Борисов повиши интереса към картофопроизводството

С 42-ма фермери са се увеличили поискалите субсидия от ДФ "Земеделие"
31 май 2011 12:22,
83
Борисов повиши интереса към картофопроизводството
Снимка: Архив Булфото

За субсидията за закупуване на посевен материал от картофи – реколта 2011, са кандидатствали 407 земеделски производители, съобщиха от Министерството на земеделието.

Интересът към схемата тази година е завишен. За сравнение, през 2010-а 365 земеделски стопани са получили субсидия. Те са произвели 17 005 дка картофи за консумация и 2991 дка за семепроизводство.

Тази година очакванията само от субсидираните стопани са да се засадят общо 22 765 дка картофи за консумация и 4037 дка за семепроизводство.

В началото на май Управителният съвет (УС) на ДФ "Земеделие" отпусна за държавната помощ бюджет в размер на 1 552 900 лв. за подпомагане на картофопроизводителите.

Средствата за конкретните земеделски производители ще бъдат договорени, след като се определи размерът на субсидията на декар от УС на Фонда.

Максималната площ, за която един земеделски производител може да сключи договор с фонд "Земеделие" за купуване на посевен материал за семепроизводство, е 80 декара, а минималната – 5 декара.

При картофите за консумация условията са максимална площ за засяване – 150 декара, а минималната – поне 5 декара.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: субсидияДФкартофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
13
 
10
 
! Отговори
ДО 31 преди 12 години
ГЛУПОСТИ.БОЛШЕВИШКИ МАНИПУЛАЦИИ,ПРОПАГАНДИ,ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ.НИЩО НОВО.САМО ГЕРБ.
34
4
 
6
 
! Отговори
поля преди 12 години
рейтингът на Борисов ще се срине тогава когато има алтернатива. Докато това са старите муцуни, сриването на рейтинга е само голи цифри и процентчета
33
5
 
6
 
! Отговори
.............31 преди 12 години
А рейтингът на тройната коалиция +ДСБ ,се вдига на ......минус 6%/-6%/.ха ха !
32
16
 
6
 
! Отговори
partizanina преди 12 години
БОЙКО-ПРЕЗИДЕНТ.
31
0
 
21
 
! Отговори
нали преди 12 години
Българите да садят картофи ,а *** да ги берат ,....голяма далавера а, има ли логика ?
30
0
 
5
 
! Отговори
картофен бацил преди 12 години
смейте се,смейте се....ако съм на ваше място ще се заредя с тоалетна хартия
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рейтингът на Борисов се сринал с още 6% за два месеца. Основната тема за българите е икономическата кризаС 6% е спаднала подкрепата на избирателите за премиера Бойко Борисов през последните 2 месеца. Това сочи проучване на държавната социологическа агенция НЦИОМ. Според проучването за последните една година одобряващите работата на Борисов намаляват с цели 14 %. Подобна негативна тенденция се забелязва при повечето министри в правителството, като най-нехаресвани са Симеон Дянков, Маргарита Попова и Стефан Константинов. Въпреки това ГЕРБ запазва предимството си пред останалите партии и ако изборите бяха днес партията на Борисов би спечелила 30% от гласовете на избирателите.Според НЦИОМ БСП биха получили 16 %, ДПС 8 %, "Атака" 4 %, Синята коалиция 2%. На други партии симпатизират 3 %.Анализът на социолозите сочи, че в ГЕРБ и БСП в равни степени има разочаровани симпатизанти, но електоратът на БСП е по-твърд, отколкото на ГЕРБ, въпреки процентите. За първи път състоянието на ГЕРБ налива самочувствие на избирателите на БСП и левият избирател започва да трупа самочувствие.Данните показват, че няма промени в дела на българите, които искат да гласуват за нова партия. 49 % от интервюираните, които твърдят, че са разочаровани от политическата партия на която симпатизират, биха гласували за нова, различна партия. 25 % са на мнение, че биха подкрепили нова партия, която не къса връзката си с избирателите след изборите и изпълнява обещанията си от предизборната платформа. 65 % не смятат, че нова партия има някакви шансове.Желание да гласуват на президентските избори са декларирали 72 % от българските граждани. Според НЦИОМ - в този период преди изборите е нормално да има такава мобилизация, но се очаква процентите да спаднат. На изборите за кметове на общини 75 % декларират, че ще гласуват. С 5 % по-малък е делът на твърдящите, че ще гласуват за общински съветници.Данните показват, че най-важният въпрос за хората е икономическата криза. Според две трети от българските граждани, през последната година животът им се е променил към лошо. Материално по-зле се чувстват хората между 30 и 50 години и хората над 60 години. Една пета от българите смятат, че никога няма да излезем от кризата.26 % от анкетираните се страхуват от безработица, като отговорът е масов за жителите на всички населени места извън София. 10 % се тревожат от състоянието на престъпността и корупцията, а 6 % от състоянието на здравеопазването. Жените и възрастните хора са много по-чувствителни към състоянието на корупцията и състоянието на здравеопазването.
28
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко да стане министър на картофите.Тогава ще спрем вноса на картофи от БРАТСКА Турция!
27
11
 
