение.
А за акцията - ако някой знае дали има някакъж транспорт то местото, нека да пусне един пост тук.
Благодаря предварително.
Хубав и слънчев ден на малцината, заинтересувани от темата.
3
0
 
1
 
! Отговори
An преди 12 години
Във Варна е същата история, Лидис. Не мога да си представя, как с чиста съвест някой ще си изхвърли мизериите пред вкъщи и ще му е добре да живее и да спи спокойно?!? Нулево желание за чистота и естетика! Бррр, гнусно е да нямаш желание да поддържаш чисто. А относно общината - те от години ми обясняват, че са с вързани ръце и единствения начин да изискаш да ни се оправдаят данъците е да се обадиш на 668 295 /тел. е на Еко контрол в Община Варна/ и да подадеш оплакване. Дамите, които работят там реагират веднага, според възможностите си, които има са дадени от самата община и от нас самите(за това би трябвало да се потрудим, граждани, и да им развържем ръцете), за да могат да си вършат работата, както трябва). Хора, звънете, роптайте и не се примирявайте с мизерията! Трябва да потрудим заедно, за да ни е хубаво!
"..лизците нека си броят",както казваш, а ние пък нека да си свършим нашата работата, какво ще кажеш?
2
0
 
1
 
! Отговори
лидис преди 12 години
Я идете да видите как жителите на кв,Черно море в Несебър са заринати с *** на купове Живеят без кофи за *** .Директно изхвърлят найлоновите пликчета с отпадъци пред входовете на блоковете. Купчини ,бунища ,смрад и безхаберие на 300 м от плажа !А съвет Несебър събира данъци смет ! И всякакви подобни общински екстри !!!
Еколозите български са звездобройци ! Да не кажа ....лизци !
1
0
 
1
 
! Отговори
An преди 12 години
Там съм! Току ми писна сама, или с помощта на чужденци(как така тях не ги е срам...!?!) да прибирам след разни загубеняци(хей, много сте, ей!), които си мислят, че феи минават след тях! Варненци, хайде! Да покажем, че не сме мърлячи и простаци, а можем и да се грижим за красотата на Варна!