Дете е с опасност за живота след събаряне на блок в Ямбол

Граждани рушат панелка в ж.к. "Райна Княгиня"
15 сеп 2010 23:45,
311
Дете е с опасност за живота след събаряне на блок в Ямбол
Снимка:obshtinayambol.org

Момиче на около 10 години е прието в ямболската болница в много тежко състояние и с опасност за живота, съобщи директорът на болницата д-р Панайот Диманов.

Детето е в кома, с мозъчна, гръдна и коремна травма и с други наранявания по тялото.

Извършена му е операция на черния дроб и е в реанимационното отделение.

Момичето е пострадало при започналото нерегламентирано събаряне на блок 20 в ж.к. "Райна Княгиня", населен с роми. 

По-рано днес кметът Георги Славов издаде заповед за обявяване на бедствено положение на територията на блока.

Причината - констатираните многобройни опити за нерагламентирано разрушаване на части от сградата, въпреки противодействието на полицейските и общински органи. Бедственото положение е за срок от 30 дни.

С друга заповед на кмета апартаментите трябваше да бъдат освободени до 16 септември и след това сградата да се разруши.

Някои започнали да се изнасят, а други - да разбиват панелите, казаха очевидци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: бедствено положение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
22
 
! Отговори
drdoolittle преди 13 години
Блок 20 е умален модел на съвременната българска държава и паметник на незнайната 'интеграция'. Всякакви доводи на *** защитници са размазани с този пример.
204
0
 
9
 
! Отговори
boy преди 13 години
Айде бе няма ли власт която да се справи с тея ***...къде си ба'т Бойкооо? Да влиза жандармерията и да става каквото ще....да се мятат палки яко. Трепане му е маиката
203
1
 
14
 
! Отговори
Глупости преди 13 години
И без това няма деца. До колкото знам във Франция проблема е решен няма добавки за деца има данъчни облекчения така, че ако печелиш и работиш имаш повече окблекчения, ако не рабитш нямаш никакви, пък после прави деца колкото пари имаш!
202
0
 
13
 
! Отговори
украинец преди 13 години
от украина съм,при нес също има ***,но никъде в нито едно поле,град какво то и да било не съм видял катун ***,нашите *** живеят сред нас в едини блокове и тн.не са същите хора като нас,само че са по тъмни,но никак не са толкова черни ,както тук,но това не е най важното,мисълта ми е,че нито крадът масово,нито убиват,еееееее има и перд тях престъпници и какви ли не,но не е така масово ,как то тук.там никой не е казва на никого *** за да го обиди,тк тая дума не я възприемат за обида.
201
0
 
12
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
***!!!
200
0
 
22
 
! Отговори
БГ преди 13 години
А сега да не им построите друг блок?!? Да спът цяла зима в колиби м......им долна ***!
199
0
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
"хора"???
198
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето тук може да попитате Волен Сидеров дали ще вземе отношение и дали ще оправдае доверието на 400 000 българи които гласуваха за него
197
0
 
7
 
! Отговори
Племе преди 13 години
Решение е също да облага второ дете с данък , като данъците да се събират строго , те все още са по-малко от нас и могат да намалеят драстично, докато българите , които могат да си позволят второ дете , могат да си позволят и данъка за него , дори може да се направи фонд от неправителствена организация , в който да се даряват пари за български семейства с повече деца , които не могат да плащат данъка , който между другото не е нужно да е висок , просто *** за чавета пари няма да дава.
196
0
 
19
 
! Отговори
mery преди 13 години
Видя се истинското лице на ромите. Тези хора никога няма да се интегрират, те само рушат. Видях на какво бяха заприличали новопостроените къщи за ромите в Пловдив само за 1 година обитавани от тях.
195
0
 
2
 
! Отговори
Татко Карло преди 13 години
Ех, ако имахме и "Буратино", вместо "Град", знаеш ли колко красива гледка щеше да е... I have a dream too!
194
0
 
