Въртележки в гетата, строят ги с пари от ЕС

32 млн. евро са заделени за София, Пловдив, Варна, Русе
29 сеп 2010 07:07,
131
Въртележки в гетата, строят ги с пари от ЕС
С европарите ще лъскат гетата. Снимка: Булфото

Крайните квартали и гетата в столицата ще се сдобият с нови фабрики, паркинги и атракционни паркове, обяви главния архитект на София Петър Диков.

Парите за градежа им ще дойдат от европейския фонд "Джесика".

Диков уточни, че столицата ще кандидатства за 19,8 милиона евро от финансовия инструмент.

С тях ще бъдат изградени новите сгради и пространства за забавление.

От фонда ще могат да се възползват и други седем големи общини. За Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен са предвидени над 13 млн. евро.

Със средствата ще се финансират проекти, които имат значение за съответния град и могат да генерират приходи.

"Ние много приказваме за ромите. Те казват: "Вие казвате, че не сме читави, ама ние не сме читави, защото сме бедни и вие не ни давате работа", коментира главният архитект.

От общината планират с новопостроените фабрики да създадат голям брой работни места за хората от ромските гета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
7
 
! Отговори
KoCe преди 13 години
Viva intergracion! *** да си в тая държава.И все пак похвално, че ще вземат европейски пари. :)
103
2
 
23
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Абсолютно си прав! Ромите са недоволни че с 3 клас има дават в чистотата 240 лв, заплата. А скоро се заговорих с моя стоматолог и се оказа че синът и сега завършил стоматология е назначен с 400 лв. заплата в МВР болница. Разликата е само 160 лв. , но единия е учил до 24 години възраст а другия до 9 г. Ето ако това не е безобразие пък на!
102
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Мен никой не ме е напъвал да уча и да се интегрирам. Плащаме им всички сметки, кражбите от магазините (калкулирани са в цените), помощите, пенсиите и им изхранваме децата. Не ми обяснявай, че българите не искат да ги интегрират, защото съм виждала ***, които работят и никой не ги дели. За такива, евала. Но по-голямата част, които живеят от помощите и отказват да работят са ***. Решението е ако нямат осигуровки, няма и помощи. Ако не ходят децата на училище - вземат се от семействата.
101
2
 
13
 
! Отговори
dam преди 13 години
Еми то ако им се обясни на *** какво има в Припят (добре е да се използва името на града, че Чернобил сигурно са чували) и им се покажат снимки с всичките железа и къши ще си поискат сами да ходят. Добре е да се помисли и да им се предложи... Единствено ме притеснява да не мутират прекалено от радиацията и след това да ни нападат като *** хахахах
100
1
 
6
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Както пак се раздуха въпроса са по различните българи, то ако сега не де намери правилен подход то тогава ще стане жална ни майка! А между впрочем този въпрос стои и за всички сираци и изоставени деца от които не малка част са роми. За тях никой не говори, но и те трябва да се интегрират. И те са бедни и те нямат работа.
99
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние правим грешката да съдим за тях по нас,но те са с различен манталитет....Отделно *** имат много силен стаден инстикт и са привързани към средата и начина си на живот.Ти си имал 1 съученичка ***,а аз съм израснал в близост до *** махала,добре знам за какво говоря.....
98
2
 
9
 
! Отговори
Петър DICK-off преди 13 години
До предишните коментари първо Петър ***-off е всичко друго но не и архитектНезнам как е взел този пост но явно зад него стоят много големи интереси които той много добре задоволява. Второ нека европейския данъкоплатец да дойде и да види за какво отиват неговите пари, но да дойде около месец след като всичко е построено за да завари *** с ножовките които се радват на новата си придобивка.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи,прави ,здрави, но сме длъжни да ги благоустроим, а питате ли другите,които ,например да дадем тази прослойка от бълг.население, които сега завършват и нямат пари от мама и тате/щото не са реститути, не са в политиката , а са пенсионери или безработни и т.н./-с какво ще им помогне държавата? а имат задължение да учат, да работят, да си осигурят жилище , да се хранят и обличат, да си плащат и др.разходи-кой мисли за тях? Но се борят с живота .А че някой ще има кяр от тез строежи-е друго
96
1
 
