Въртележки в гетата, строят ги с пари от ЕС

32 млн. евро са заделени за София, Пловдив, Варна, Русе
29 сеп 2010 07:07,
131
Въртележки в гетата, строят ги с пари от ЕС
С европарите ще лъскат гетата. Снимка: Булфото

Крайните квартали и гетата в столицата ще се сдобият с нови фабрики, паркинги и атракционни паркове, обяви главния архитект на София Петър Диков.

Парите за градежа им ще дойдат от европейския фонд "Джесика".

Диков уточни, че столицата ще кандидатства за 19,8 милиона евро от финансовия инструмент.

С тях ще бъдат изградени новите сгради и пространства за забавление.

От фонда ще могат да се възползват и други седем големи общини. За Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен са предвидени над 13 млн. евро.

Със средствата ще се финансират проекти, които имат значение за съответния град и могат да генерират приходи.

"Ние много приказваме за ромите. Те казват: "Вие казвате, че не сме читави, ама ние не сме читави, защото сме бедни и вие не ни давате работа", коментира главният архитект.

От общината планират с новопостроените фабрики да създадат голям брой работни места за хората от ромските гета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
2
 
! Отговори
Я преди 13 години
Основният проблем на т.нар. интеграция на роми е, че всъщност самите роми си я представят като безкрайно получаване на пари без нищо насреща. Някой дали си е дал труда да направи проучване сред ромите как си представят всъщност интеграцията, искат ли я и как ще стане?
123
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
новопостроените фабрики да създадат голям брой работни места за хората от ромските гета ---- бре, бре, бре - те въобще верват ли си. Дано сме живи да видим *** - стругаро-фрезист на ЦПУ примерно, или *** на поточна линия за хляб примерно. ама кой ще си купи от тоя хляб се питам.
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Бай Колю да не е платен цганин?Какво се прави на утрепан?На нас кой ни дава шанс - ние сами си го градим доколкото можем.То е лесно да получаваш наготово, а кой ще плаща тези блага?
121
1
 
4
 
! Отговори
Барозу преди 13 години
Никой не "дава" работа на тоя който не е квалифициран за нея, не защото са манггали или други подобни.Учете, образовайте се вместо да крадете и ще имате работа.
120
2
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
Става въпрос за Бай Колю не за София.
119
6
 
0
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
Евала на човека, ето на това му се казва трезво мислещ ЧОВЕК.Но много хора нямат акъл, за да го проумеят.Предрасъдъка в България е на 1 място и се учи всяко дете от малък, че *** са лоши, не че няма, но не всичките са такива. А така България няма да напредне ! За жалост.
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиа хора болни ли са ??? Кви въртележки, кви паркинги?? Този архитект *** ли е ?? Ще даваш ти 20 милиона за кефа на *** а българите да мрът кат мухи щот нямаме дори здравна система като хората. Ей *** погрижета се за БЪЛГАРИТЕ и за държавата ни и ... *** *** или в Индия....
117
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Бай колю - винаги можем да се справим с *** по един съвсем *** начин - като им спрем издръжката и безплатното здравеопазване. Само за няколко месеца ще измрат като мухи от глад и болести. И колкото са повече, толкова по-бързо ще измрат, защото няма да има кой да ги храни. Ще си изядат ***, после ще поцнат едни други да се ядат и така - докато свършат.
116
1
 
16
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Има законно начин за промяна: 1. Майчинските само за жени, с трудов стаж и ако осигуряват необходимите условия за живот, училище и т.н. на децата си.2. Размера на майчинските да се определя съобразно образованието и трудовият стаж на майката.3. Малолетните майки под опека на родителите, т.е. без право на майчински и помощи.4. В домовете да се отглеждат само сираци.5. Да се промени НК, като не осигуряването на необходимите условия за живот на деца се инкриминира.6. Закона да важи за всички
115
1
 
14
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Панаири, панаири...Краденето чрез *** фондове стана всеобщо, в световен мащаб. Тези, които искат да се създават фондове за ***, обявиха година на "ромското включване" и други глупости не мислят за ***, ами гледат да окрадат много пари. *** крадат и убиват вместо да работят, те въртележки и атракциони ще им строят. Няма нужда, по големи атракциони от *** гета няма. Ако милеят за ***, да спрат популацията им или да ги отглеждат в собственете им затворени комплески
114
1
 
15
 
! Отговори
Анти Бай Колю преди 13 години
На *** трябва да се спрат всякакви държавни почощи за да им се ограничи раждаемостта и да се принудят за работят, да учат и да си плащаг данъците!Освен това трябва да се прилага цялата строгост на закона спрямо тях при престъпления!И не се заблуждавайте - няма да има оправия без радикални мерки спрямо тях!
113
2
 
14
 
! Отговори
ПРАВО преди 13 години
Бай Кольо, явно си попаднал на двама добри роми, нещо иключително рядко за техният етнос! Защото и аз съм си имал работа с ***, но всички без един само са се опитвали да ме прекарат, да работят по-малко и да получават повече пари. Един дори ме беше заплашвал, че има много приятели, които щели да подпалят дома ми, докато спя. За нещастие, когато го потупах по главата за тези думи, взе че припадна ;) А я ми обясни, защо трябва ние да ги интегрираме? Ако имат желанието, вече да са се интегрирали
112
1
 
