Готвят бунт заради антените на мобилните оператори в Пловдив

Твърде близо били до болници и детски градини
Обновена: 11 ное 2010 19:05 | 11 ное 2010 19:01,
63
Готвят бунт заради антените на мобилните оператори в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Част от гражданското общество в Пловдив се кани да се вдигне на протест. Причината е в антените на мобилните оператори, които са разположени в прекалена близост до детски градини, училища, болници, жилищни сгради.

Преди време кметът Славчо Атанасов издаде заповед операторите да разположат антените минимум в радиус от 300 метра от обществените сгради. 

В четвъртък Административният съд в града под тепетата отмени заповедта на кмета, а сред хората се зароди недоволство. Те твърдят, че антените ги облъчват и предразполагат към онкологични заболявания. Заради проблема на 17 ноември председателят на ОбС Пловдив Илко Илиев свиква извънредно заседание на Комисията за контрол на антените на мобилните оператори.

Целта е да се набележат действия за защита на кметските заповеди за премахване на опасни излъчватели, след като съдът постанови, че част от мобилните съоръжения не трябва да бъдат премахвани.


„Уважавам решението на съда, но се страхувам да не би да се установи такава практика, че пловдивчани да няма как да се защитават от вредните излъчвания. Мисля, че членовете на комисията ще стигнат и до обсъждане на протестни действия” – прогнозира председателят Илко Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: мобилни оператори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм си мислел много на тази тема.Значи ако има замърсяване на водата то се вижда, на въздуха също, но с радиочестоти, които ни облъчват и предизвикват рак НЕ! т.е. без ние да знам ни облъчват като микровълнова печка и после защо сме все неспокойни!Всичко си оказва влияние на нервната система
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
май ти си супер неграмотен,не хората!това е радиация!какви радио въни бълнуваш!
19
5
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
А бе 16 ти си голям учен щом сравняваш слънчевинте лъчи с радиовълните. Направо ме уби смех смех смех. Явно имаш интерес да лъжеш , но не го прави толкова елементарно.
18
0
 
6
 
! Отговори
киулке преди 13 години
Майна, сещаш ли се, че тук става дума за интензитет и сила на вълните? То и радиация има навсякъде в живота, ама не вярвам да ти е много драго в реактора на Козлодуй. А и съвсем безвредни вещества, взети в прекомерни дози, изведнъж се оказват смъртоносни.
17
0
 
7
 
! Отговори
ИнженерЪ преди 13 години
Зависи от мощтноста с която работи тази базова станция. Факт е,че никой не ги контролира а е оставено на добрата воля на операторите. Във всички случаи има вредно въздействие. Много е важно да има баланс и спазване на стандартите, когато се изграждат такива системи. Ако мощтността на БС(базова станция) е малък, то ГСМ-а работи с по-голяма мощтност и обратното. Въпроса е да се спазват точно стандартите. В България това не е така. Всеки техник е специалист и мега про.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
операторите почти нищо не плащат за ползването на антените, а услугите им най-скъпи в цяла европа. Формират баснословни печалби, почти колкото и всеки български работодател плащаш 5-6 пъти по-нисдки заплати от европеиските, мамещ държавата и купуващ джипове и вили.
15
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе хора вие сте супер неграмотни! Първо няма доказателство, че радиовълните са вредни за човешкото здраве - това е просто абсурдно, защото те са навсякъде около нас от както съществуваме като вид. Второ радиовълните са електромагнитни вълни! Трето и най-важно СВЕТЛИНАТА също е електромагнитна вълна, но с по-ГОЛЯМА честота. Слънцето всеки ден ви облъчва милиони пъти по мощтно отколкото една антена!
14
3
 
7
 
! Отговори
p.s. преди 13 години
И в София трябва да се махнат всички антени ''убийци'' от покривите на сградите.Защо само Пловдив протестира.Това денонощно облъчване е страшно вредно за всички.Затова бялата мафия е толкова печеливша.Колкото повече болни хоро,толкова повече приходи за тях!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми като не ги искат - да им ги махнат.
12
0
 
4
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Номер 9 , мога да кажа , че имаше някои апарати на които пишеше да не си по близо от 40 см. Например Моторола за вгражане в автомобил. А статичните телефони дето ги предлагат тия *** , дето немало жица , било супер удобно - убиват бавно. Излъчването при тях е 20 - 30 пъти по силно от ноемалните телефончета. Требва ни една магнитна сллънчева буря и ще си ги навираме в задни.ите тия простотии.
11
13
 
5
 
! Отговори
lele lele преди 13 години
Пловдивчани ...... болни мозъци Останете си без телефони а при недай боже спешен случай тичкайте до 15-тия етаж за да наберете някой от шайбата ......
10
5
 
18
 
! Отговори
Омекотител преди 13 години
Джиесемите увреждат мозъка и това не е измислица или параноя! Ще си позволя един съвет: ако обичате да говорите много или работата Ви го налага, използвайте хендсфри!!! Облъчването е многократно по-малко, а и е много по-удобно. Просто съвет ;)
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В София са на покривите на сградите.Тровят си ни както си трябва.Навремето като си купиш gsm и вътре в книжката му пишеше, че е вреден за здравето. Да се държи поне на 2 см. от тялото. Когато спиш да е поне на 40 см. от теб.А сега нищо не пише в книжката.Някои хора казват, че сега са по безвредни gsm-ите.Но надали.Като говоря с моя (уж съвременен модел) 10 мин и ме заболява главата.
8
1
 
8
 
! Отговори
Екзюпериксче преди 13 години
А някои хора се притесняват от слънчевите магнитни бури. :-))))))))))))Всъщност сме се омотали целите в кабели и сме се превърнали в малки магнотоползватели. А това със сигурност е много вредно. Човешкият организъм е привикнал с определени параметри на това поле и измененията им водят до лоши здравословни последици.За незнаещите - около всеки проводник се генерира магнитно поле.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сетих се за антената поставена на покрива на АОНСОто(общежитието на ТУ-Пловдив), дали още е там? Безобразие...
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, но телефона избираш сам да си го сложиш на главата, а не някой да ти го сложи, за да печели пари от това.А и телефоните ги слагаш по колко? Час на ден? А облъчването от антените колко е? Денонощно. За техник не ги домисляш много нещата. Като виждам какъв си техник и ме е страх да ида на доктор...
5
4
 
14
 
! Отговори
Бай Уй преди 13 години
Щом съда е казал не - значи е да ! Да сте чули за осъдена мутра или паралия?
4
3
 
12
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
КАДЕ ДА ИЗБЯГАШ.....МНОГО ГЕРМАНЦИ ЗАМИНАВАТ ЗА АФРИКА....РАДИОВЪЛНИ ДЕБНАТ НАВСЯКЪДЕ...
3
7
 
9
 
! Отговори
Техник преди 13 години
Когато си сложиш мобилния телефон на 3-4 сантиметра от мозъка си изложен на 20 пъти по голямо излъчване от колкото от една антена на мобилен оператор разположена на 10-20 метра!
2
3
 
22
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Болници и детски градини ? Защо ??? Да не би в къщите и блоковете до които наблизо са антените не живеят болни и деца ? А за големите и здрави хора ? Няма проблем - облъчвайки докато се разболеят и влязат в болница. До болницата може и да няма в близост антени !