Мишо Бирата открит мъртъв в хотел в Правец

МВР: По тялото няма следи от насилие
Обновена: 30 мар 2011 17:28 | 30 мар 2011 14:32, Красимир Ангелов
1268
Мишо Бирата открит мъртъв в хотел в Правец
Михаил Михов. Снимка: Булфото

Михаил Миков – Мишо Бирата, е открит мъртъв в хотелска стая в Правец.

Тялото на президента на Българската федерация по баскетбол е намерено около 12,30 ч. днес от персонала на „РИУ Правец Ризорт“, където бил отседнал предната вечер.

По първоначална информация причината за смъртта му е инфаркт, съобщи МВР.

„На този етап констатацията на съдебния лекар е, че смъртта е настъпила вследствие на масивен инфаркт. По тялото не са установени видими следи от насилие. То ще бъде предадено за аутопсия“, се посочва в съобщение на ведомството.

Изпълнителният директор на баскетболната ни федерация Георги Глушков коментира пред журналисти, че Михов е имал високо кръвно, но не се е оплаквал от здравословни проблеми. Допълни, че за последно е говорил с бизнесмена около 21 часа снощи.

В хотела в Правец все още има полицаи и линейки, а достъпът на медиите е ограничен.

Още по темата

Служители на комплекса разказаха, че по обяд Михаил Михов се обадил на персонала, че не се чувства добре и се нуждае от медицинска помощ. Когато лекарският екип пристигнал, мъжът вече бил починал.

Още преди новината за смъртта на Михов да бъде потвърдена официално, от Българската федерация по баскетбол официално съобщиха, че откритото в хотела тяло е на 47-годишния й председател.

„БФБ с дълбоко прискърбие съобщава, че днес, 30 март 2011 г., вследствие на тежък инфаркт, на 47-годишна възраст внезапно ни напусна президентът на федерацията Михаил Михов. Отиде си човекът, чието сърце бе изцяло отдадено на баскетбола.

През целия си съзнателен живот Михаил Михов гореше с огъня на играта, на която бе посветил време, средства и цялата си любов“, се казва в официалното съобщение.

Dnes.bg припомня, че името на Михаил Михов нашумя покрай разкритите от вестник „Галерия“ разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов.

Според един от разпространените записи премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна. "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид собственика на бира "Леденика" и ММ Михаил Михов.

Още тогава Борисов обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена Мишо Михов и действията на митниците спрямо него.

"Нито едно указание няма към Танов или към Дянков за толериране на този човек. Единственото указание е той да бъде проверен и Дянков извърши проверката като принципал на митниците", коментира записа тогава премиерът.

На специално свикана от бизнесмена пресконференция тогава Михов уточни, че се е виждал с президента Георги Първанов на баскетболни мачове.

„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос", подчерта тогава той. Михаил Михов изтъкна, че от страна на фирмата не са били извършвани никакви незаконни действия.

Михов ръководи "Булбрю", която обединява три пивоварни: във Варна – "ММ биър", в Мездра – "Леденика", и в Русе.

Собственик е на "ММ холдинг", който включва "ММ електроникс", специализирана в продажбата на електроуреди, и хотел "Дунав плаза" в Русе.

*Информацията е актуализирана в 17,26 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1268
Още по темата: Михаил Миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
 
4
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Какво е това което започва с К, по средата има У,завършва с Р и може да те изненада и отпред и отзад?А?????????
19
 
10
 
! Отговори
11111111111 преди 13 години
Не го наричайте Мишо бирата защото много от Вас немогат да се мерят и на малкия му пръст.Който не го е познавал само той може да говори лошо за него.Просто имаше лошо обкръжение.Много жалко!!! Той е господин Михов!
2
 
31
 
! Отговори
45936 преди 13 години
убитият е загинал от естествена смърт.
1
 
12
 
! Отговори
Г. ИЛИЕВ преди 13 години
И КАК ЩЕ СЕ ПРЕБОРИМ С МАФИЯТА МОЛИМ,КОГАТО ГРАНИЦАТА ВЛАСТ-МАФИЯ Е ТВЪРДЕ РАЗМИТА.ОСОБЕНО СЕГА. СПРАВКА МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, С НЕИЗВЕСТНИТЕ ЗА СЕГА ПОТРЕБИТЕЛИ НА КОНСУЛТАНТСКИТЕ МУ УСЛУГИ, НЕЯСНИЯТ ПРОИЗХОД НА ПАРИТЕ ЗА ПРОСЛОВУТИТЕ МУ 6 АПАРТАМЕНТА И МАСОВИЯ ЛЮБИМЕЦ НА БЪЛГАРКИТЕ.И НАИСТИНА КАК СЕ ИЗПОЛЗВАТ СТОТЕ МИЛИОНА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ.ТОЗИ ЧОВЕК Е БИЛ "НА СЛУШАЛКИ". Е И?! КАКВО СЕ СЛУЧВА?
3
 
