Заради 47 дни безкметие Лечков съди България в Страсбург

Кметът бил лишен от конституционното си право на труд
Обновена: 7 дек 2010 13:31 | 7 дек 2010 13:30,
67
Заради 47 дни безкметие Лечков съди България в Страсбург
Снимка: БГНЕС

Кметът на Сливен Йордан Лечков обяви, че ще заведе два иска срещу държавата в Страсбург.

Единият ще бъде от името на кметската администрация, а другият – от негово име.

Още по темата

Искът от общината ще бъде заради проблема с водния цикъл на Сливен. Кметът припомни, че още през февруари е подаден сигнал за измама със средствата по проекта. В измамата по думите му били замесени фирмата изпълнител и надзорът.

От собствено име кметът завежда иск срещу държавата за това, че с решения на Окръжния съд е отстранен неправомерно от кметския му стол за срок от 47 дни. По този начин той бил лишен от конституционното си право на труд.

Йордан Лечков каза още, че е възмутен заради намесата на прокуратурата в делата на общината му.

Той попита, ако спечели делата в Страсбург, с какви пари ще бъдат изплатени исковете.

За решението му да съди държавата е уведомен главният прокурор. Искът ще бъде внесен в Страсбург, след като бъде уведомен и премиерът, допълни Лечков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: СливенСтрасбургЛечков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Oh Gorkia!47 dni ne e tzotzal ot durjavata.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЛЕЧКОВ, ЛЕЧКОВ, КОЯ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЪДИШ? ТАЗИ, КОЯТО ТЕ ВЕЛИЧАЕШЕ, ЧЕ И КМЕТСКИ ПОСТ ТИ ДАДЕ? А ТИ ЗА СЕДЕМ ГОДИНИ КМЕТУВАНЕ КАКВО НАПРАВИ ЗА СЛИВЕН И БЪЛГАРИЯ? ДА НАПРАВИ МНОГО, НО ЗА СЕБЕ СИ. ОСЪЗНАЙ СЕ, ЗАЩОТО НА СЛИВНАЛИИ ДО ГУША ИМ ДОЙДЕ ОТ ТЕБЕ И ЦИРКОВЕТЕ ТИ.
58
0
 
7
 
! Отговори
леле преди 13 години
Пази боже, сляпо да прогледа!!! ей няма край наглостта на този човек... няма...
57
0
 
8
 
! Отговори
гагов преди 13 години
И защо ще уведомява премиера? Зада го къндардисва ли. Ще осъди държавата на куково лято. Да си помисли след изборите как ще влезе в панделата. Те прокурорите пазят делата.
56
0
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
ЛЯЧКОВ *** ***..САМО КОЛКО КИНТИ РУШВЕТ ПРИБРА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОТ МИЗЕРИЙТЕ ПО ТЪРГОВЕ..ДАНО ГАСНЕШ 100 ГОДИНИ ОТ ТЕЖКИ БОЛЕСТИ ***
55
0
 
10
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Само *** съдят България в Страсбург. Те понеже са *** и това е най-лесния начин да смучат.
54
0
 
12
 
! Отговори
turbosmile преди 13 години
Щом ми премахвате коментара, ще се изразя възпитано. Искам да кажа, че всички нещастници, дето имаме лошия късмет да живеем в Сливен, толкоз много "обичаме" нашия звезден кмет, че ако той прекали с дрогата и си отиде от този свят преждевременно, ние няма да ревем. Така добре ли ти звучи бе, Медиаторе?
53
0
 
21
 
! Отговори
JD преди 13 години
Е, сега вече Лечков ми падна в очите. Все едно и мен и децата ми ще съди... Лечков, нали всичко ти се размина, какво сме ти виновни? Верно,потровиха ти бая нерви, но по върховете бая духа, може и да отнесе...
52
0
 
12
 
! Отговори
turbosmile преди 13 години
До 37. Амче то градският стадион в Сливен вече е в двора на хотел Империя 2.
51
1
 
19
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Гледам ,че пишете "Гаден сливенски *** " Недейте така .....Че е по Душа *** ДА! ,че Гаден , Да ! Но Сливенски ...Неее ! Роден е в Стралджа а мама му е от Ямболско село .....Така ,че Гаден Ямболски *** е точният израз !!!
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лечкоооооооооооов, ако не вярваш на написането тук, сложи си една шапка та никой да не те познае и влез в първото заведение да чуеш хората как те благославят. Ако капка морал имаш ще си подадеш оставката на секундата, не да съдиш държавата! Ама що ли ти се чудя.........като си насмъркан всичко ти се види розово.......
49
0
 
4
 
! Отговори
сливен до 48 преди 13 години
Поне ведниж седмицата съм в София. Повярвай ми, нищо общо няма.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде видя в България нещо да се развива напоследък и въобще?!?
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то и в София е така, и какво от това?
46
4
 
17
 
! Отговори
Сливналия преди 13 години
По-некадърен кмет Сливен не е имал. Докато останалите градове се развиват, Сливен затъва в калта. И не само в преносния смизъл на думата ами и в буквалния. Жалко, че има чадър над действията му, защото ако не го покриваха до сега да беше осъден на доживотен затвор. А Сливен беше прекрасен град, докато не дойде тай и цялата му свита в общината. Но вече спокойно може да отпишем този град от картата даже и кръст му сложиха над него.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това точно не ни интересува, да ти кажа пък аз. А твойта заплата кой я плаща?
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Тоя какво се прави на луд бре" тоя само се прави, а ти си.......... Той "работи" кмет - ако не става, да го уволнят....... докато не го уволнят, друго не може да работи... нито е уволнен, неито му дават да работи - е тва му е проблема
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е пътят да станем някога нормална държава! Всеки да си търси правата и да осъжда държавата, щом успее да докаже, че са му нарушени! Напълно подкрепям!!!
42
1
 
22
 
! Отговори
сливен преди 13 години
Който тук не е от Сливен наистина не може да си представи какво е положението с улиците. Ужасяващо е. В Сливен има само два сезона-кален и прашен. През юли РИОКОЗ направиха измерване на запрашеността.Резултатите бяха умопомрачаващи. После покриха данните защото Лечков трябваше да бъде обесен дето ни разболява децата.Ама на плешивия ич не му дреме защото постоянно е на черешата. И няма никаква логика да се наказва със затвор дрогиран шофьор а дрогиран кмет -не.
41
5
 
34
 
! Отговори
JH преди 13 години
ПЪРВИ НАГЛЕЦ НА БЪЛГАРИЯ, КОЙТО ГО ВИДИ МОЖЕ ДА ГО ЗАПЛЮЕ ... ГАД ***!!!