Шофьорът на автобуса убиец: Не съм заспивал!

Мъжът е задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна
Обновена: 15 юни 2011 17:06 | 15 юни 2011 15:50,
137
Шофьорът на автобуса убиец: Не съм заспивал!
Снимка: Булфото

"Не съм заспивал, ужасèн съм от случилото се".

Това са думите на 43-годишния шофьор Светослав Димитров, управлявал злополучния автобус, пред полицията.

Мъжът твърди, че няма вина за инцидента и че всичко е станало много бързо. Шофьорът е в добро състояние, но е шокиран от инцидента.

"Мъжът е задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна, а резултатът от теста за наркотици ще бъде известен до дни", съобщи на пресконференция директорът на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

"Едната версия за причиняването на тежкия инцидент е заспиване на шофьора, а другата – техническа неизправност", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Още по темата

Първоначалните данни сочат, че автобусът не е карал със скорост, по-висока от 100 километра. Експертите са категорични, че водачът е изгубил управление над превозното средство, то се е преобърнало и тогава се е запалило.

"До края на деня наблюдаващият прокурор ще прецени дали да повдигне обвинения срещу шофьора на автобуса и дали да удължи мярката му за задържане под стража на 72 часа", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Той съобщи още, че е образувано досъдебно производство за причиняване на престъпление по непредпазливост чрез превишаване на правилата за движение, при което е настъпила смърт на повече от един човек.

Магистратите са възложили да бъде изготвена щателна техническа експертиза на превозното средство, в което загинаха 8 български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
22
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Дори и останал жив шофьора, за него живота е свършил вече.
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужасна трагедия!Бог да ги прости!
50
0
 
27
 
! Отговори
б преди 12 години
Какво означава "чрез превишаване на правилата за движение" ???? Автобуса е прецакан.. оставете човека намира и така не му е лесно!!! Сега от компанията ще бутнат пари и ще го натопят него..
49
0
 
40
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
НЯМА такъв термин "превишаване на правилата за движение". Днес.бг пак разцепихте мрака! А иначе шофьорът ще бъде осъден и то сериозно. Според нашия ЗДП шофьорите ВИНАГИ са виновни. Заради витиеватата фраза "несъобразена скорост". Може и с 50 да е карал, щом се е преобърнал автобуса значи скоростта е несъобразена, ерго шофьорът е виновен.
48
0
 
13
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Само че не е спукана гумата ами е счупена джантата - най вероятно от удара в мантинелата... Подобни поражения има и ако се счупи спирачен барабан - преди години пак ЕнтурТранс бяха полегнали на една страна заради счупен барабан - тогава се размина без жертви и ранени.
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
фирмата ентуртранс е собственост на турчин,живеещ в Бургас,няма нищо общо с Доган,освен рушвети може би,женен е за българка,свестен е по принцип,лично го познавам,юнион ивкони е на политици фирма и затова има хиляди маршрути и по-нови автобуси.
46
1
 
27
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Да бе, те пътниците няма да го видят, че е заспал. Чудят се кой да обвинят, вместо да видят състоянието на автобуса и на пътя.
45
0
 
5
 
! Отговори
semkov преди 12 години
,,te da si opravat patishtata i mashinite,,
44
0
 
23
 
! Отговори
Desislava преди 12 години
Нека всички бъдем съпричастни към тази зловеща трягедия, нека човешкото в нас ни води в този страшен свят, нека ни показва пътя. Дарявайте искра свтлина, всеки има нужда от нея! R.I.P.
43
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да ги прости. Шофьора не е можел да реагира. Който не е пукал гума в движение едва ли може да си представи колко безсилен може да е човек понякога.
42
0
 
19
 
! Отговори
semkov преди 12 години
ne mu zavijdam na 4oveka,sega she se ma4at da go izkarat vinoven ,firmata nema da priznae vina,kak e napraven pregleda na voziloto,koi e slojil podpis pod dokumenta,,izpraven,,tva e po vajno
41
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** (31) Фирмата ли е държала волана, че вината да е на фирмата? Ако автобуса е технически не изправен - в пътния лист има следните графи: Автобуса е технически изправен - механик / фамилия подпис/ Приех автобуса техн. изправен - шофьор / фамилия подпис/ Повече от ясно е че те носят отговорност! Ако са си затваряли очите за да не загубят работата си - сега ще им осигури и работа и квартира и работни дрехи за години напред!
40
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 12 години
Така е Възмутен обаче ако дойдат германци да проверят МПС тата в България всички ще трябва да ходим пеша. И аз съм се чудил на някой таралясняци по пътищата но и тия дето се возят в тях искат да имат "кола" .
39
1
 
15
 
! Отговори
поля преди 12 години
за сега изглежда, че се е случила трагедия, която не е причинена от конкретна грешка..Страшното е че толкова често се събуждаме със страшни новини, причинени от безотговорност. И изгиваме като мухи без време и без причина
38
0
 
7
 
! Отговори
semkov преди 12 години
ne karal s previshena skorost,ne narushil nishto,bez alkohol vkravta,prav i suh u4astak,e kvo go obvinqvat,tehni4eska neizpravnost e veroiatno,toi ne moje da nosi otg. za vsi4ko koeto stava v motora,ustr. itnt.
37
1
 
14
 
! Отговори
hahoo преди 12 години
Да се сложат черни кутии, като във самолетите и да се разчитат след това! Може и да е задрямал човека, я да каже кога е тръгнал от Бургас за София и къде , кога и колко е спал за последните 20 часа? В Европа автобусите имат ограничение по магистралите 90 км/ч, а тук карат с доста над 100! До сега защо нямахме магистрали, а сега май защо имаме?Жалко за пътниците!
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето превозвачи у нас си правят каквото си искат и са ненаказани знаете защо - а турските такива, те освен всичко, пълнят касата на Доган, за да може той да дерибейства- навремето си бях взела билет от ЮНИОНИВКОНИ - от София до Марсилия- ами за по-накратко минахме през Холандия, при това там се раздаваха по пътищата разни пакети на тъмни балкански субекти. Какво повече да си говорим...? От тогава пътувам със самолет, и то вече и не с България Еър, защото тях ако почна да критикувам пък...
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жалко за загиналите и техните близки съчуствам им :(
34
1
 
28
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
крайно време е техническите прегледи на превозните средства да се извършват в съответствие с европейските изисквания и собствениците да спрат да дават рушвети на инспекторите, за да ги пуснат. В Англия само заради това, че задният колан не работеше колата ми не успя да мине технически преглед
33
1
 
7
 
! Отговори
daaam преди 12 години
vqrno e reisa go ima v mobile.bg i ne e na 23god. kakto kazvat smotanqcite-zurnalisti,pone da si napravqt trruda da se informirat za voziloto nevezite pisalkarski