Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем

Днес ще оперират двама ранени, останалите са стабилни
Обновена: 16 юни 2011 14:54 | 16 юни 2011 11:36,
182
Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем
Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 43-годишния Светослав Димитров за смъртта на осмината загинали в зверската катастрофа на магистрала "Тракия".

Димитров, който е управлявал преобърнатото превозно средство, го грози затвор между 5 и 15 години, ако бъде признат за виновен.

Още по темата
16 юни 2011 07:00
136

"Престъплението, за което е привлечен, е за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост и причиняване на телесни повреди на повече от един човек", съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Случаят е квалифициран като особено тежък. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Димитров е с мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Днес се очаква двама от пострадалите пътници в катастрофиралия автобус да бъдат оперирани. Най-тежко остава състоянието на 46-годишната Албена от Бургас.

"Състоянието й е критично заради тежката черепно-мозъчна травма, дишането се извършва с помощта на апарат и медикаментозно се потиска съзнанието й", съобщи за Dnes.bg директорът на УМБАЛ "Свети Георги" доц. Карен Джамбазов.

Медиците се консултират със специалисти по неврохирургия, лицево-челюстна и очна хирургия, за да решат по какъв начин да продължат лечението на жената.

Други трима пътници ще бъдат оперирани в Клиниката по изгаряния. Една жена е на обезболяващи заради травма на гърба.

Останалите са контактни и състоянието им постепенно се подобрява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
17
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
трябва да се търси повече фирмена отговорност, в България е трудно да работиш за някого и да имаш претенции, понеже хората с такива ги уволняват, а в тези тежки времена всеки си работи и си трае, защото е лесно заменим, а работа трудно се намира
132
7
 
0
 
! Отговори
do 135 преди 12 години
Шофьора е виновен колкото и човек размахващ АК-47! Все едно тоя с автомата да се се оправдава че не е знаел че е зареден!
131
1
 
9
 
! Отговори
Ал преди 12 години
Съгласно действащите нормативни документи максималната възраст на таксиметровите автомобили е 10 години. А в тях се возят максимум 4 пасажери. Същевременно няма такова ограничение за автобусите , които превозват 50 пасажери.
130
2
 
16
 
! Отговори
PPP преди 12 години
В идиотска държава живеем! Какво е виновен шофьора, че са му дали стар автобус с износени гуми??? И какъв му е тоя шеф неоткриваем с европейска заповед за задържането му от преди време??? Не шофьора ами шефа му е за затвора, че е знаел за старите и износени гуми и въпреки това му се е досвидяло и не ги е сменил а го е пуснал рейса да превозва хора!
129
1
 
4
 
! Отговори
ДО ЕДНА ЖЕНА преди 12 години
Много си зле и далече от истината. Един мъж
128
1
 
9
 
! Отговори
126 преди 12 години
не ги интересува, важното е да има конкретен виновен, и то ако може да не е от наистина виновните, най-добре... виновен е, че иска да си храни семейството и работи... не виждам как като караш с позволената скорост и ти се спука я гума, я ти се скърши греда, как точно ще овладееш преводното средство и ще избегнеш катастрофа...
127
1
 
11
 
! Отговори
аожаож преди 12 години
Е то така се и очакваше! Шофоьорът ще издуха сумата, затова че е работил за 400-500лв. А къде е онзи 21 годишен турски гражданин - собственик на фирмата? Къде е онзи който му е дал лиценз, онзи който е дал документ че автобусът е технически изправен? Или ще стане като катастрофата в Ямбол - там се доказа, че спирачките на автобуса са били "поправяни" с тел и монета от 5 стотинки, но въпреки това единствения обвиняем остана шофьорът
126
0
 
4
 
! Отговори
Bai-Hui до 126 преди 12 години
1.За автобуси ограничението е 100км.2. В ЗДвП има един *** текст "движение с несъобразена скорост", който се използва за да обвинят шофьора във всяка една ситуация с фатален изход
125
0
 
