Дете е с опасност за живота след събаряне на блок в Ямбол

Граждани рушат панелка в ж.к. "Райна Княгиня"
15 сеп 2010 23:45,
311
Дете е с опасност за живота след събаряне на блок в Ямбол
Снимка:obshtinayambol.org

Момиче на около 10 години е прието в ямболската болница в много тежко състояние и с опасност за живота, съобщи директорът на болницата д-р Панайот Диманов.

Детето е в кома, с мозъчна, гръдна и коремна травма и с други наранявания по тялото.

Извършена му е операция на черния дроб и е в реанимационното отделение.

Момичето е пострадало при започналото нерегламентирано събаряне на блок 20 в ж.к. "Райна Княгиня", населен с роми. 

По-рано днес кметът Георги Славов издаде заповед за обявяване на бедствено положение на територията на блока.

Причината - констатираните многобройни опити за нерагламентирано разрушаване на части от сградата, въпреки противодействието на полицейските и общински органи. Бедственото положение е за срок от 30 дни.

С друга заповед на кмета апартаментите трябваше да бъдат освободени до 16 септември и след това сградата да се разруши.

Някои започнали да се изнасят, а други - да разбиват панелите, казаха очевидци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: бедствено положение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
8
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Не това съм сигурна, че го няма никъде....Дори в пустинята племената си имат култура! Само, че Карбовски имаше едно хубаво предаване, от което е ясно, че след време те ще са болшинство...Представете си ги например кметове...Щото по селата само те останаха...И не само по селата...То в тая България...
224
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами като отказват да го напуснат,да не реват после като тавани и тераси им падат по главите!
223
0
 
6
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
Веднъж гледах ТВ интервю с някакъв дербен, невзрачен ***. Облечен в някакво сиво изпомачкано костюмче. Егати бедняка ...Оказа се обаче, че това е един от богаташите на БГ, член на върховното МешереНа тръгване той каза, че следващата седмица отива на Мешере в Северна ИталияСпора между двама " трайно-безработни с нулев доход бруто" *** бил за ....над 200 000 евро
222
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе .... днес.бг ... вие *** лижете ли ? Що за смотана статия ? Какво ме интересува че някакво *** щяло да умре докато дъртите *** рушат блока ? Незаконно при това !!!! Блока не е техен ... стотинка не са дали, да не говориме за незаконния ток който ползват. КАк не ви е срам да занимавате обществото с такива глупости ? Каква точно новина е това ? Ега ви пратят и вас в Мангаландия да си живеете заедно с мангалята там .. баси смотаната медия сте !!!!
221
0
 
13
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ЯМБОЛ на БЪЛГАРИТЕ !
220
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наи големия проблем на българите ....са ***
219
20
 
0
 
! Отговори
Zlatan преди 13 години
mrusni goveda, kakvo tolkova vi napraviha bratqta 4e gi gonite?! Bulgarite ne ste ora!
218
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** да бъдат изселени незабавно от България както Тодор Живков почна да изселва турците и Саркози *** от Франция!
217
0
 
15
 
! Отговори
5552 преди 13 години
Лелеее, снощи излезе поредната новина за този блок 20. Досега съм подминавал това, което пише за там и не съм го чел изобщо. Сега ми направи впечатление, че пак там има инцидент и реших да се разровя да видя за какво иде реч снощи.Като видях снимки и видео, качени из нета - главата ми не можа да възприеме какво става. Не можах да спя, сънувах кошмари!Не съм си и представял че чак такова чудо миже да съществува! УЖАС!!!Нямам думи
216
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Регистрация , ваксиниране , обезпаразитяване , предлагане на работа (например да строят пътища) при отказ спиране на всички помощи !Забраняват се ражданията по18г възраст ....маиките под 18г да не получават детски , ром хванат в престъпление веднага му се спират помощите , ром без зрдавна осигуровка няма право да ползва здравна услуга от държавата ...тия неща не са нови - ние българите си ги спазваме...щото маи сме бунаци
215
1
 