10
 
! Отговори
Призив преди 12 години
Народе мой! Да засеем по един картоф в задния двор на всеки позитанец !
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога ще повиши интереса към увеличаване на доходите и изравняване на субсидиите с емропейските?
25
2
 
11
 
! Отговори
Да не би преди 12 години
Сигурно става дума за картофите които произвеждашеСАМОКОВЕЦАПриел бизнеса и се загрижил
24
1
 
5
 
! Отговори
за 22 преди 12 години
Ти да не си адвокат ? Защо на крадците казваш -луди ??!!
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОКО ЩЕ СМЕНЯ ТИКВАТА СИ С КАРТОФ
22
13
 
7
 
! Отговори
НОВИНА преди 12 години
"Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков е постъпил в психо- болница, имал сериозни проблеми с алкохола, спешно потърсил лекарска помощ."ТОВА ---ДОБРЕ .АМИ ОСТАНАЛИТЕ ЛУДИ ОТ БСП КОГА ЩЕ ГИ ПРИБЕРАТ И ТЯХ.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
козата е майстор-яде трънки,*** маслини :)
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви картофи,бе?Сеете мутри и добивите ви са от локуми!Това журналята сте такава продажна и бъзлива гилдия,че вече на всички ни се повръща повече от вас,от колкото от апологета ви.Гладни изтривалки на миризливите зелени чорапи стърчащи от маратонките на спортсмена.
19
5
 
21
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
ЕЙ ЧИ СЪМ ПРОСТА КАРТОФЕНА-МУТРА...ИМА ЛИ ОСТАНАЛИ КОМПИРИ, ДА ГЛАСУВАТ ЗА МЕН, ЧИ ИСКАМ ДА ВИ СТАВАМ И ЦАР, ПАРДОН - ПРИЗИДЕНД
18
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЪЛНА МОБИЛИЗАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ И ДА ДОУНИЩОЖИМ ПАРТИЯТА НА МАФИЯТА---ГЕРБ. САМО В ТОВА Е СПАСЕНИЕТО....И БОЙКО---В ПАНДЕЛАТА----КОЕТО Е НЕИЗБЕЖНО .. САМО ПРОКУРАТУРАТА ДА ГО РЕШИ.
17
8
 
24
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
КАЗАХ ВИ:- "КАТО НЯМА КАКВО ДА ЯДЕТЕ, САДЕТЕ КАРТОФЕ, АЗ ЦЯЛ ЖИВОТ СЪМ ГО ПРАИЛ"В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА ЖУРНАЛЯТА ПИШАТ:"Борисов повиши интереса към картофопроизводството"СЕГА ВИ КАЗВАМ:- "КАТО НЯМАТЕ ПАРИ, ТЪРГУВАЙТЕ С АМФЕТАМИНИ, КОКАИН, МАРИХУАНА И ПРОЧИЕ ДРОГА. ОСВЕН ТОВА ПРАВЕТЕ КОНТРАБАНДА С ГОРИВА. ВИЖТЕ МЕ МЕН - АЗ ГО ПРАВЯ ЦЯЛ МУТРЕНСКИ ЖИВОТ И СЕГА ИМАМ ПАРИ"
16
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЪЛНА МОБИЛИЗАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ И ДА ДОУНИЩОЖИМ ПАРТИЯТА НА МАФИЯТА---БСП.САМО В ТОВА Е СПАСЕНИЕТО....И БОЙКО---ПРЕЗИДЕНТ----КОЕТО Е НЕИЗБЕЖНО .. САМО ТОЙ ДА ГО РЕШИ.