18
 
! Отговори
IND преди 13 години
Само не ми казвайте, че ревете за Мишо Бирата. Нека и други себеподобни да го последват!
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...много,много съмнително - който застане на пътя на Гоцю има нещасна съдба!историята помни и други примери!
3
 
23
 
! Отговори
БАЙ ТИЛЕ преди 13 години
СЕГА БОКО НА КОГО ЩЕ СЕ ОБАДИ. ДА ВИДИМ. ПО ВРЕМЕ НА НЕГОВОТО СЕКРЕТАРСТВО, ДОСТА "ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИ БИЗНЕСМЕНИ"/ПРЕДИМНО ОТ ВИС-ЗАЩО ЛИ?/ ПРЕДАДОХА БОГУ ДУХ.НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО- ЕДНИ И СЪЩИ АКТЬОРИ,ЕДНИ И СЪЩИ СЦЕНАРИИ И СЦЕНАРИСТИ. СКУКА, СКУКА....
0
 
13
 
! Отговори
ANONIMEN преди 13 години
Vij kakvo stava s horata kogato se namesi imeto na Boiko Borisov Mutrata....*** DARJAVATA
5
 
13
 
! Отговори
Крими преди 13 години
Съболезнования единствено на Боби Цанков...всички останали са бандити....следователно са заслужили смърта си
1
 
13
 
! Отговори
Ингилизин преди 13 години
Какво беше времето вчера и днеска преди обед над страната - дъждовно.Какво ползват в Лондон при дъжд - чадър.Чудно дали са го посрещнали с чадър пред входа на хотела?!Един българин преди години имаше нещо общо с някакъв български чадър...
0
 
12
 
! Отговори
Бишо Мирата преди 13 години
Ако бирата стане по-скъпа от бензина, ше пием бензин!
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Инфарктирали ли са го ?
1
 
16
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Гузен негонен бяга.Много хора са ме видели в заведението, за Мишо Бирата знам от пресата, защити се депутатът от ГЕРБ"Не познавам Мишо Бирата. Знам само името му от пресата. Никога не съм закусвал, обядвал или вечерял с него. Запишете си го с дебели букви!", защити се депутатът от ГЕРБ Емил Димитров по повод появилите се слухове, че е вечерял с бирения шеф Михаил Михов вечерта преди смъртта му.За да потвърди алибито си, народният представител дори даде пълен отчет на БЛИЦ за изминалата нощ. "Вчера не съм напускал София. Вечерях с приятелска компания. Бях в Студентски град в едно заведение до полунощ. Със сигурност много хора са ме видели. След това се прибрах право при жена си", обясни Димитров.По-рано днес в телевизионното предаване "Часът на Милен Цветков" журналистът Явор Дачков обяви, че Михаил Михов е вечерял във вторник вечер с Емил Димитров в Правец. За близко познанство между депутата и мъртвия вече бизнесмен пък съобщи лидерът на РЗС Яне Янев.
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РЗС: Само Бойко Борисов знае истината за смъртта на Мишо Биратаmeto76.blog.bg/politika/2011/03/30/rzs-samo-boiko-borisov-znae-istinata-za-smyrtta-na-misho-bir.719301
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До clearlyКарай! Ще назначат друга бира , която да продължи"делото" му. Забелязвала ли си толкова изтрити постинги в този сайт както под тази статия?:)
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Простотия до шия! Какво друго от симпатизанти на мизерни партии и хейтъри...
0
 
5
 
! Отговори
clearly преди 13 години
до 1140.Бирата откакто стана собственик на хотел "Дунав плаза" в Русе ,реномето му падна доста.Същият закупи от общината терена отстрани до паркингът за 200хил лв.на който щеше да строи СПА комплекс преди години ,но уви като хлътна доста мечтата му увяхна.
3
 
6
 
! Отговори
gerb преди 13 години
nai posle edna hubava novina
0
 
24
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Мястото на инцидента със сигурност ще предизвика много коментари.Времето, за което се взима разстоянието от Правец до София е точно 30 минути с нормален, съвременен автомобил. За чии дявол Миков е решил да нощува в хотела на Валентин Златев? Как така подозрително бързо бе установена причината за смъртта му? Нещо да ви напомня на случая "Ахмед Емин"? Тогава още дошъл-недошъл на мястото, Павлин Димитров обяви, че е самоубийство. Борисов е доста стреснат от случката и затова реагира първосигнално и объркано на въпросите на журналистите. Кълбото дълго ще се разплита.
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Верно ли Бойко е казал ,че няма да има показни убииства??Аз се сещам поне за три такива показни убииства от както управлява ГЕРБ..Между другото тия 100 000 000 за подслушване са с единствената цел - Бойко да бъде предпазен от евентуален атентат.Америка пребори мафията си преди 100 години,а България кога ще го стори това..??