Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов

Цар Киро се проверявал от прокуратурата и НАП от 10 дни
Обновена: 26 сеп 2011 12:06 | 26 сеп 2011 09:47,
555
Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов
Снимка: Булфото

Политическите партии не трябва да се възползват от подобна вражда и трагедия като тази в Катуница. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

По думите му преди десет дни по няколко лица, включително и Цар Киро, са започнати мащабни действия от страна на прокуратурата. В проверките участват и данъчните служби, и другите правоохранителни органи.

Снощи премиерът е разговарял по този въпрос с главния прокурор Борис Велчев и шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Проверката във всички случаи няма да бъде добра за тези хора, смята Борисов.

Той каза, че е съгласен с протеста на хората, които са срещу безнаказаността. "И аз се възмущавам на безнаказаността", каза Борисов. По думите му за днешната ситуация всички имат вина.

"Нека опонентите да излязат и кажат какво предлагат да се направи. Партиите да започнат да казват какво биха направили, ако спечелят изборите, а не да се възползват от случая", отсече премиерът.

Още по темата
Той отново заяви, че е бил недоволен от работата на МВР в Катуница, защото в закона пише, че полицията е длъжна да се грижи за здравето, имуществото, свободите, правата на гражданите.

„Не мога да съм доволен от работата на полицията, при положение че гледам горящи къщи. Няма значение на кого са, когато има горящи къщи, те не са били опазени“, каза Борисов.

По повод намерението на президента да посети Пловдив, Борисов каза, че всеки може да направи това, което счита за правилно. Премиерът обаче предположи, че присъствието на политици в Катуница може би само ще „нажежи ситуацията”.

„Грешка още от времето на социализма е ромите да бъдат слагани в цигански гета и по този начин тяхната интеграция е 100% провалена“, смята министър-председателят.

В сградата на община Пловдив вече започна среща на президента Георги Първанов с представители на областните, общинските власти и на ОДМВР-Пловдив по повод напрежението в Катуница.

На срещата присъства директорът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, началникът на кабинета на президента генерал Никола Колев, секретарят по въпросите на националната сигурност в президентската институция Румен Марков, секретарят по връзки с гражданското общество Андрей Бунджулов.

Към момента не се предвижда посещение на държания глава в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


555
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човек трябва да е извънредно *** за да гласува за тая Тиква.Мамицата жалка на България ако този спечели...
6
13
 
17
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Че от какво друго да се възползвам?Аз само това знам, да се възползвам - от тъпите приказки на Цецо, от етническото напрежение, глупостта на народа
5
4
 
39
 
! Отговори
......! преди 12 години
Б.Б. н.да не се възползва от зали,магистрали и др. направени с нашите пари.....!
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nja toz mu palete kuschtata v bankja
3
2
 
64
 
! Отговори
! преди 12 години
От 10 дни?! Лъжец!!!
2
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да не се възползват вие сериозно се изложихте с това как защитавате основния си спонсор.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жителите на гръцката столица днес отново ще трябва да ходят пеша на работа, тъй като общественият транспорт в Атина ще бъде напълно блокиран заради 24-часова стачка на работещите в сектора, съобщават гръцките медии.