Таксиджиите във Варна вдигнаха тарифите

Искат специални тарифи за празници
Обновена: 30 сеп 2011 11:50 | 30 сеп 2011 11:50,
16
Таксиджиите във Варна вдигнаха тарифите
Снимка: Булфото

Съвсем изненадващо и по терлици варненските таксиметрови фирми вдигнаха тарифата за километър пробег.

Според новите цени дневната е 79 стотинки, а нощната – 89. За последните няколко месеца това е поредното претарифиране на апаратите на жълтите коли.

В началото на лятото те изненадаха клиентите си с нормални и дори ниски цени са услугата. До настъпването на есента във Варна можеше да си хванеш такси за 33,53 или 65 стотинки за километър.

Сега обаче евтините таксита остават в миналото и най-вероятно клиентелата отново ще намалее драстично, коментират браншовици.

През последните дни хиляди автомобили преминават проверка в местния Институт по метрология, тъй като това е задължително условие при смяна на тарифите.

За да се случи това, шофьорите карат колата до ремонтна фирма, която отваря фискалното устройство и набира новите цени. След това преминават през метрологична проверка, която поставя пломба.

Съвсем скоро се очакват и нови протести в таксиметровите превози. Този път бакшишите ще настояват да бъдат въведени специални тарифи за празниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: гр Варнатаксита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Варна не знам ама като си вземате такси от летището в София от гишетата вътре гледайте внимателно. При едни и същи обявени цени едните вземат почти два пъти повече за една и съща дистанция
15
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
плакаха плакаха никой не фалира сеа и цените вдигат ибати изметите
14
0
 
3
 
! Отговори
турчин.... преди 12 години
da sa wozat bogattite....az si napudrix nosa i liagam
13
1
 
4
 
! Отговори
darcas_real преди 12 години
В пазарната икономика, ако един продукт/услуга ти е скъп, не го купуваш/ползваш, докато цената не стане приемлива за теб. Като е скъпо таксито, не се качваш на него, оборота му пада и или фалира, или сваля цената.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
време е за закон който гласи всяко Регистрирано в Полицията *** да не говорим за осъждано такова или с висящи разследвания и дела да бъде забранено с закон да кара такси или каквото и да е превозно средство освен такова за лична употреба .Много станаха *** с таксите Друг закон е необходим за държавата че коли на повече от 12 години да бъдат конфискувани и изпращани за скрап за сметка на *** които ги карат
11
1
 
10
 
! Отговори
тимчо преди 12 години
време е и бензиностанциите да искат завишение на цените на горивото по празниците
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То от просто по-просто : не ти ли харесва цената не се качваш. Блъскаш се у миризливия автобус и толкоз. Те да дремят там и да си оплакват живота...
9
1
 
11
 
! Отговори
ЛОШО преди 12 години
ако ходите до варна с автобус рекета започва още от гарата ,понякога насила те карат да вземеш таксито им
8
0
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Писна ми от тези алчни и нагли простаци.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бакшишите да си слагат каквито искат цени. Все ми е тая. Вдигнат ли безумно цените, няма да ги ползвам - да *** от глад.
6
9
 
0
 
! Отговори
teodor преди 12 години
zna4i vsi4ki obitaci koito sa pisali do sega tuk da se ka4at da karat taxi i da vidat kakvo e da kara6 taxi i da vozi6 sqkakvi otrepki i piqni koito si broqt jaltite stotinki no se ka4vat na taxi v cql svqt ako ste hodili izob6to taxito e skapa usluga a ne za izmikqri i bednqci karaite si kolite nikoi ne vi kara da se ka4vate nasila v taxxi
5
0
 
26
 
! Отговори
Ники преди 12 години
По нахални и ужасни хора от Такситата, може би няма.Мошенници от класа и търгаши, качваш се и не знаеш въобще с колко ще те одере.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
po4ti swi4ki taksijii sa ***
3
0
 
25
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
То и без това повечето бачкат на "помпа", и обикновено апаратите са направени да се нулират автоматично, за да не отчитат оборот... таксиджиите са най-големите *** и като цяло доста неприятна прослойка в обществото. От таксиджия най-често става келяв автомонтьор и с това свършва кариерата.
2
0
 
19
 
! Отговори
забрана на таксита преди 12 години
Във Варна да се качиш на Такси е все едно някоя мутра да дойде да те рекетира в дома ти с бухалка в ръка пълни *** и мошеници са-- МУТРО ЗАБРАНИ поне ТАКСИТАТА-- недоразумение на природата такова
1
1
 
22
 
! Отговори
нана преди 12 години
Ами в Стара Загора ,отдавна сме на такива цени,като се започне от 90ст. начална ...и оттам нагоре ,сумата просто лети!!!За това и пиаците са пъни с дремещи шофьори!!!