Готвят бунт заради антените на мобилните оператори в Пловдив

Твърде близо били до болници и детски градини
Обновена: 11 ное 2010 19:05 | 11 ное 2010 19:01,
63
Готвят бунт заради антените на мобилните оператори в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Част от гражданското общество в Пловдив се кани да се вдигне на протест. Причината е в антените на мобилните оператори, които са разположени в прекалена близост до детски градини, училища, болници, жилищни сгради.

Преди време кметът Славчо Атанасов издаде заповед операторите да разположат антените минимум в радиус от 300 метра от обществените сгради. 

В четвъртък Административният съд в града под тепетата отмени заповедта на кмета, а сред хората се зароди недоволство. Те твърдят, че антените ги облъчват и предразполагат към онкологични заболявания. Заради проблема на 17 ноември председателят на ОбС Пловдив Илко Илиев свиква извънредно заседание на Комисията за контрол на антените на мобилните оператори.

Целта е да се набележат действия за защита на кметските заповеди за премахване на опасни излъчватели, след като съдът постанови, че част от мобилните съоръжения не трябва да бъдат премахвани.


„Уважавам решението на съда, но се страхувам да не би да се установи такава практика, че пловдивчани да няма как да се защитават от вредните излъчвания. Мисля, че членовете на комисията ще стигнат и до обсъждане на протестни действия” – прогнозира председателят Илко Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: мобилни оператори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
17
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Бе я ги оставете без телефони и тва е!:)