Готвят бунт заради антените на мобилните оператори в Пловдив

Твърде близо били до болници и детски градини
Обновена: 11 ное 2010 19:05 | 11 ное 2010 19:01,
63
Готвят бунт заради антените на мобилните оператори в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Част от гражданското общество в Пловдив се кани да се вдигне на протест. Причината е в антените на мобилните оператори, които са разположени в прекалена близост до детски градини, училища, болници, жилищни сгради.

Преди време кметът Славчо Атанасов издаде заповед операторите да разположат антените минимум в радиус от 300 метра от обществените сгради. 

В четвъртък Административният съд в града под тепетата отмени заповедта на кмета, а сред хората се зароди недоволство. Те твърдят, че антените ги облъчват и предразполагат към онкологични заболявания. Заради проблема на 17 ноември председателят на ОбС Пловдив Илко Илиев свиква извънредно заседание на Комисията за контрол на антените на мобилните оператори.

Целта е да се набележат действия за защита на кметските заповеди за премахване на опасни излъчватели, след като съдът постанови, че част от мобилните съоръжения не трябва да бъдат премахвани.


„Уважавам решението на съда, но се страхувам да не би да се установи такава практика, че пловдивчани да няма как да се защитават от вредните излъчвания. Мисля, че членовете на комисията ще стигнат и до обсъждане на протестни действия” – прогнозира председателят Илко Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: мобилни оператори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще ги махнат и после ще се оплакват що нямат сигнал джиесемите... Мила родна картинка. Искам да видя кои са представителите на "част от гражданското общество". Щото не мога да си представя, че ще е някой работещ. В днешно време за малко да не ти работи джиесема и може да останеш без възможност да изкараш пари... Това са реалностите, на който не му харесва да ходи в планината или в африка и да живее в условията от преди 70г. Едното е за сметка на другото.
40
0
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 13 години
Само да те допълня! Светлината по същество е поток от фотони ! Фотона е едновременно елементарна частица и вълна.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те си блъскат гавите не върху въпросът който ти задаваш...А истината я търси посредата..
38
3
 
1
 
! Отговори
материя или енергия? преди 13 години
до 37Ха! Как пък учените дето си блъскат главата с дилемата не се сетиха да влязат в българската уикипедия и да си отговорят на въпросите, които ги вълнуват.
37
0
 
5
 
! Отговори
до: материя или енер преди 13 години
Браво, след още малко умуване ще стигнете до квантовата механика, а от там - до квантовата теория на полето след 2 ракии. Може тогава да ви се изясни за какво става въпрос.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Светлината представлява вълново-корпускулярно лъчение, т.е. едновременно се проявява като поток от частици (фотони), които могат например да избиват електрони (фотоелектричен ефект), а в друг случай се държат като вълна - наблюдават се явленията дифракция и интерференция. Според квантовата механика фотоните нямат маса, което следва непосредствено от теорията на относителността.Надявам се, да съм отговорил на тази така голяма дилема за теб.
35
1
 
4
 
! Отговори
yiskito преди 13 години
Всички задружно! И във Варна!!!
34
0
 
1
 
! Отговори
материя или енергия? преди 13 години
Приятелю отговори ти на въпроса какво е светлината.Понякога в науката е хубаво да кажеш "не знам".Но ти ако знаеш кажи.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
30-ти, нестава да се учи човек само от Интернет, и да си мисли че вече знае всичко и рабира всичко. Става жерва на събития които нито е чул за тях, нито са му ясни.Допуска систематични грешки, случайни грешки, груби грешки. Това да ти е за домашно...Лека вечер.
32
0
 
5
 
! Отговори
Румен Кашилски преди 13 години
Нека обърнем внимание на номер 12.Май е прав във втората си част.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още се спори какво е светлина? Кои са тези учени бе приятелю - да не са твойте връсници Коперник и Галилей?
30
0
 
4
 
! Отговори
Румен Кашилски преди 13 години
Какъв е смисълът от НАШИЯ коментар, след като нищо няма да се случи?Нали?
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе инжинере, защо като като си пуснеш телевизора вкъщи на не настроен канал и ти излизат снежинки? Защо не помислиш малко вълху това!
28
1
 
1
 
! Отговори
материя или енергия? преди 13 години
Абе тук нещо се заговори за светлината.Ами в научните среди още се спори какво е светлината, ама тук веднага се намериха хора дето знаят, какво е.
27
3
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 13 години
Абе ти въобще четеш ли си глупостите? Как е възможно да има вълна, ако няма трептение? Светлината е вълна приятелю и именно по дължината на вълната например астрономите измерват на какво разтояние е една звезда от Земята.
26
1
 
3
 
! Отговори
ИнженерЪ преди 13 години
A device's SAR (measured in Watts per Kilogram, W/kg) is a reliable measure of its ability to cause cell damage and is a way of measuring the quantity of radiofrequency (RF) energy that is absorbed by the body. Който иска да се ограмотява, който не...демокрация е.
25
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 13 години
до 12 - изобщо не сме гладни, квото щат да ми плащат аз на къщата ми антена няма да сложа и не ги искам наоколо. И не знам дали това не е трябвало да става със съгласието на живеещите в блока, как така нещо е сложено на покрива им без да искат съгласието им.
24
7
 
1
 
! Отговори
за 16 преди 13 години
ти за електромагнитни трептения чувал ли си. е тях ги няма в слънчевите лъчи но ги има в радиовълните и те правят белите.
23
0
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 13 години
А защо ти не ни открехнеш какво представялява светлината? И ако светлината не е електромагнитна вълна защо има спектри?
22
1
 
5
 
! Отговори
ИнженерЪ преди 13 години
Когато си купувате ГСМ, винаги гледайте какъв му е Specific Absorption Rate (SAR), той не е измислен случайно. Ползвайте handsfre, или блутоот, като блутотът да е качествен и от фирма доказала се на пазара, примерно Плантроникс. Не си мислете че скъпите блутот устройства за по 150лв. са изгъзица, те са качествени!Но, всеки сам решава за себе си..