10
 
! Отговори
:( преди 12 години
Шофьора може и да не е виновен в случая, но по мои наблюдения (редовно пътувам по същия маршрут) се шофира безобразно! Не може да возиш хора и да си позволяваш да караш по този начин. Станах свидетел веднъж как дори един шофьор (от др. фирма) говореше по телефона с едната ръка, държеше цигара и минерална вода в другата и подпираше волана с лакът! А за изпреварването на коли на магистрала даже няма да говоря. Искрени съболезнования на близките на починалите и успешно възстановяване на оцелелите!
124
1
 
9
 
! Отговори
Симона преди 12 години
а какво ще кажете за това че тази сутрин автобус на фирмата пак си е пътувал и е возил холана тази фирма която вчера цял ден медиите гърмяха че няма лицензче автобусите не минават преглед че шофьорите карат като лудиза това какво ще кажетекъде е държаватааааааааааааааааа
123
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
Ограничението е 130 км/ч за леки автомобили, за автобуси е 100 км/ч...
122
1
 
9
 
! Отговори
Стъно преди 12 години
Поредния абсурт.Човека не е бил пиян,не е превишил скороста и затова,че може би сам и нарочно е спукал гумата на автобуса го грози затвор м/у 5-15 год.Вярно,трагедия е това и трябва нещо да се направи занапред,защото надали някой може да върне времето.Но да търсят вината в някой който си е вършил работата безгрешно...????Някой пак иска да си измие ръцете и да замаже очите на хората с измитата мръсотия.....
121
2
 
7
 
! Отговори
Имам въпрос преди 12 години
Не съм особено запознат, но въпроса ми е следния: По телевизията казаха, че скоростта на автобуса не е надвишала 100 км/ч. На магистралата ограничението е 130 км/ч. За какво точно ще го обвиняват шофьора ???
120
0
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
шофьора ли е виновен за техническото състояние на автомобила? Той е обикновен нает работник1 казва му се този автобус е изряден сядаш и го караш! Не, той ще е бушона на бизнесмените от транспортния бизнес дето дърпат конците а не шофират1 ще е виновен шофьора ако катастрофата е по негова вина еко е пил говорил по телефон дрогиран отнел предимство..превишена скорост.Иначе това е безумие да овиняваш някого който няма как да е знаел за дефекти скрити на автомобила рейса в случая!
119
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако ще и Шумахер да кара 20-годишен пасат, таратайката си е таратайка - прави те донов на органи.
118
0
 
7
 
! Отговори
мда преди 12 години
ми то най-лесно така, измиваме си ръцете, осъждаме шофьора и продължаваме по същия начин както досега... изприказваме куп приказки като стане някаква трагедия и с това се приключва темата, до следващия път...а що стават такива неща и кой по веригата не си върши системно работата, кой го интересува...
117
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Дано това да е последния такъв случай и тези които трябва да се вземат в ръце и да направят така, че да не се налага да пътуваме в стари, счупени но евтини коли/автобуси по скапани пътища.Проблема е комплексен. И ДА, на места по магистрала Тракия пътя не е хубав, завоите лъжат, че могат да се минат с голяма скорост и ДА има ужасни шофьори. Аз лично като видя тир или автобус гледам или да го изпреваря или да съм на най-малко 100 метра зад него
116
0
 
2
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
И сега си е така, поне на книга! Има хора които вземат заплата и подписват насляпо документи че автобуса (камиона) е годен... И докато не стане беля е много трудно да бъдат уличени, за съжаление!
115
0
 
15
 
! Отговори
Милена преди 12 години
Преди да почнем да линчуваме някого, нека първо да разберем какво точно се е случило. Дали става дума за грешка на шофьора (превишена скорост на пример). Или става дума за неизправен автобус.За пореден път ме учудват коментарите тук - Първо да намерим виновен, да го осъвдим, а после ако трябва ще търсим причините за случилото се.Съжелявам за съдбата на починалите и пострадалите в тази катастрофа.
114
21
 
1
 
! Отговори
Една жена преди 12 години
За всеки отнет живот - Доживотна присъда, как так по непредпазливост. Качвайки се да управлява автобус, този *** е поел отговорност за здравето и живота на хората които вози, а за ранените - мин 20 години