Гавра. Масларова върна пенсионерско левче

Баба от Горна Оряховица получи обратно паричката; никой от хората на Масларова не отишъл до пощата, за да вземе левчето
4 ное 2008 07:01,
97
Гавра. Масларова върна пенсионерско левче
Снимка: БГНЕС

Пенсионерката Славка Бобева от Горна Оряховица си получи обратно левчето, което изпрати на социалната министърка Емилия Масларова.

Жената получила известие от пощата, че има да получава запис от 1 лев.

Оказало се, че това е паричката, която тя изпратила на Масларова на 8 октомври, след като си получила новата, увеличена пенсия.

На гърба на бланката пишело, че "лицето се е отказало да се яви в пощата, за да получи паричния превод".

Никой от Социалното министерство не се явил в столичната поща, за да получи записа на пенсионерката.

Сега Бобева е решена да изпрати не един, а два лева на Масларова.

Освен нея още около 30 пенсионери са изпратили левчетата си в София като знак на протест от символичното увеличение на пенсиите им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 15 години
Пенсионерите обедняха рязко след 1989-та година, а не чак по костовашко време. "Заслугата" на костовашките *** в случая беше, че окончателно сринаха пенсионната система в България. Интересното сега е, че все пак пенсионерите не са чак толкова зле, колкото през 1991-2001 години. Масларова - тя е удобна за плючене, защото си го заслужава, но какво от това, че ще ч плюем - нищо няма да се промени ако дойде някой друг на нейното място, независиомо от коя партия и кое правителство ще е на власт. Тук въпросът е защо са ниски пенсиите в България, защо са ниски и заплатите ни, а не защо Масларова не е успяла да издейства за всики пенсионери значимо увеличение на пенсиите. Те парите за пенсиите не падат от небето, както явно си мислят повечето коментиращи тук. Има определен ресурс, който се разпределя по някаква схема между пенсионерите. както и да се направи това разпределение, винаги ще има недоволни и то повечето.
35
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
33,*** откраднаха доста апетитен пенсионен фонд събиран повече от 70 години. На тяхната съвест ще тежат мъките на нашите майки, бащи, баби и дядовци.А този които твърди че преди 1944 е нямало пенсионен фонд нека да направи справка.
34
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"Важното е, че пенсионната система в сегашния си вид - плод на костовашките усилия през 1997-2001 години не работи"Мога да се подпиша под думите ти, защото това е самата истина. Преди костов пенсиите бяха станали около 1,5 - 2,5 долара месечно. Бих дал 10 години от живота си, за да се беше запазило това положение и до днес през последните 11 години. Но не, умниците се разскачаха - кой не скача е червен, пембен, оранжев, бат ви Петцо и той барабар с мъжете обикаляше с мегафона - да запазим спокойствие, без насилие... Аве ееей... Ше ви дам едно спокойствие без насилие. Пак идете да скачате, шматароци.
33
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Защо някои се правят на Гого Тъ-по-то?Истината е, че след 1989-та година демократите от всички партии- СДС, БСП, ДПС и останалите обраха пенсионерите. Пенсионен фонд преди 1944 година нямаше, имаше такъв само за една много малка част от работещите - държавните служители. Държавата направи тогава бюджета си като пенсионен фонд и пенсии имаше даже и за тези, които нямаха никакво право да ги получават - не бяха внасяли осигуровки. След 1989-та година демократите всъщност откраднаха пенсионния ни фонд - бюджета. т.е. като присвояваха и сега присвояват средствата от бюджета, демократите крадат и от пенсионерите, а не само от всички нас. Но такива са демократите в България - крадливи мутри.
32
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Масларова е завършена демократка, говори едно, а върши друго - но най-важното е да краде. Защото досега не съм виждал трудолюбив демократ, все някой им е виновен: или запада, или изтока, или сушата или международното положение. И когато един човек не се труди мисли само как да краде. Сега демократите ограбват пенсиите на хората и ги обричат на гладна смърт. Когато ги питат защо няма пари, веднага имат готов отговор - ами комунистите ги окрадоха. Докога крадливи господа и госпожи?
31
0
 
2
 
! Отговори
Alex преди 15 години
Pope , populizma da prastast pensioneri na more - i ne samo - go IMA i drugade . Kato ne znaesh - ne pishi gluposti . Vsichki pensioneri v Gyrcia imat pravoto 2 pyti v godinata da otidat na BEZPLATNA POCHIVKA - na more ili planina .Kato ste govorish po-dobre se osvedomi pyrvo i sled tova da kreshtish .
30
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Хей 13-ти кой ти плаща?
29
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
#13, Все Костов ви е виновен червени бандити. Вие обрахте пенсионерите като национализирахте пенсионния фонд след кървавия преврат 1944. Сега хората ще умират в мизерия заради вашaтa лакомия.
28
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 15 години
само да отбележа че номер 13 и 23 са доста ***
27
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Кажете как да плащам данъци като виждам как *** тройната ламя: БСП-НДСВ-ДПС? Първо хиляди политици трябва да се нагушат, та после кактото остане за образование, здравеопазване и пенсионерите.
26
0
 
