Назначиха 110 асистенти на инспекторите по труда

С тяхна помощ ще се затегне контролът върху работодателите по места
Обновена: 30 авг 2011 11:47 | 30 авг 2011 11:47,
39
Назначиха 110 асистенти на инспекторите по труда
Снимка: Архив Булфото

Сто и десет асистенти на инспекторите по труда вече са назначени в дирекциите "Инспекция по труда" и в централната администрация на Главната инспекция, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Те нямат инспекторски права и ще изпълняват несвойствени дейности за самите инспектори, като така ще облекчат работата им.

Преди това новоназначените асистенти ще преминат през специализирано обучение, уточняват от министерството.

Целта е да се увеличи броят на проверките и обхванатите от контрола обекти, както и да се повиши разкриваемостта на допусканите нарушения на трудовото законодателство.

Още по темата

Асистентите са назначени по проект "Подобряване контрола на труда" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007–2013.

Проектът, на стойност 2 499 983 лв., е с продължителност 30 месеца и се реализира с финансовата помощ на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Престанете да плюете, лицемери такива.Мога да гарантирам на 100% че Вие ако се озовете на държавна службица ще ходатайствате да назначат и някой от безработните ви роднини/или приятели.Това е голямата трагедия на българина, той си мисли че държавата е една социална хранилка за него и за родата...Дано приватизират всичко държавно за да могат тези родове от нищоправци да се озоват на улицата, но се съмнявам че в частния сектор ще е толкова лесно да вредят роднините на блага службица...
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ми звучи като държавата назначи 110 работотдателите съкратиха 5000 за да не ги хванат в крачка и каква е ползата от цялата дандания пак народа страда.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега да назначат асистенти и на катаджийте - свидетели при писането на актове и фишове.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още чиновници...... на наш гръб.Ще се перчат пред работодателете.Докъто не се оправи междуфирмената задлъжнялост нещата няма да вървят.Само с проверки не става.
16
0
 
11
 
! Отговори
2010 преди 12 години
Той посочи, че през миналата година Главната инспекция по труда е наложила глоби за 11 млн. лева, но са били събрани едва половината 5.5 млн.. Останалите 5.5 млн. лева Дянков да изиска от НАП да ги събере, заяви Младенов. ТАЗИ ГОДИНА 2011 30милиона РЕКЕТ И РЕКЕТ ПАК РЕКЕТ. А РАБОТНИЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИТЕ.
15
1
 
9
 
! Отговори
Глоби преди 12 години
Една държава БГ която живее от ГЛОБИ и РЕКЕТ Инспекцията по труда е наложила глоби 26милиона лева и то към края 06-2011г. с тези пари мислят увеличат Минималната заплата 270лв. Преставете си колко са 26милиона за бюджета след като Боко рева като хималайска мечка за 25милиона за Водното Огледало в Кържали. Чак искаше да се гласува увеличаване на бюджета.
14
2
 
2
 
! Отговори
NI OT BSP преди 12 години
DANO NE UVOLNIAT ..PROFESIONALISTITE..CE S TIA MLADOCI NEMA DA MOJE DA DARJIM RABOTNICITE KATO ROBI
13
0
 
11
 
! Отговори
osata преди 12 години
"Те нямат инспекторски права и ще изпълняват несвойствени дейности за самите инспектори"...Много неясно остава с какво тогава ще се занимават? Ще гледат и ще си записват в тефтерчето ли? Като нямат инспекторски права, за какво тогава иде реч?!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само и само да не се отчита безработица,комунистическите пинизи край нямат:) Само че,никога досега,казват от статистиката,не е имало такава безработица в летен сезон. А като им свършат дпговорите и на тия в туризма,какво следва?? Какъв процент ще стане тя?! Затова магистрали и пътища можеха да останат по-назад,а да се мисли за отваряне на работни места,и икономиката тръгва.А сега-като нямат работа и пари кой ще ви джитка по магистралите бе?Че и бензина колкото олиото:) И зима иде...
11
0
 
11
 
! Отговори
до преди 12 години
Аз работих в Кипър в строителството идваха Инспекция по труда проверят само за каски и обувки. Още на 2-я работен ден нямах договор. После като имах договор ми отдържаха за синдикат. И накрая като не ми платиха парите отидох в синдиката ми нае Адвокат и до 2-седмици ми платиха.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какви 400 лв, 3000 лв имам да взимам, ама друг път. от ИТ направиха проверка, написаха предписания и край. До там са им правомощията.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Инспекция по труда. Само да глобява хората е това е тези мизерници. Един работодател ми дължи 400лв. уж няма пари , ходих в инспекцията по труда и парите още ги няма. Проблема с договорите и заплатите в някои страни е предоставен на синдикатите има задължително членуване в синдикат и членски внос ти отдържат директно от заплатата. Ако имам проблеми само се обаждам синдиката си адвокат и парите ми идват до 2-седмици.
8
1
 
0
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
собственоръчно ш'ти отрежа главата не бери грижа.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ НА ТИЯ !!!
6
1
 
23
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Правилно!Назначиха си пак техни хора.А когато излезе първата обява от 25.07.2011г.в нея изрично се упоменаваше,че ще има обяви в бюрата по труда в цялата страна. Поне в нашето бюро по труда и до ден днешен не знаятдаже и за какво иде реч.
5
1
 
23
 
! Отговори
илиана преди 12 години
абурда на държавата! още 110 държавни служители без реални осигуровки ще проверяват работодатели търкещи пначин да им плащат собствените осигуровки
4
0
 
28
 
! Отговори
марти преди 12 години
Назначете и асистенти на тези новоназначените асистенти,та дано още повече да затегнете контрола!!!Нашенските *** вместо да отворят някакво производство,което да носи някакви реални приходи назначават все повече и повече държавни хрантутници!!!А онзи очилатия ни залъгва,че уж намалявали лешперите на държавната ясла!Явно лозунга е по-стар комунистически стил-до всеки инспектор асистент и до всеки асистент по още няколко такива?!?Остава открит въпроса каква е...ползата???
3
1
 
12
 
! Отговори
NAGLASENO!!!!!! преди 12 години
NAZNA4ENI S VRUZKI..SHTO MENE NE ME IZBRAHA A ...SHOTO VSI4KO E NAGLASENO V MAIKA BULGARIQ!
2
0
 
31
 
! Отговори
123 преди 12 години
Видяхме как ги назначиха - връзкарчета дето и представа си нямат от нещата!
1
4
 
28
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Айде още администрация, още хранитутници подкупни.Мама ви ГЕРБерска!!