Джамията в Благоевград не била палена

... а само засегната от пожар в съседен търговски обект
12 окт 2009 13:36,
155
Джамията в Благоевград не била палена
Снимка: БГНЕС

Джамията в Благоевград е била засегната от пламъците на пожар, възникнал на 5 октомври през нощта в съседен търговски обект - павилион "Всичко за 1 лев", а не е била обект на посегателство.

Това заявиха от МВР и пожарната служба.

В изявление в деня след пожара Главното мюфтийството съобщи, че джамията е била умишлено подпалена и че също на 5 октомври е била подпалена и джамията в Никопол, която е изгоряла напълно.

Комисар Константин Титянов, директор на ОД на МВР в Благоевград заяви, че храмът в Благоевград не е бил обект на посегателство.

Ръководителят на Областната дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" комисар Никола Орозански поясни, че пожарът е пламнал в съседния търговски обект и от пламъците е обгоряла част от стрехата на покрива на храма.

Наложило се е огнеборците да влязат със стълба през покрива, за да загасят огъня, тъй като не е имало кой да отключи вратата на джамията.

Орозански допълни, че е образувано дознание за изясняване на причините за пожара, възникнал в самия търговски обект.

На 8 октомври правителството съобщи, че ще подпомогне с 25 000 лева ремонта и възстановяването на двата мюсюлмански молитвени дома в Никопол и в Благоевград.

Още по темата

След уточняване на щетите с кметовете на двете общини, министър Божидар Димитров е одобрил предложение на дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет за възстановяване на джамията в Никопол да бъдат отпуснати 15 000 лева.

Ремонтът на мюсюлманския храм в Благоевград ще бъде подпомогнат от държавата с 10 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
0
 
! Отговори
voodoo преди 14 години
kade e sega tupia riazan fes da se izvini. tupo tursko musulmansko govedo.
135
1
 
0
 
! Отговори
ot Glavno putno upra преди 14 години
kakto vinagi bulgarite lujat.koga ne sa lugali i sa bili 4isti i 4estni ta sega?Koga?opitvat se da potulqt slu4aq.mojehme da im vqrvame,ako do swga bqha otkrili i nakazali pone edin podoben slu4ay.
134
1
 
0
 
! Отговори
Ico преди 14 години
А ти как мислиш ще влязат млади ....като всеки след като заварши и бяга на вън ... каде ги виждаш тия млдите .....аз ги виждам преуспели амаа... извън България....тука няма бъдеще за младите ....
133
1
 
0
 
! Отговори
Сюлейман преди 14 години
Напрежение в българския народ няма!!! без значение турци *** или българиНапрежение има в парламента, кой да прибере по голяма част от парите които влизат там!Българският народ е винаги, дискриминиран от страна на политицити!Aко няма партии, като Атака и ДПС, положението ще е още по добре!!!Bсички политици коренно трябва да се сменят, да няма по дърти от 30 нагоре,да влязат само млади и страната ни за 5 години ще е наистина една европейска държава...
132
1
 
0
 
! Отговори
pa6ata преди 14 години
Nari4a se "psihologiq na masite" ama moje da go nari4a6 i s termina za "ovcete" :)
131
1
 
0
 
! Отговори
Elmoe преди 14 години
Ми то такива новинарски сайтове като нашите ще изкарат че сме подпалили джамия,върви после се оправяй и да не си.Хорицата сме като овцете един да блейне всички почват там 'дето овчаря' там и овцете!До редактора на сайта проверявайте си добре информацията "***.dnes.bg".Че да не си подпалите собствената черга.
130
1
 
0
 
! Отговори
pa6ata преди 14 години
To nqma ni6to za podhva6tane.Pi6e si go na syotvetnite mesta.
129
1
 
0
 
! Отговори
zuzila преди 14 години
Айде да не подхващаме тва с расите.... :))
128
1
 
0
 
! Отговори
pa6ata преди 14 години
Ako e kazal 4e ste rasisti se e obarkal,6toto sme edna rasa....
127
1
 
0
 
! Отговори
zuzila преди 14 години
Едва ли ще се извини.Тези негови изказвания не са от типа без да искам ,така че...
126
1
 
0
 
! Отговори
belle преди 14 години
Дали главният мюфтия ще се извини? Две седмици слушахме закани за етниеско напрежение и обиди какви расисти сме били българите, как сме им палили джамиите, без нито едно доказателство. И другта джамия ще излезе грешка в ел. иснталацията или цигара на "вярващ". Когато се посяга и плат църкви, тогава не е посегателство, ама на джамии- друга песен.
125
1
 
0
 
! Отговори
pa6ata преди 14 години
Koe da zapalqt be,ky6tata na dqdo ti v selo Koinare...
124
1
 
0
 
! Отговори
zuzila преди 14 години
Искрено се надявам да е така :)
123
1
 
0
 
! Отговори
4:1 преди 14 години
ами следващия път я запалете бе
122
1
 
0
 
! Отговори
pa6ata преди 14 години
ami da gi dadat polovinata na horata s magazina togava.A tezi koito podklajdat naprejenie,nakraq 6te si izpatqt nai mnogo.
121
1
 
0
 
! Отговори
zuzila преди 14 години
Всъщност минавам покрай нея поне два пъти дневно и доста добре се виждат пораженията.Не е там въпроса ,а че някой продължава да насажда подобни настроения и така елементарно да разбунва духовете.Освен това във въпросната джамия от известно време тече ремонт и не мога да не си помисля,че някой просто се е опитал да измъкне още някакви пари .А,за това колко са 10000 хиляди лева-е,зависи от това за кой !За хората чийто магазин изгоря едва ли са малко.
120
1
 
0
 
! Отговори
pa6ata преди 14 години
Za bekona "Nazdrave" ! A na tebe kakvo da ti kaja.Kato iska6 mrazi ni.Az ni6to ne gubq,ti ni6to ne pe4eli6...Po sy6tata logika trqbva da mrazi6 garcite,syrbite i rumancite za mejdusaizni4eskata voina.I vaob6te vsi4ki nacii trqbva da se mrazqt.Takiva kato tebe darpat darjavata nadolu,s tva mislene.
119
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Май припламна любов м/у вас, а?
118
1
 
0
 
! Отговори
Менката преди 14 години
Да се радвам ли на диваците, които са клали праотците ни 500 години ве, башибозук миризлив!!!?
117
1
 
0
 
! Отговори
Бекона преди 14 години
До ПашатаВъв всяко стадо има ***.Наздраве.