"Атака" опорочи честването на баташките мъченици

Прекъснаха празничната програма за митинг, разрешен за по-късен час
Обновена: 17 май 2011 16:06 | 17 май 2011 16:05,
256
"Атака" опорочи честването на баташките мъченици
Преди дни в църквата-костница "Света Неделя" бе извършен ритуалът "измиване и помазване" на костите на мъчениците от Батак. Снимка: БTA

Симпатизанти на „Атака“ предизвикаха скандал в Батак в деня, в който за първи път се почита паметта на новомъчениците от Баташкото клане.

Атакистите не дочакаха да приключи празничната програма на общината и в 13,00 часа започнаха да издигат сцена за организиран от тях митинг.

Проявата им обаче не е била разрешена за този час, а намесата на полицията предизвика гнева на хората на Волен Сидеров.

„Бяха много арогантни, казаха, че никой не е в състояние да ги спре“, коментираха пред Dnes.bg очевидци на грозната сцена.

Още по темата

От община Батак обясниха, че „Атака“ е получила разрешение да проведе митинг в града, но в 18,00 часа, след като приключат литургията и празничната програма след нея.

Все пак атакистите проведоха митинга си, а мажоретките и певците, които трябваше да излязат на сцената на площад „Освобождение“, изчакаха словата да приключат, за да изнесат концерт.

Лидерът на партията Волен Сидеров не бе открит за коментар.

На днешния 17 май Българската православна църква почита паметта на избитите в Баташкото клане.

В началото на април Светият синод канонизира за мъченици българите, убити през 1876 г. в Батак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сегашните ВМРО-та НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ИСТИНСКОТО ВМОРО ония са били българи а на сегашните само има дай за *** и турци да дърдорят Е ВЕРНО Е ЯНЕ САНДАНСКИ НА ТУРЦИТЕ И ПОТУРНАЦИТЕ ИМ Е РАЗПЛАКАЛ МАЙЧИЦАТА да можеха да станат и на ОМОВЦИТЕ И НА ОНИЯ *** В СКОПИЕ ЩЯХА ДА ИМ ОБЪРНАТ НОСОВЕТЕ НАОПАКИ ДА СЪБИРАТ ДЪЖДОВНА ВОДА ЗА СЕДЕМТА СУХИ ГОДИНИ ,това сегашното са популистки циркове не е патриотизъм
127
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те *** от атака какво ли не опорачиха.
126
1
 
9
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
"Мажоретките и певиците" ... все едно за поп-фолк концерт става въпрос. Колко лесно се манипулират хората като вярват на "журналистите" от днес.бг. Първо, че "мажоретките" са ансамбъл и изпълняват народни танци и второ, че "певиците" са народни певици ! Аман от медии на Ахмед Доган, ДПС е партията с най-много собствени медии, Ирена Кръстева ги притежава вече почти всичките, а жалкото и синче, депутат от ДПС и дава статиите, за които да се пише. Гадни еничари.
125
0
 
3
 
! Отговори
bzb преди 13 години
До 115. Наистина е обидно. Ама не защото плочките са от Турция, а защото сме толкова мизерни, че и това не можем да произведем.
124
2
 
4
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
Кога медиите атакуват една партия ? :)
123
5
 
9
 
! Отговори
bzb преди 13 години
Гледам за турци се говори тука... Простотията в Батак обаче си е била чисто българска.
122
4
 
4
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
Фанатици срещу нацисти....ей на това му се вика пълен цирк!
121
0
 
3
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
121 аз цитирах 99-ти.А като не са организирани от тях, що правят беля тия ***?
120
5
 
8
 
! Отговори
ВАНЧЕ Михлюзов преди 13 години
Незнайно що и тези терористи от ВМРО се обаждат и не си затворят плювюлниците. Те не стига, че клаха и Помаците и Турците през 1912г. и 1913г., ами изколиха и голяма част от интелигенцията на Българите, а тук и те почнали да плямпат. Ай, сберете се Атакистите и си направете койлиция както с Гербистите.
119
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вие не СТЕ ПАТРИОТИ,вие сте злобници,за нещастие и разните ВМРО-та се превърнаха в имитатори на *** като тия от НФСБ ей Богу аз ще разбия устата на всеки ,който обижда българите,но заявявам,че "патриотарите"кресльовци,които нямат мярка в демагогията са ми противни.Дори смятам,че водещите в Скат и привържениците на Атака и НФСБ са от пещерен антикомунист до пещерен интернационалист/борец против фашизма/т.е.двете лица на една чума комунистко-фашистката,много злоба,много отрова без мярка
118
2
 
4
 
! Отговори
до 116 преди 13 години
Само че тържествата не са дело на Атака.)))
117
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от българи мохамедани са убити батачани
116
3
 
10
 
! Отговори
баф мааму преди 13 години
ВСИЧКИ СА САМО МАСКАРИ. И ВМЕСТО ПОЧИТ И ПРЕКЛОНЕНИЕ ,ПАК ПОЛИТИКИ,МРЪСОТИИ И ГНУСОТИИ. НЕ СИ ПРАВЕТЕ ПИЯРИ СЪС СВЕТИЯТ ПОДВИГ НА ДЕДИТЕ .ДОКАТО НЕ СЕ ОПЛЮЕМ И ОПОРОЧИМ НЕ МОЖЕМ-НЯМА НИЩО СВЯТО ЗА АЛЧНИТЕ ПОЛИТИЦИ. ЗАТОВА Б Ъ Л Г А Р И Я СИ ОТИВА ПРИ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ-ДЕДИТЕ НИ. ТЕ ЩЕ Я СЪХРАНЯТ.
115
3
 
7
 
! Отговори
Siviyat vilk преди 13 години
Siderov go nyamase v mitinka. vzel si zaplatata ot DPS, i otisil da se..... v Amsterdam
114
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много болни хора имало тук , имам предвид тези, които се представят за турци и македонци, които си правят кефа на гърба на българските трагедии. Не знам дали е просто провокация или не, но по-добре не им обръщайте внимание и ги подминавайте. Нека по-умния отстъпи!
113
0
 
8
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
///Това е все едно някой ваш близък като почине и на годишнините от смъртта му да организирате купон с музика на живо, кебапчета и радостни подпийнали познати да са забравили за какво са там и да викат през масата "Наздраве"///Точно в десетката!!!Партия на болните мозъци с Болен мозък начело.
112
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Атака и едни нови клонинги сега НФСБ/Национален фронт за спасение на България/ на бившите ортаци на Атака са направо "неуред"особено тия от НФСБ са уникум,ако искате да се уверите колко *** и злобен народ живее в България гледайте някое от безкрайните апокалиптични предавания на Скат-ШОК И УЖАС!!!нормален човек може ли да изтърси нещо подобно"плочките за новия площад на Нова Загора били произведени в Турция а това било гавра с паметника на български войн,който бил на тоя площад/"патриоти"....
111
1
 
4
 
! Отговори
до !!! преди 13 години
Много лесно започваш да викаш на сънародниците си ***, само да се ядосаш малко... Ако живееше по турско щеше да си платен предател.
110
4
 
17
 
! Отговори
до Кукловод преди 13 години
Всъщност Атака е проект на ДС, точно както и ДПС, съответно заплатите и на Доган, и на Волен идват от ДС. Поинтересувай се малко как стоят нещата.
109
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как пък в тази партия се събраха само ***, во главе с Волен Сидеров. Ама и на хората не им ли писна да гласуват за тях. Как за толкова време няма нищо смислено свършено от тази партия.