12
 
! Отговори
ЛАМБО преди 13 години
ДРУГАРИ "НАЦИОНАЛИСТИ" Сидеров, Каракачанов, Расате ...що мълчите като -утки бе ?СИДЕРОВ, ЗАТОВА ЛИ 400 000 БЪЛГАРИ ТЕ ПРАТИХА В ПАРЛАМЕНТА ?! ЗАТОВА ЛИ БЕ, МИШОК ?!
193
0
 
18
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Абе какви са тези дето си позволяват да рушат!Ама нали са *** пак нищо не им се прави, ама представете си ако некой българин тръгне да руши нещо колко глоби ще отнесе!!!!!Не знам до кога Цветанов ще го е страх от тея ***!
192
0
 
22
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
ВЪРНЕТЕ СТРОИТЕЛНИ ВОИСКИ! Нека *** построят нещо, пък после, като решат да го рушат да се замислят (ако могат да мислят)!
191
0
 
4
 
! Отговори
. до Българин преди 13 години
Донякъде съм съгласен с теб,аз посочих модела на Живков като успешен,не казвам,че е приложим в днешно време,не само защото политиците ни имат изгода от ***,а и защото ходиме по свирката на евролицемерите,които ни обвиняват в расисзъм и в същото време неправомерно ни връшат ***. Бихме могли да ги вкараме в индустрията,но за жалост нямаме такава, на този етап могат да се ограничат помощите , например помощи да взимат само хора с образование и без досие, но трябва да го поискаме.
190
0
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
205, Приятелю, *** също се водят за животни!
189
0
 
21
 
! Отговори
ЛАМБО преди 13 години
МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ ...САМО СЛЕД ЗАВЪРШЕН 8-ми клас, и до 3-то РАЖДАНЕИНАЧЕ ... ИНАЧЕ НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ
188
0
 
48
 
! Отговори
ЛАМБО преди 13 години
Една 11-15 годишна ***, която вместо да учи роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на ***- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на ***- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"- още 2,15 лв. МЕСЕЧНО соц. помощ за достигане на семейния ДМД- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете- 325 лв. е максимума на т.н. от ромите "КРАТНА ПОМОЩ"- 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНООсвен това *** потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме ние. (Много *** семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток !)Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-СметОсвен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички ***. (Не знам на каква стойност)Тоест истинския резултативен доход на тази ***, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 240 лв. бруто, дохода е 188 лв. нето, след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъциНАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА *** с ЕДНО ДЕТЕ, ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТАРезултата от горните щедри пари е налице - малолетна, неграмотна, галопираща *** свръхраждаемост в геометрична прогресия.
187
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямаше ли една структура за Борба с масовите безредици?!И това не се ли класифицира като бунт срещу държавни институции?!А и нещо за безтопанственост ми се върти из главата?!А за момиченцето скоро ще се разбере дали ще е тежка телесна повреда или опит за непредумишлено убийство!Това е ДЕТЕ!Без значение от произхода му!С тази *** повече не може да има толеранс!Заради тях полит.институции дискриминират 7 000 000 българи!!!Но разбира се ние не сме Франция и ПАК ЩЕ СЕ НАДУПИМ НА ВСИЧКИ!!!
186
0
 
8
 
! Отговори
до Българин преди 13 години
"Но той е добър само до толкова, че ДЪРЖАВАТА ПРИНУЖДАВАШЕ *** ДА РАБОТЯТ И ДА СПАЗВАТ ЗАКОНА!"А,това малко ли е.Та това е всичко.Ако трябва,ще възтановят ТКЗС и там ще работят.Мисля,че полицията може много добре да се справи с ромите,стига ръководството да каже действайте и не се притеснявайте,че ще бъдете съдени,че ще наскачат правителствени и неправителствени организации.Някага ***,ще гъкне..,като влезне жандармерията в махалата и ставаха по меки от масло.