9
 
! Отговори
Пич преди 13 години
30 МИлиона се наливат за ***, българите ще трябва да си доплащат лечението с 30% отгоре ... какво става в тази държава бе ?! Какво става тук бе ?! Колко от тия *** на снимката внасят здравни осигуровки ? Предстои ми да направя една последна много важна инвестиция ... ще инвестирам в еднопосочен билет към произволна дестинация извън България. Нещо се уморих да нося *** на гърба си ..
95
1
 
4
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Грешката в онова училище дали неволна а аз мисля нарочна е че са 12 ромчета в един клас. Така те ще повлиаят на другите. Не по 1, 2 деца и освен това те като са тръгнали от ясли и детски градини ще имат вече добри навици! Та нали всички бебета не си бършат носовете и нямат навици. Това е ролята на учителя! Освен това по добре да се стимулират учителите финансово а не да имат ромите ПРИВИЛЕГИИ!
94
7
 
6
 
! Отговори
deedee преди 13 години
Уважавайте ***!Те са нашето бъдеще!
93
1
 
3
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Първо ако са деца с потенциал/ то и за българите се отнася/ след като завършат средно ще си намерят работа и сами ще се издържат/ както всички ни/ По квартири а после ако са с добър успех да учат и повече или да ходят в чужбина да работят. Същото като всички българи и деца сираци и т.н. Те сами няма да искат да се връщат при родители те си когато вече са различни от тях!
92
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Същоато вече се случи в Търговище - където *** ревяха, че не им давали работа, а давали само на българите и турците. Специално за тях направиха фабрика, май за консерви или нещо подобно - 300 работни места - и какво?Гнусотниците се завъртяха из фабриката - казаха "Ми то много трудна работа, бе..." и дотам - защото нали е по-лесно да лежат, да крадат и да живеят цал живот на помощи !!!И нали се сещате какви работят сега в тази фабрика? - Правилно - Българи и турци.
91
1
 
12
 
! Отговори
282 преди 13 години
Идеално е да ги пратим в Чернобил хем гори има наоколо за сечене и огромно количество бойна техника - бтр-и, камиони, влекачи ползвани при отстраняване на аварията и изоставени наоколо. Тъкмо блокове, дърва и желязо каквото иска всеки ***.
90
1
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Запиши си ти малкото, едва свикващо да живее само в света детенце в един клас с 12 ***. Някой пита ли ги тези български родители, дали са съгласни на гърба на техните деца да се прави експеримента "интеграция". Ти *** в класа имал ли си? Щото аз съм имала. Ама аз помня бай-тошовото време, когато много добре си бяха интегрирани, и пак в клас по едно бяха ужас на квадрат, а вие, пуберите, си мислите, че светът започва с капитан Планета и Спайдърмен.
89
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 13 години
а за БГ семействата които живеят под наем, работят и плащат данъци няма ли такива жилища ??? станахме *** държава
88
1
 
13
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Нищо чудно от утре да почнат да пристигат в София на големи родове и да си опъват палатките в Борисовата градина и в Южния парк. Ще го питам тогава арх, Диков какви развлечения ще им прави. Абе този човек нищо не е направил, взел да строи Лувър по време на криза, закриха Кремиковци / и 6 000 дущи изхвърлиха /, а сега иска да лапне пари и за ромите! Интегриране така няма да стане, защото опита говори друго нещо!
87
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Щях да кажа същото като 80. *** са ***, нееволюирали питекантропи, стоят по-ниско от животните.А това, че Петър Диков иска да ги направи фабрични работници, показва само още веднъж негована вродена тъпота. Решенията му винаги са били такива, че съм се чудил - ако не ходи из София, поне карта на градът има ли си в кабинета?За да работят що-годе *** и да не крадат, до всеки трябва да има надзирател с камшик, това е истината... а това е икономически неизгодно.
86
1
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
"Въртележки в гетата, строят ги с пари от ЕС" - ОБГРАДЕНИ С БЕТОНЕНИ СТЕНИ БЕЗ ИЗХОД, САМО С ВХОД "СВОБОДЕН" !!!
85
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Пра'илно, г-н Диков. Пари в тази държава не трябва да се дават за болниците, лекарите ни трябва да лекуват в условия, не по-добри от полева болница. Училищата трябва сами да паднат на главите на децата. Да няма нито една асфалтирана улица, нито метър оправен тротоар! Но виж, 32 млн. евро за *** трябва да има. Това е цветът и бъдещето на нацията. А, и разбира се, това е електорат.