2
 
! Отговори
nenen преди 15 години
Умните работят инвестират и живеят добре а глупаците чакат от правителството.Ако зависеше от мен и това дето сега имат нямаше да им дам.А ти като си толкова умен и способен я ми кажи ако повечето хора в България бяха такива каквито ти искаш да са,дали ще стигне ресурса на БГ за да има толкова милионери и милиардери и от къде ще дойдат всичките тези средства.Нима Управниците ще започнат да имат по малко,това ли искаш да ми кажеш.
25
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Масларова е комунистка, говори едно, а върши друго - но най-важното е да краде. Защото досега не съм виждал трудолюбив комунист, все някой им е виновен: или запада, или сушата или международното положение. И когато един човек не се труди мисли само как да краде. Сега ограбват пенсиите на хората и ги обричат на гладна смърт. Когато ги питат защо няма пари, веднага имат готов отговор - ами демократите ги окрадоха. Докога крадливи другарки и другари?
24
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Мило дете, пожелавам ти дълъг, мизерен живот в майка-родина и вечно пенсионерско оцеляване ден за ден, кифла подир кифла, левче подир левче, изпитвайки огромна вина за това че си жив и че тежиш на социалната ни система! амин
23
0
 
2
 
! Отговори
Самолетоносача преди 15 години
Хора ще спрете ли най после с простотията и завистта.Предлагам да назначим за министър председател някой от изказващите се тук умници да го видим него.Не разбирате ли че ние сме такива и че който и да дойде на власт все така ще е.България се напълни с хора дето само искат и имат претенции а са забравили да работят да бъдат почтени и да плащат данъци.Умните работят инвестират и живеят добре а глупаците чакат от правителството.Ако зависеше от мен и това дето сега имат нямаше да им дам.Държавата се напълни с *** имам предвид не етноса а манталитета да се краде да не се работи учи а да се проси.Масларова трябва да дава на този който има а да взема от този който няма за да се сетят тези че трябва да работят.Да не забравяме и факта че всеки българин се изживява като много способен и само властта му пречи да е милионер.Айде малко свалете претенциите и се примирете с факта че ако искате да сте добре трябва да работите по 12 часа на ден а не само да пиете пушете да се оплаквате и да не искате да работите.Дреме ми на Ку..ро за такива
22
0
 
2
 
! Отговори
nenen преди 15 години
на Емилия и пожелавам да напълни една стая с всичките пари които има и да се самозапали,така никой не може да и ги вземе и ще бъде богата во веки.
21
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Аз на нейно място бих отишъл да си ги взема. Така ще покажа, че не съм надменен и ценя всеки един лев. Което е много по-добър знак от това да не отидеш..
20
0
 
2
 
! Отговори
gdfg преди 15 години
Тази мр.ъсна и дол.на кра.ва! Нагла и против.на. Не те ли е срам дъртофелнице, цялата си накичена като коледно дърво, обувки 1000лв, чанта - 500лв, прическа - 300лв, палтенце - 4000 лв, долни *** - 250лв. И ще ми връщаш 1 лв! Повдига ми се от ей такива като теб. ЩО НЕ ОБЯСНИШ ЗА ХОТЕЛА, ДЕТО СИ ГО ИМАШ НА СТАРОЗАГОРСКИТЕ МИНЕРАЛНИ БАНИ, как си го купила и откъде са ти парите.
19
0
 
2
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Незнам що веднага почват с -тая система неработела а тя е наследила???системата е следната мъжът и има фирми и печели държавните поръчки за жълти стотинки като раздува разходите и печалбата за семейство масларови е в пъти демек 1000%!!! така дори да има пари за социалните дейности те ги изразходват като минават през техните фирми -така ,че системата работи отдавна просто се сменят имената в нея!!!последното беше неква пъричка за 22 млн лева при условие че ремонтът струвал примерно 2 млн лева!!!А отностно популизма да пращаш пенсионери на море това никъде го няма!!!АМА НИКЪДЕ!!!ами другите дето не отишли те по лошо ли са от тия дето са там????
18
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
16, умнико, можеш ли по някакъв начин да ме убедиш или поне да ме наведеш към размисъл, че ако не укривахме данъци положението с пенсионерите щеше да е по-различно? Или че другарката Масларова щеше да бъде истински социален министър, а не да ходи с обувки, струващи 4 цифри, да обяснява как така НЕ можело да се живее с 150 лв.
17
0
 
2
 
! Отговори
chiva преди 15 години
някой ден и нея нещо ще я тресне. Няма да и се размине. Толкова негативни емоции са насочени и фокусирани към нея, че просто няма как да и се размине,