Шофьорът на автобуса убиец: Не съм заспивал!

Мъжът е задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна
Обновена: 15 юни 2011 17:06 | 15 юни 2011 15:50,
137
Шофьорът на автобуса убиец: Не съм заспивал!
Снимка: Булфото

"Не съм заспивал, ужасèн съм от случилото се".

Това са думите на 43-годишния шофьор Светослав Димитров, управлявал злополучния автобус, пред полицията.

Мъжът твърди, че няма вина за инцидента и че всичко е станало много бързо. Шофьорът е в добро състояние, но е шокиран от инцидента.

"Мъжът е задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна, а резултатът от теста за наркотици ще бъде известен до дни", съобщи на пресконференция директорът на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

"Едната версия за причиняването на тежкия инцидент е заспиване на шофьора, а другата – техническа неизправност", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Още по темата

Първоначалните данни сочат, че автобусът не е карал със скорост, по-висока от 100 километра. Експертите са категорични, че водачът е изгубил управление над превозното средство, то се е преобърнало и тогава се е запалило.

"До края на деня наблюдаващият прокурор ще прецени дали да повдигне обвинения срещу шофьора на автобуса и дали да удължи мярката му за задържане под стража на 72 часа", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Той съобщи още, че е образувано досъдебно производство за причиняване на престъпление по непредпазливост чрез превишаване на правилата за движение, при което е настъпила смърт на повече от един човек.

Магистратите са възложили да бъде изготвена щателна техническа експертиза на превозното средство, в което загинаха 8 български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
3
 
! Отговори
do 67 - Joro преди 12 години
Ima znachenie i neiska pitane !Ako ne e imalo nito edin patnik musulmanin, 60% tova e tiahna rabota.A vlaka predi godini kak se zapali ? Na kogo beshe rabota ? Mejdu patnicite imalo li e musulmani ? Sigurno NE ! Otvorete ochichki !
71
3
 
25
 
! Отговори
Край преди 12 години
Юрист съм. Не мога да разбера какво кара хората винаги да търсят виновен в една ситуация. Някога просто виновен няма. И тогава агресията е излишна. Справедливост няма.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган е виновен, да го обесят този бей самозванец....
69
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Икарусите в София са на 23 г. (1988 г.).Има и по стари сигурно, но на един му прочетох на стъклото произведено 1988 г.Та при 23 годишен раздрънкан автобус, произшедствието е въпрос на време.В България няма кой да защитава работниците от своеволията на шефовете.Ако ти кажат - "или ще караш този таралясник, или вън" какво правим?Трябва да се създаде комисия за защита на работниците.Иначе се случват и трудови злополуки на работното място, но се покриват набързо.Докато не дойде денят и не стане мазало.После кой бил виновен.Ами най-лесно е да се обвини шофьора, фирмата да си измие ръцете и готово.Има мафия в България.И винаги за всичко е виновен работника.А работодателя винаги е невинен.Да сте чували за осъден работодател в България?Защото аз не съм.
68
8
 
1
 
! Отговори
mom4il преди 12 години
nadua cd do duka i sas 180 perdasha ,nema magistrala,nema selo,grad pot 120 ne padam,golfa mi e tuning kato osa e
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе как се троши ГРЕДА на шасито? Шофьора е виновен, нали, макар че е спирал и е почивал, а най-вероятно дори не е карал преди почивката.А бургаската фирма с чий лиценз е превозвала?? Защо шефа й вече не е в следствения? Тая прокуратура трябва да я изправят до стената, всичките начело с Велчев са за разстрел!
66
2
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
до 63А какво значение има?
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че то в България вече не остнаха Християни, имало е я....
64
3
 
4
 
! Отговори
шофер преди 12 години
Аз смятам че самата пътна настилка е решаващ фактор в случая. Конкретно в този участък асфалта е ужасен, и наистина може да предизвика какви ли не поразии.
63
2
 
9
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Фирмите проевозвачи са от обръча фирми на скрития коалиционен партньор на Боко Ахмед Доган Ефенди... за това контрол НЯМА, трябва да иамса максимални печалби..... уж щеше да има контрол след инцидента БАКАДЖИКА, но тогава Доган Ага подпираше Сергея... така че, забравете, жалко за загиналите... мир на душите им...
62
8
 
3
 
! Отговори
samo edin vapros ? преди 12 години
V avtobusa imalo li e musulmani ?
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е виновен шофьора, виновен е само Иван Костов....
60
4
 
6
 
! Отговори
ot Israel преди 12 години
Zashto izkluchvat veroiatnosta ot ATENTAT ? Moje da e streliano v gumata ili da e postaveno neshto za da predizvika incidenta.Dori i da ima neshto shte go premalchat glupacite za da niama etnostno naprejenie.Balgaria niama opit v tezi neshta.Tova sa palni ***. jalko za horata.
59
7
 
3
 
! Отговори
58mi преди 12 години
4e ko da ma i sram,*** ili balg ima li zna4enie,tuka si4ki sme na edna lotka,naro4no na nadahvat idni sreshtu drugi i ni gledat seira
58
1
 
16
 
! Отговори
Ядосан преди 12 години
Шшшшш алоооо, не е ли време да се позатегне контрола и над фирмите превозвачи и над сервизите, които извършват техническите прегледи, или ще чакаме България съвсем да се изпотрепе по пътищата. За състоянието на пътищата няма да коментирам. За манталитета на българския шофьор - също!
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
номер 56.57 пиши грамотно бе човек, вярно е това, което казваш, но не те ли е срам да пишеш като най-долен ***?
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne sa fashjtaite ,zas tes pari ne si struva da si riskuvash svobodata i jivota
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
taz profesi e takava s edinia krak si v zatvora ,inishto ne pravat tes nashte pone malko da garantiratna na shoviora zashtita
54
0
 
26
 
! Отговори
знам преди 12 години
В Бългрия куцо и сакато се натикса да има фирма за автобусни превози - то като са некадърни и подкупни само за това стават хората у нас, или за КАТ-аджии. Има хляб в бизнеса, защото Ж.П. линиите и превозните средства ни са в трагично състояние. Преди няколко години французите искаха, но не ни направиха TGV, защото на Доган и хората му щеше да им спре кранчето на лесните пари - ей затова, хубаво да знаете!!!
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората, които следят мобиле.бг поне да обърнат внимание на регистрационния номер, ако не правят разлика между модела на автобуса от Тракия и тези в мобиле.бг. Бог да прости загиналите и да помогне на живите!