16
 
! Отговори
ritci преди 13 години
А бе хора трайте си.Нека да го събарят.Ако утре този блок падне и затрупа 500-600 *** , националния празник вече няма да е 3 март, а 17 септември.
214
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес.бг - не мислите ли , че с това подзаглавие "граждани" обиждате всички честни и трудолюбиви хора. Какви граждани са тея кърлежи? С какво допринасят на страната , че ги изравнявате с мен ?
213
0
 
18
 
! Отговори
ЛАМБО преди 13 години
МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ ...САМО СЛЕД ЗАВЪРШЕН 8-ми клас, и до 3-то РАЖДАНЕИНАЧЕ ... ИНАЧЕ НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ Сидеров, що мълчиш бе ?! Нали от твоите 21 депутати зависи власта на ГЕРБ ?Вкарай горното ми предложение за гласуване в парламента ...ДОКОГА ЩЕ ТЕ ЧАКАМЕ, БЕ ПРОДАЖНИК ?!!!!!!!!!!!!!!!!!
212
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ СТИГА ,ЧЕ СА ГИ НАСТАНИЛИ В ДЪРЖАВЕН БЛОК ПОСТРОЕН С ПАРИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ,А СИ ПОЗВОЛЯВАТ И ДА СЪБАРЯТ!ИМА ЛИ ДЪРЖАВА,УПРАВНИЦИ И ЗАКОНИ?БЪЛГАРИЯ ДЖУНГЛА ЛИ Е ИЛИ КАКВО?????????
211
0
 
8
 
! Отговори
. преди 13 години
225 като няма деца дай да станеме *** държава , деца така или инъче няма и то една от причините е , че българските семейства са задължени да пращат прескъпи данъци и такси за да могат да хранят нарастващото *** население , по-скоро това което ти си дал за пример е глупост , във Франция нямат *** , те знаят какво представляват и ни ги връщат , *** ще продължават да си раждат , данъчни облекчения хахах че кой *** плаща данъци , пак ще си раждат по 10 - "КУЛТУРНА ОСОБЕНОСТ"
210
0
 
8
 
! Отговори
ritci преди 13 години
Когато става на въпрос за ***, съм в състояние да напиша само следното: ... не няма смисъл да го пиша защото тези симпатяги от Днес БГ пак ще ме цензурират.
209
0
 
14
 
! Отговори
Давайте им на готово преди 13 години
Сега на всеки *** да му дадът по една лопата малко цимент и да почва да строи блок да видим после ще рушат ли. Ама нали френският и Хамерикаснкият посланици искат все да им даваме и да ги интегрираме да видят какво става като получават неща наготово... не само не ги пазят те ги рушат този блок на снимката е поне 30 години по нов от блока в който аз живея и вече е за събаряне а моя ще изкара поне още 20 години!
208
0
 
15
 
! Отговори
Чистача преди 13 години
Сградата се обитава повече от 15 години от ***. През този период те системно са разрушавали апартаментите.Прекъснато е водоподаването и електроснабдяването на блока.Отпадъците край целия блок на площ от около 15 декара образуват най-голямото нерегламентирано сметище на територията на общината.Още преди пет години общината прекратява всички договори за настаняване заради неплатени наеми.Кметът Георги Славов смята, че е необходимо блокът да бъде съборен и че не е възможно той да бъде поправен. Славов обясни, цитиран от БНР, че много от живущите от години в блока отказват да го напуснат, отказват и да отидат при близки и роднини в околните населени места.
207
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
" Да влиза жандармерията и да става..."В България вече няма Жандармерия! А защо, питай тези, които закриват и разкриват разни служби!
206
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Типично по български , много говорим но нищо не правим !Ще съм наистина доволен да видя някакви деиствия , аз лично ще участвам .....но едва ли ще се случи ....А нашите измислени лидери са в политиката само заради парите .