Внимание! Фалшиво Victory White

Засечено е на много места, продуктът е опасен
14 сеп 2010 15:50,
129
Внимание! Фалшиво Victory White
Снимка: БГНЕС

„Булгартабак” предупреди, че на много места в България се продава фалшиво Victory White.

Цигарените кутии са без бандерол и с надпис „For duty free sale only”. Подправеният продукт наподобява Victory White, произвеждано от компанията, но за външни пазари.

Цигарите съществено се различават от оригинала както по качеството на опаковката, така и по вкусовите параметри на цигарите, отбелязват от дружеството.

Извършен е анализ на фалшивите цигари в специализираната лаборатория на „Благоевград-БТ”. Заключението на специалистите е, че фалшификатът има физико-химични показатели, различни от тези на оригинала.

Той е с много груб вкус, силно целулозно парене и остатъчна горчивина, каквито вкусови усещания няма при истинската марка.

Филтърът на фалшивия продукт няма необходимата твърдост и е по-къс от този на произвежданите от „Булгартабак” цигари.

Коркофанът е неперфориран за разлика от оригиналния продукт, който е с лазерна перфорация на два реда и с по-тъмен цвят на корка.

Изводите от лабораторните изследвания показват, че стойностите на катрани, никотин и въглероден оксид на фалшификата са различни от упоменатите на кутията.

Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето, тъй като качеството му е занижено и никой не носи отговорност за влаганите в цигарите съставки.

Фалшивият продукт не е преминал и през задължителен качествен контрол, през какъвто преминават всички цигари, произвеждани във фабриките на „Булгартабак”.

Опаковката е добра имитация на оригиналната кутия, но има лека разлика в цвета и начина на изписване на думата „White”, както и в логото на „Булгартабак”.

Цигарите Victory White, които се произвеждат от „Булгартабак” и са предназначени за българския пазар, имат бандерол; на кутията им не присъства надпис „For duty free sale only”; предупредителните надписи са изписани на български език; има холограмен ципер (лентичката, която разкъсва целофана на две при отваряне на кутия цигари), на който е изписано Bulgartabac, припомнят от холдинга.

Освен това всяка кутия цигари, произвеждана от фабриките на „Булгартабак”, притежава индивидуален номер, поставен със сух печат на дъното на опаковката, който показва датата на производството й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Булгартабакфалшификат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от известно време не пуша, сутринта качих в колата приятел пушач който тъкмо си бе изпил сутришното кафенце с няколко цигарки, сега разбрах какво означава да миришеш на акита рано сутрин
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В момента пуша нещо такова! Посочените разлики са почти неоткриваеми, освен по една две съвсем малки жълти точици по някои от цигарите. Има малка разлика във "вкусовите усещания", но по неприятното е че "цапат повече" - пускат повече пепел, както при пресъхнала цигара. По-скоро са някакви отклонени от унищожаване бракувани или контрабандни партиди и в следствие на неправилното съхранение наистина са пресъхнали!
57
0
 
4
 
! Отговори
Контрабандист преди 13 години
Хващаш някой,който отива на екскурзия до Истанбул и готово.Тютюна го продават в специални магазини на килограм.Или поръчваш на шофьорите,които пътуват постоянно до там.Или ако има турци около тебе,кажи на тях.Те ще ти доставят.
56
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо никой не предупреди за Станишев така-Внимание,фалшив министър-председател!!! И той се продава на много места в България,че и по света.Наподобява министър-председател,но се различава съществено по качество.И той беше с груб вкус,а за остатъчната горчивина не ми се говори.Тук обаче продуктът е перфориран за разлика от оригинала.Но пък също така е опасен за здравето и ъщо така никой не носи отговорност :)))Бой по *** до дупка!!!
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето, ..."Същото важи и за оригинала!
54
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А пък аз,отдавна съм на джойнт.Акциз не плащам никакъв,а и в държавата всичко виждам в розово.
53
1
 
4
 
! Отговори
смех преди 13 години
Никой не му пука за тебе и твоите познати. Става въпрос за пари.
52
0
 
2
 
! Отговори
otem преди 13 години
откъде го поръчваш, може ли линк или някакво инфо ?предварително, благодаря :)
51
3
 
4
 
! Отговори
. преди 13 години
който пуши бяло виктори да ходи с лупа!няма никаква разлика в самите цигари май,а само една единствена -в герба.Обаче ви трябва лупа,това е положението!
50
1
 
9
 
! Отговори
;) преди 13 години
Паля цигара и мадамите откачат! :)))
49
0
 
3
 
! Отговори
josh преди 13 години
eh... ako toq koito e pravil falshivata kytiq znaeshe kak se slaga outline-a da e outside na nadpisa nqmashe da gi hvanat :D
48
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
едната кутийка е седяла повече на слънце ,това е разликата
47
16
 
5
 
! Отговори
пловдивчанка преди 13 години
Добре че ги увеличиха тези цигарки,та и аз и повечето ми познати спряхме тази пущина!Браво на Дянков и компания,бравооооо!Дължа им едно голямо благодаря и поклон,без тях нямаше да се справя с порока.Да дигат всичко,барем и отслабна,направо ще го разцелувам по бузките това човече!Ще се справя и с килограмите и ставам нов човек!
46
0
 
11
 
! Отговори
zapp преди 13 години
Познайте разликите на снимката!?
45
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
истината е че не могат да цоцат парички ,нали Дянков трябва да запълни дупките
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата и Флик като вдигнаха акциза,сега ми уващат оная работа.И аз си поръчвам тютюн от Истанбул.Духайте го изедници.
43
2
 
46
 
! Отговори
?!? преди 13 години
Малката ми дъщеря ме попита веднъж " Тате, щом цигарите са толкова вредни, защо не ги забранят?" Как да и обясня, че нашата собсвтена страна печели от от продажбата на отрова, как фармацевтичните компании печелят от болестите и най-накрая как самите хора отказват да поемат отговорност за себе си и околните.
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе! Верно ли е опасен! Не може да бъде! Цигарите са опасни?!?!?! Фалшивите???
41
3
 
25
 
! Отговори
Съветник преди 13 години
Не пушете:- Ще живеете по-зле ! Цигарите прецакват организма и се чувствате постоянно отпаднали. - Ще живеете по-кратко ! Всяка цигара съкращава живота. Факт !- Ще живеете по-бедно ! Всяка кутия цигари е -няколко лева за вас и + няколко лева за някой мошеник, които ви проидава отрова !
40
3
 
26
 
! Отговори
експерт преди 13 години
ПУШЕНЕТО СЕРИОЗНО ВРЕДИ НА ВАШЕТО ЗДРАВЕ,но бандерола ще Ви предпази!ХРАНЕНЕТО Е ОПАСНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ И ВОДИ ДО ЗАТЛЪСТЯВАНЕ,но Дянков се грижи за вас!!!