26-годишна родилка издъхна в Търговище

Здравната инспекция проверява случая в болницата
Обновена: 17 фев 2011 16:27 | 17 фев 2011 16:27,
49
26-годишна родилка издъхна в Търговище
Снимка: Булфото

26-годишна родилка издъхна в МБАЛ-Търговище. Младата жена е починала в 13,00 часа в сряда след нормално раждане.

Директорът на Регионална здравна инспекция – Търговище, д-р Венка Стоянова разпореди проверка по случая в болницата.

До момента от експертите е събрана цялата първична медицинска документация. Извършена е и съдебномедицинска експертиза.

Най-вероятно смъртта е настъпила вследствие на белодробна емболия, съобщиха от инспекцията. Според съдебния лекар Владимир Горанов, участвал в тройната съдебномедицинска експертиза, няма пропуски на медицинския екип, водил раждането.

Според неговото мнение младата жена е починала най-вероятно поради нахлуване на емболи в кръвоносните съдове на белия дроб. Такива случаи били редки – на 6000 родилки има по един подобен инцидент, коментира д-р Горанов.

Това не е първо раждане на жената. Тя има други три деца, правила е и един аборт. Новороденото момченце е в нормално здравословно състояние.

Окончателните резултати от проверката и причината за фаталния изход на жената ще бъдат огласени след обработка и отчитане на патохистологичните препарати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Търговищесмъртродилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
32
 
! Отговори
До 42. преди 13 години
Ало, малцинственият! Газ пикаете от завист - ти и подобните на теб! Българинът е имал тежка съдба, но след всяка криза, дори при най-мракобесните политически режими, е успявал да се замогне и да живее добре. Ако не ви харесва в България - границите са отворени. Ако ще оставате тук, ще работите редом с нас за възстановяването на България. Ако ще обиждате България и българите - жална ви майка в най-скоро време!
40
13
 
31
 
! Отговори
sas преди 13 години
Природата се самопочиства. До 40 тая щеше да е нацвъкала още поне 12.
39
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бг народа *** глупави самохвалковци добре че иде пролет ша ядете лапад и коприва другото ша е лукс за вас
38
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С ПОРЕДНАТА ***! АКО НЕ БЕШЕ УМРЯЛА, НА ГОДИНА ПО ДВЕ ЩЕШЕ ДА ГИ ЦВЪКА! ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ, ГОЛЯМО ЧУДО! НЯМА ЩО! ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТИЯ *** ДОЛНИ!
37
1
 
8
 
! Отговори
didi преди 13 години
Ne pi6ete glupavi politi4eski komentari,koito niamat ni6to ob6to sas slu4aia. Ot emboilia i gospod ne moje da ia spasi. leka i prast na jenata.
36
0
 
48
 
! Отговори
Луиза преди 13 години
Моля, не пропускайте и останалите новини от деня - "Мъж почина от инфаркт" и "Жена загуби живота си след битка с рака". След като няма информация, че став дума за лекарска грешка, а за лошо стечение на обстоятелствата, защо трябва да пускате такива неща? Хората се разболяват и умират и проблема невинаги е в лекарите.
35
14
 
7
 
! Отговори
draznitel преди 13 години
Сигурно е пазарувала в Карфур, затова е пукнала ***
34
0
 
46
 
! Отговори
MD преди 13 години
И в най - оборудваното лечебно заведение една белодробна тромбоемболия или амниотична емболия, което също е много вероятно, са смъртоносни и дори лекарите не могат да помогнат - помнете - ние не даваме живот, само го пазим, доколкото е възможно...
33
6
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
Тези които пишат по темата,първо да родят,пък после да дават коментари.Ай сиктир от капацитети.
32
6
 
18
 
! Отговори
ВИК преди 13 години
И като ще говорим за политика-Здравната политика на ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е УБИЙСТВЕНА!!!
31
7
 
40
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
Стига с тея комунисти вее...Дядо ми беше комунист (мир на душата му), и беше разкошен човек! Като повечето от вашите дядовци. Комунистите бяха от друго тесто. Не ми е ясно тия крадци сегашните какво общо имат с ония комунисти като дядо ми! Ако някой намеква за т.нар."социалисти" - то и те самите не искат да бъдат наричани комунисти. Комунист не е обида. Крадец и неук *** - това е обида.
30
9
 
23
 
! Отговори
draznitel преди 13 години
Тъкмо нема да цвъка повече ***
29
1
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До 25-ти се отнасяше коментара :) Излиза, че сам си говоря :)))))
28
1
 
18
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До 26: Бях си слънчево момче! 20-те години на прехода ме превърнаха в темерута, който съм днес!
27
2
 
27
 
! Отговори
Таня преди 13 години
В Търговищката болница винаги са работили много добри акушер-гинеколози. Самата аз там съм родила сина си, там се родиха и внучетата ми. Завеждащият отделението, д-р Дарин Димитров е изключително добър професионалист-казвам го от личен опит. Не всички смъртни случаи са в резултат на лекарска грешка, надявам се,че и този не е.
26
8
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,За какво миналата година се похарчиха 4.8 милиарда лева в здравеопазването...???- Една спирала предпазва от забременяване... и струва десетина лева...Въпроса явно е друг...:1. Защо родилката не ползва спирала...?2. С какви доходи се изхранват и изучват четири деца...??3. Безотговорността на родителите е пълна...!!!4. Безотговорността на лекарите и в Г.Оряховица и в Търговище е още по-пълна...!!!... " - Когато човек сам тръгне към гроба, никой не може да го спре...!"
25
3
 
31
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До 24: Моля, ви не замъглявайте с трезвата си преценка, нашите политически дебати! Сериозно: при емболия много малко може да се направи, за съжаление! Да почива в мир жената!
24
2
 
6
 
! Отговори
аман преди 13 години
от темерути последните 20 г., затова сме на тоя хал
23
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
А *** пак политиканстват-НЯМА ОПРАВИЯ,НЯМА И ДА ИМА!
22
14
 
20
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До номер 8: Защо, комунистите, ли? Ами, защото умишлено разсипваха и доразсипваха държавата в продължение на 20 години, за да може тези след тях, по никакъв начин да не могат да се оправят с оставения от тях батак, и да могат пак те да кацнат на власт! Мисля, че отговорих много точно, и ясно!