Рибари: Прокуратурата да блокира сделката за "Траката"

Рибарската им кооперация вече е на частна територия
28 мар 2009 12:49,
10
Рибари: Прокуратурата да блокира сделката за "Траката"
Снимка: БГНЕС

С подкрепата на свои колеги и сдружението „Зелена Варна” днес рибарите от рибарската кооперация „Траката” протестираха в района на буната на Траката.

 

Над 200 души се събраха на протеста. Рибарите протестират срещу заменката, чрез която рибарското селище стана частна собственост на бившия зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов.

Те ще потърсят съдействие и от политическите сили в града.

Според тях прокуратурата би могла да намери основание и да предприеме действия по блокиране на вече направената сделка, заради която рибарската кооперация вече се намира на частна територия.

"Нотариален акт за имота нямаме, но нашата стоянка е тук повече от 16 години с разпореждането на тогавашния съд", каза председателят а рибарската кооперация “Траката” Иван Копчев.

Той уточни, че в момента, когато е тръгнало узаконяването на терена, е влязъл мораториумът за придобиване на имоти по давност.

"На рибарската стоняка има 50 лодки. Ние нямаме никакво намерение да се махаме от тук, ще се борим с всички средства", каза още Копчев.

Според него, след като се изчерпат законните средства, рибарите са готови и на гражданско неподчинение.

Случаят се разследва и от ДАНС, съобщиха присъстващите.

По време на митинга бяха издигнати плакати с надписи “Съд за безочието на чиновниците, осъществили замените”, “Не искаме да се превърне в бетонна крепост съхраненото от рибарите е повече от 100 години зелено богатство”.

Членовете на рибарската кооперация “Траката” излязоха и с отворено писмо до президента Георги Първанов, с което го призовават да направи всичко възможно за блокиране и анулиране на сделката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
До Свети Николай преди 15 години
Преди да е била общинска, земята е била царска. Именно царят е дал земята на рибарите (преди повече от 60 години) с идеята там да има рибарско селище. Така че мълчи
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и на рибарско селище Панорама, Златни Пясъци АД купиха част от рибарското селище за ;3 три лева; квадратния метър- сума по малка от наема които плащат рибарите
7
0
 
0
 
! Отговори
Свети Николай преди 15 години
Незнам колко е крив този бивш замминистър,но рибарите са като самонастанили се ***!Как би се чувствал някой от тях,ако неканен се самонастаня в негова собственост?Предполагам,че ще ме изгони с огън!Това,тяхното,си е експроприяция,завземане на общинска земя и е наказуемо!
6
0
 
0
 
! Отговори
Borko преди 15 години
Питай Явор Хайтов.Може да направи замената.Това нахално се е кандидатирало за депутат.Листата във Враца ще води.То бива нахалство, ама това неговото е върхът.
5
0
 
0
 
! Отговори
mimo преди 15 години
Колеги,преди да решите да се събирате дайте повече гласност.Ако не гледах ТВ как щях да разбера.Мисля че много хора от страната и болшинството от Варненци ще ви подкрепят.Стига с безгранична лакомия.Време е да им се опрем.Вие сте един от символите на Варна,а не лъскавите имения на самозабравили се олигарси
4
0
 
0
 
! Отговори
желю желев преди 15 години
докога ще ги търпим тия от правителството,областната управа и кметството.преврат и конфискация на заграбеното.
3
0
 
0
 
! Отговори
варна преди 15 години
тез рибари какво разбират от социална политикатова което прави БСП е винагив Името на Народаи сега просто не са разбрали нещода отидат да питат Гейсера Станишевмного сме /***/ силни сме /на думи/
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Министърче кирливо, как така замеяш земя бе!?! Това да не е замяна на миришещи картинки. ***!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
gorski преди 15 години
be i az imam 45 dekara gora v iskarskoto defilenekoi dali bi mi dal za nea edin dekar na moretoili za prostosmartnite takiva zameni nema