Свещичка в тортата на ГЕРБ

Деца от Пещера: Не знаехме за играта!
19 апр 2011 20:25,
219
Свещичка в тортата на ГЕРБ
За добре свършената работа - по парче торта "ГЕРБ". Снимка: Булфото

"Когато отидохме на състезанието, ние не знаехме, че то се провежда под патронажа на ГЕРБ. Бяха ни поставили логически задачи, които бяха забавни, но всички се учудихме, че на края изписахме изречението "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

Това разказа пред Dnes.bg десетокласникът Николай – ученик от Професионалната гимназия по хранително вкусови технологии "Атанас Ченгелев" в Пещера.

В началото учениците не обърнали внимание, когато с букви изписали абревиатурата на партията на премиера, но скандалът се раздухал, защото съученичка на Николай споделила с майка си как е минала състезанието.

"Жената ми звънна, аз говорих със сина ми, свързахме се и с други родители, останахме потресени как може невинни деца да се използват за каквато и да е политическа кауза“, възмути се пред кореспондента на Dnes.bg майката на Николай.

"Идват избори, но това, което става е манипулация над подрастващите. На всичко отгоре са били черпени и с торта, на която пишело ГЕРБ", сподели още майката Мария Куртева.

Кметът на Пещера Стилян Версанов за пореден път бе категоричен, че не е участвал в организацията на състезанието и не е знаел какво ще се случи в неговия край.

Той бил поканен само на връчването на наградите.

Още по темата

"В момента се извършва проверка, ще има и други наказани, ще обявим резултатите утре. Ще има уволнени“, закани се Версанов.

Той вече отстрани шефа на общинска комисия за борба с противообществените прояви, който е организатор на ученическото състезание.

Градоначалникът на Пещеря обаче обяви, че поднася своите извинения на учениците и техните родители.

Скандалът разтърси и местния Общински съвет.

Според независими старейшини учители и директори също са знаели за готвения финал, но се съгласили да участват „в това безумие“,  заради страх от загуба на работните си места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: гр Пещера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
2
 
! Отговори
честито българи преди 13 години
Герб нямат собствен вестник, по простата причина, че всички вестници са тяхна собственост или са под по-силна от цензурата през комунизма. В България е в стадий на финансова диктатура. Пропагандата свърши своята работа и е със затихващи функции. Избери сега ново начало или нови 45 г.
207
2
 
2
 
! Отговори
e, да преди 13 години
Неприятно, че и грозно и отблъскващо, ама това ли е най-големият проблем в държавата ни ? Не е ли по-страшно, че крадци на милиони са освобождавани от съда, при /по всяка вероятност/ свършена през пръсти работа на прокуратурата ?Не е ли по-страшна наглостта на "правоимащите" ? Тоталната мизерия, особено в по-малките селища, наложена от управляващите ни /крадящите ни/ през последните 20 г. ?
206
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Родителите да заведат дело срещу организаторите. Ако моето дете беше там така щях да направя. Недупостима е тази пропаганда пред непълнолетни, без изобщо да са били предупредени родители и деца за какво става въпрос. Не може така това е безобразие. Утре може на друга състезание да отворят отговора "Малборо. За исниския мъж!" или "Продължавай! Джони Уокър!" според законите в БГ това е забранено, политичиската пропаганда сред подрастващите без право на глас разрешена ли е!?
205
0
 
10
 
! Отговори
до "дедо йоцо&q преди 13 години
Толкова ли не можеш да направиш разликата.В единият случай родителите които са законни представители и настойници на децата са им облекли фанелки и са им дали знаменца , а в другия случай в една държавна институция , където децата са изпратени да се учат ,умишлено им е наложено да правят пропаганда за ГЕРБ , без дори да разбират какво става.Типично мутренско - милиционерски похват.Остава и в Конституцията да се напише , че държавата това е ГЕРБ/ГРОБ/, за национален герб да изберем картофа и о.к
204
2
 
1
 
! Отговори
дедо йоцо преди 13 години
абе не помните ли,че съвсем скоро,на Бузлуджа,децата на участвуващите В сбора носеха партийните знаменца ,а някои и фланелки с цвета и логото на БСП?Що за забраванковци сте или пак преднамерена демагогия.Освен това,дпоред мен и ГЕРБ и СДС и ДСБ и ДПС и БСП имат общ корен,с малки различия и пропуски - ДС.Останалото е прах в очите на народа.
203
0
 
