Втори ден дъжд - втори ден наводнения

Пострадали няма
26 сеп 2008 11:45,
12
Втори ден дъжд - втори ден наводнения
Снимка: Булфото

След наводненията в страната вчера, през последното денонощие проливните дъждове предизвикаха нови наводнения, съобщиха от Гражданската защита.

В Костенец е отнесена пътната настилка на ул. ”Средна гора”. Друга улица - „Славей“, е изцяло изровена.

Обилните дъждове са довели до свличане и подкопаване на десния бряг на р. Марица в кв. 134. Има опасност от засягане на главната канализация на града от свличането на брега.

Улиците са маркирани със сигнални ленти и са организирани обходни маршрути. Създадена е организация за изграждането на подпорна стена за защита на брега на реката и главната канализация на града. Пострадали няма.

Вчера е получен сигнал за наводнени мазета вследствие на запушени шахти в училище “Иван Рилски”, ул. ”Александър Стамболийски” в Хасково. Спасителна група от Гражданската защита съвместно с екипи на ВиК са работили по отводняване на помещенията.

Отново вчера е получен сигнал за наводнено мазе на ул. „Дедеагач” №1 в Шумен. От Гражданската защита са предприели мерки за отводняване на помещението, но поради постоянен теч на вода - най-вероятно от спукан водопровод, отново се наводнява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 15 години
наистина шахтите не се чистят! също така е вярно,че когато се асфалтират улиците се наслагва отгоре асфалта и се запушват доста отводни шахти...преливниците на някои селски язовирчета не се стопанисват правилно понеже са отдадени на пишман концесионери,които гледат само риба да хващат:)и наистина това са си нормални валежи! аз откакто се помня все тъй си е валяло:) нищо ненормално и някакви кой знае какви аномалии не виждам толкова да има:)
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе,хора,това са съвсем нормални есенни дъждове-20 до 30л на кв.м.Костинброд се наводнява още от социалистическо време ,предполагам и другаде наводненията са просто от нерешени ппроблеми,или от презастрояване,или от непочистени корита.Значи решението и тук,както и във всяка област,било то образованиеь,билоздравеопазване,било то земеделие,дребен бизнес и т.н.,решението е едно-бърза смяна на управляващите с хора,които не са били до сега въобще във властта,разбира се във властимащите включвам и ГЕРБ,видя се какво прави техния лидер в София-едно огромно нищо.Така,че,излизте,гласувайте,не се спотайвайте на топличко и само да констатираме наводнение тук,рекет там,убийство там.Негласуващите са близо70%,значи напълно достатъчно с тези гласожве да се изгони управляващата клика.
9
0
 
0
 
! Отговори
Умини сме преди 15 години
България е голяма някъде вали малко другаде много. Някъде 2 дни като тук! Другаде по малко и повече! Май нямате работа и само се заяждате
8
0
 
0
 
! Отговори
fsd преди 15 години
Добре, че утре вече няма да вали, защото утрешното заглавие би било: "ТРЕТИ ДЕН ДЪЖД - ТРЕДИ ДЕН НАВОДНЕНИЯ". А на следващия : "ЧЕТВЪРТИ ДЕН ДЪЖД - ЧЕТВЪРТИ ДЕН НАВОДНЕНИЯ" и т.н.
7
0
 
0
 
! Отговори
pepelqshka преди 15 години
ami kato nqma koi da po4isti kanali shahti ikato e dupka do dupka,rekite sa othodnite kanali na Sofiq,ne losho da uweli4ite na romite zaplatite i sozialnite pomoshti.Maslarowa da pomisli ako ima s kakwoEtem pak ne se nalapa hodqt po 4ujbina ne wijdat li kak horata se grijat za naroda si/
6
0
 
0
 
! Отговори
кик преди 15 години
Съжалявам обаче не познаха за втория ден!Въобще не е дъждовно днес а напротив!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вие на това наводнение ли му викате бенаводнение е в Хаити, Бангладеш, Китай - умират десетки и стотици хора, тук просто не сте си изчистили шахтите и каналите
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какви наводнения какви пет лева ви се въртят из празните журналистически глави, бе? Какви спасителни групи? Какво са спасявали? Буркани от мазетата ли?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз дотук не прочетох нищо сериозно. Валежите са създали местни проблеми до момента и толкова.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
, Начало:Втори ден дъжд - втори ден наводнения26.09.2008 11:45Пострадали няма; най-тежко е положението в КостинбродПоследно Костинброд, Костенец или Копа Кабана имате предвид?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимка преди 15 години
Това е България-отпускат се пари за такива бедственни положения, а те незнайно къде потъват.