4
 
! Отговори
не са добре от ЕС преди 13 години
Тези от ЕС не разбраха ли,че българите си купуват имоти и откриват фирми в чужбина с парите отпускани за ***
111
9
 
6
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
София,Не става върпос на чий гръб ще е интеграцията! Въобще не говоря за това! Ясно е, че ще е на гърба на всички ни, но това е млаката цена, която бихме платили! Другата, голямата, ще я платим АКО НЕ Я НАПРАВИМ! Не е трудно да си представиш, /още повече за дама като теб, с такова мъдро име ;-) / какво ще се случи в не толкова далечно бъдеще, ако продължим да подържаме тези гета! Тези язви, тези коптори, инкубатори на варварщина! С темповете, с които се размножвата ***, много скоро ще преминат една критична граница, след което, първо, ще се почувстват силни, защото са много. Второ, няма да могат да се изхранват, защото помощите които им отпуска държвата ще бъдат капка в морето сред това огромно *** население. И тогава сегашните им грабежи, набезите които за момента извършват по обезлюдените села ще се преместят в градовете ни! Ще ни се наложи да се изолираме ние от тях, ние ще се завираме из разни затворени комплекси, ще живеем зад стени, ще трябва да се охраняваме денонщно и ...в крайна сметка, ще се превърнем в затворници в собствените си градове, в собствените си домове.... Страшно звучи, но е изключително много вероятно!!!
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Притрябвали им на *** въртележки... Ще ги нарежат и тях и ще ги продадат за скрап още на първия ден, а парите ще инвестират в ракия.
109
2
 
7
 
! Отговори
ММ-Варна преди 13 години
Нека в изграждането на тези нови сгради и пространства за забавления се включат като работна сила тези безработни ***,които сега са на социални помощи и по цял ден нищо не правят!И те трябва да се научат да работят!Две-три поколения са само на социални и никога не са работили!Младите хора не са длъжни да ги изхранват!/*** имаше 29 деца,на които не знаеше даже имената/
108
3
 
5
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Бе тия акъл немат! *** нема къде да живеят, що да ядат, а они въртележки! Пак гладни архитекти, министри и дупетета, че им лизгат паретата, а после ние с данъците -компенсираме...Нъли?! Ей, верно *** народ. До кога ли, че ги тръпиме...
107
2
 
15
 
! Отговори
София преди 13 години
Не съм съгласна. Има такива ***, които искат да се измъкнат от стадото си, но те са единици. И тук въобще не става дума за тях. Не съм съгласна интеграцията да става на мой гръб. Всички сме на един хал, бачкаме за насъщния. На всички ни е трудно. Помагала съм на ***, давала съм им някой лев за да свършат някоя работа по двора ми, но после няма оттърване. Дядо ми имаше един лаф за тях - "Имаш ли кибрит да ми дадеш една цигара, че съм гладен и нямам къде да спя". Стига вече!
106
2
 
8
 
! Отговори
Пари на вятъра преди 13 години
Европейци не си давайте парите от данъци в България направете се катерушки за собствените деца тези я оцелеят седмица я не... в България нищо не се поддържа след като е било построено. Тук идеята е някой мазен политик е да се появи по телевизията и да каже ето това го направихме за вас от там нататък забравя че нещото съществува та нали вече са го снимали.
105
5
 
16
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Уважаема Алекс,Не бързай да ме преценяавш дистанционно, че изпадаш в смешни ситуации! Доста отдавна съм преминл през пуберските години...за съжаление!Много добре си спомням бай Тошовото време, и интегрираните *** от тогава! Лично съм учил с двама-трима. Единия дори през лятото идваше да бачка с нас-българчетата, по желание, за да си изкара някое левче, докато за нас беше задължително! Ако си спомняш, имаше тогава такова чудо като бригади. Ние ходехме по задължение, за двайсетина дни, пък *** изкара три месеца по желание, за пари! После, лично аз съм наемал *** на работа. Две. Толкова! Толкова ми трябваха! Не мога да наема цялата махала! И трябва да ти кажа, че въпреки трудностите в началото и *** им номера, за няколко месеца станаха доста съвестници работници. Иска се просто подходу малко твърдост и повечко търпение! Накрая, освен всичко друго, у тях имаше едно чувство на БЛАГОДАРНОСТ, което не съм срещал никъде другаде. В крайна сметка, мисълта ми е, че не може предварително да съдиш когото и да е, без да си му дал шанс! А когато усети, че му подаваш ръка, че има възможност, дори и *** се научава да живее нормално...като нас! Никой не обича мизерията и мръсотията на гетото, те просто са принудени да живеят така и при първа възможност те го напускат, стига да им се даде такава въобще! Това показва моят опит! Естествено, и между ***, и между българите има и ***, има и свестни! От самият човек си зависи, не от етноса му! Отделен въпрос е, че интеграцията не е ЕКСПЕРИМЕНТ, А АБСОЛЮТНА НЕОБХОДИМОСТ! Колкото по скоро го осъзнаем, толкова по добре ЗА НАС!!!! Не за ***! Те са тук, тук живеят, тук е дома им! Колкото и да се пънем или пък да се правим че не ги забелязваме, нито ще изчезнат, нито ще заминат! А пък стават все повече и повече! Така че, неизбежно е, ние ще трябва да живеем с тях! Затова, повече в наш интерес е, да се случи интеграцията!