Назначиха 110 асистенти на инспекторите по труда

С тяхна помощ ще се затегне контролът върху работодателите по места
Обновена: 30 авг 2011 11:47 | 30 авг 2011 11:47,
39
Назначиха 110 асистенти на инспекторите по труда
Снимка: Архив Булфото

Сто и десет асистенти на инспекторите по труда вече са назначени в дирекциите "Инспекция по труда" и в централната администрация на Главната инспекция, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Те нямат инспекторски права и ще изпълняват несвойствени дейности за самите инспектори, като така ще облекчат работата им.

Преди това новоназначените асистенти ще преминат през специализирано обучение, уточняват от министерството.

Целта е да се увеличи броят на проверките и обхванатите от контрола обекти, както и да се повиши разкриваемостта на допусканите нарушения на трудовото законодателство.

Още по темата

Асистентите са назначени по проект "Подобряване контрола на труда" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007–2013.

Проектът, на стойност 2 499 983 лв., е с продължителност 30 месеца и се реализира с финансовата помощ на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
fcc преди 12 години
vnimanie idvat onzi den i ni globqvat 4e sme bez kaski na obekta i v tova vreme glavniq inspektor be6e bez obuvki za sigurnost aidede da si kupqt sve6ti s parite ot globite maika im mresna
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредните пари изхарчени за простотии за да моат роднините на гладни местни политици и чиновници да си тъпчат гушите
38
0
 
1
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Пак с чужди средства се реализира ! Досега ако бяхте използвали по предназначение всички пари отпускани ви ей тъй безвъзмездно от ЕС , щяхте да сте едни от най-богатите в Европа ! Ама ЕС дава , но в кошара не вкарва !
37
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 35.Стига с тея анонимки!! Не трябва изобщо да се обръща внимание на анонимни сигнали, написани от чиста злоба. След като някой наистина е свидетел на нарушение на законите нека има достойнството да си напише името под сигнала, кото подава. Само в абсолютно полицеска държава се обръща внимание на анонимки, но ние сме си всъсщност точно такава.
36
0
 
5
 
! Отговори
Ахам преди 12 години
А вчера статия как се разраства чиновническата армия ,вместо да я съкращават.... За да се усвоят пари и обучение ще минават... Ако някой обикновен човек успее да се уреди за такова сладко местенце ,нека пише тук , специално ще го почерпя!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ СА НУЖНИ АСИСТЕНТИ ,ПРОСТО ОТВОТЕТЕ АНОНИМНА КУТИЯ ЗА СИГНАЛИ
34
1
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Ало Реалиста ! Повечето от нас работят без отпуски , с осигуровки на минималната и тва всичко от горките натиснати хора от средния и малък бизнес
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей тва е най сладката работа ...цял ден обикаляш по фирми и все на маса те посрещат-кеф ти уиски , кеф ти фътъчки и за довиждане някой левец взимаш Кеф!А и заплатка си имаш
32
1
 
9
 
! Отговори
антиреалист преди 12 години
РЕАЛИСТЕ А ТИ ЩО НЕ ДОЙДЕШ ДА ВИДИШ КАК МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС МАЧКА ХОРАТА. ОСИГОРЯВА ГИ НА 4 ЧАСА РАБОТЯТ ПО 16. НЕ СЕ ЛИ НАЯДОХТЕ. А СИГУРЕН СЪМ ЧЕ И ТИ СИ ОТ ТЯХ. НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ЧЕ СЪЗДАВАТЕ РАБ.МЕСТА.НО ТОВА Е ДИВ КАПИТАЛИЗАМ КАКЪВТО Е СЪЩЕСТВУВАЛ ПРЕДИ 100 ГОД. ЗАТОВА КАЗВАМ ЧЕ В ПРОВИНЦИЯТА ПРОВЕРКИТЕ СА МАЛКО ДАЖЕ ВЪОБЩЕ ГИ НЯМА.НАД 50 ПРОЦЕНТА ИКОНОМИКАТА Е СИВА.ЗАТОВА НА ВАС ВИ Е КРИВО И РЕВЕТЕ КАТО ВДОВИЦА ЗА К-Р А КАРАТЕ ДЖИПОВЕ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ.
31
0
 
3
 
! Отговори
ХИХИ преди 12 години
САМО ДЕТО ЗАПЛАТАТА Е 350 ЛВ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И КАК ЩЕ СПРАТ КОРУПЦИЯТА...
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tези имат ли договори аз така и не ми стана сно какво ще правят нямат права и ще се занимават със несвойствни дейности какво ще значи пък това
29
6
 
6
 
! Отговори
REALIST преди 12 години
Ейййй ГРОБАДЖИЙСКИИИИ *** не спряхте да мачкате средния и малък бизнес пак да натискате хората ,а лукоил продължава да работи противозаконно ,а бизнеса проверки и тн АМА има горе един ,който вижда всичко *** мръсни
28
0
 
4
 
! Отговори
работодател преди 12 години
назначавайте още хрантутковци !!! а ние ще съкращаваме
27
1
 
12
 
! Отговори
Shark преди 12 години
На всеки асистент сега да назначат секретарка. Ей така се бори безработица и раздута администрация. Браво Бойко, така те искам преди изборите. Колкото повече простотии правиш толкова по-добре.
26
1
 
3
 
! Отговори
галактика преди 12 години
*Борим* безработицата! ха ха
25
0
 
10
 
! Отговори
валери преди 12 години
България се напълни с охранители и всевдопроберяващи да пазят крадливите така наречени работодатели. Не мога да разбера къде отиде тоя ресурс от кадърни хора които работеха в ДС. Сигурно ровят по кофите.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всеки работещ по един проверяващ и на всеки проверяващ по един асистент.Лозунг на ГЕРБ.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами назначете направо 10 хиляди инспектора заловете всички от сивия сектор и да видим какво ще стане малките фирмички и без това едва кретат вече в цял свят е криза.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата да не праща инспектори на хората които мъкнат тази държава а да прати субсидии и да насърчава хората да развиват нещо а не да чакат на борсите и да емигрират със инспектори няма да спрат сивата икономика.
21
0
 
12
 
! Отговори
Герова преди 12 години
От хората глоби за несключени договори - съберете парите и ги дайте на асистентите. Тези асистенти по какъв роднински критерий се избират. Погледнете си инспекторите - 80% некадърни и заспали - на пръсти се броят тези които работят с главите си. Дайте сега и асистенти да назначите. Защо не направихте проект за нещо смислено - в полза на работещите - например да си вземат заплатите, да се подобрят условията. Само се чудете как да харчите парите. УСПЕХ! - Тежко ви на гладуващите работещи.