3
 
! Отговори
Оценката преди 13 години
Има ли някъде обобщена информация за броя на бившите членове на БКП, които в момента членуват в ГЕРБ?Става дума за целият състав на партия ГЕРБ и от тях за всички, които са членували в БКП! Публикуването на такава информация ще обясни много от събитията, като това.
202
7
 
3
 
! Отговори
do 205 преди 13 години
Пише се ГЕРБ ***! Аз не мога да разбера кои плаща на тея комунисчета в тоя глупав сайт да проповядват религията на 20 годишната малоумщина която сътвори БСП в тая държава!!!
201
2
 
2
 
! Отговори
tctctc преди 13 години
do 195Ne trperqt ot Gerb,a mrazqt Gerb!!!
200
0
 
8
 
! Отговори
Мирко преди 13 години
Герберче да се наричам,първа радост е за мене!
199
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що пак прозира поговорката: "крадеца вика: Дръжте крадеца" Само преди 2 години още не беше започнала кампанията за избори и ректора събра целия институт да ни приказва едно червено *** колко е хубаво, когато са бсп на власт, дори и бюлетини ни раздаде... Тогава това беше нормално, а сега вече не е.... юМръсни комунистически *** като дезенформирате и лъжете, поне се вижте сами преди да нападате другите!
198
2
 
12
 
! Отговори
ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ преди 13 години
Малийййй, каква безпомощност лъха от изказванията, какво безсилие на гейбърите. . . просто сте жалки. . . . или както казваше някой "ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ"Ало-о-о, Централата на ГЕРБ.Ако плащате добре - можете да си намерите по-добри хора да дращят по форумите. Ако не плащате добре - по-добре си спестете и тези пари, които давате, щото тези дървета тук нищо не правят (принципът е: малко дал, ама нищо не взел).Ако пък тези тук не са платени - това вече е за обяснение от специалист психиатър.
197
1
 
9
 
! Отговори
енергична простотия преди 13 години
С две неща се обясняватуй, което става днесенергична простотиясъюзена с интерес
196
4
 
25
 
! Отговори
Гласувай съвест преди 13 години
Пред тея спирачки няма!!!Да изритаме Герп (+)Да възвишим Герп (-)
195
1
 
14
 
! Отговори
Безсрамен преди 13 години
Абе Боко ако беше лентичка още да я реже и немаше да се срами, а сега срам го било.....А и беше го срам и от полицията и от цецко и полицейщината в Кърджали ..... ама вече не го е срам...
194
10
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
*** нямат право да се обаждат...........нали те ни клатеха с ЧЛЕН ПЪРВИ......Другите партии могат да критикуват понеже не са избивали неудобните и устроивали смешни процеси, нито са ни продавали на рашките
193
4
 
4
 
! Отговори
Само Биекапие!! преди 13 години
Който не познава Сибир, не познава СССР! (Лозунг от "Интурист")Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията (Тодор Живков)Всички комунисти - под земята! (Лозунг в мина)
192
1
 
11
 
! Отговори
бай Ганя преди 13 години
Еййййййййййййййййййййййй големи мекерета се извъдиха тия чешити от ГЕРБ. Бащата на народа БОЙКО=СТАЛИН=ДИМИТРОВ :))))))))))))))))
191
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
195, щото са от най-долните и крадливи ***! А кой нормален и здравомислещ човек не би треперал от страх, след като тези се опитват да реставрират най-ненавистните идеи от комунизма?!
190
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"учители и директори също са знаели за готвения финал, но се съгласили да участват в това безумие, заради страх от загуба на работните си места."Значи са *** дето се крият - в нелегалност минали заради пари!Увулнявай Бойко, до кокал режи! Народа е с тебе! МАчкай червената ***!
189
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Майка:- Защо синът ми има двойка?Учителка:- Защото е писал, че човек е произлязъл от маймуните!Майка:- И какво, нали така е според Дарвиновата теория?!Учителка:- Да, но темата на състезанието беше "Бойко Борисов - баща на съвременното човечество!"